Spring naar inhoud

Lekkers #VANRSL

In de blogreeks Lekkers #VANRSL brengen fotograaf Tom Lefevere en ikzelf een selectie van lekkere Roeselaarse adresjes, die er uit springen, omwille van hun unieke aanpak, verrassend verhaal of originele keuken.

(Onderstaande lijst wordt gaandeweg aangevuld)

1. Hummus

Hummus3Maysam Alazzawi straalt als geen ander enthousiasme en levensvreugde uit. Niet simpel, want tien jaar geleden moest haar man vluchten uit Irak, terwijl zij als biologe aan de universiteit alleen achter bleef met twee kinderen. Toen ze in België terechtkwam, had ze het gevoel dat ze van nul moest beginnen. Haar eigenzinnig traject leidde de moeder van vier kinderen uiteindelijk tot haar eigen zaak in de stationsbuurt, met de keuken uit het Midden-Oosten. Daarmee lokt ze ook opvallend veel Roeselarenaars en werd ze een van de hippe hotspots in de Rodenbachstad.

Haar verhaal  lees je hier.

2. Mister Spaghetti

thumbnail_20170902_MISTER SPAGHETTI_33Wat begon als een gek idee dat Samuel Van Opdenbosch op papier zette op terugweg van de States, groeide enkele maanden later uit tot een restaurant dat volledig rond spaghetti draaide. Het concept van de voormalige buitenwipper kreeg al opvolging in meerdere steden én het buitenland. Hij droomt al luidop van New York. De grootste steunpilaar, naast zijn medewerkers, is zijn vrouw. Zij vant de praktische kant van de zaken op, waardoor hij zich kan focussen op het creatieve. Geen sinecure, aangezien de twee het ook combineren met het prille ouderschap van hun zoontje.

Hun verhaal lees je hier.

3. Saladette

20170909_SALADETTE_49Jozefien Verstraete werkte al jaren in een Brugs hotel toen ze onlangs besloot haar droom te realiseren. Ze wilde heel graag naar buiten komen met haar gezonde, verse en biologische keuken en vond een geschikt pand dat helemaal gestript werd. Zowel qua inrichting als de menu zelf ging ze helemaal back to basics. Daarbij staan groenten centraal, zonder dat ze daarbij een stempel wil opgekleefd krijgen. Ze werkt vooral met lokale landbouwers en hun producten. De zaak combineert Jozefien met een gezin van drie dochters, wat bij momenten erg hectisch en boeiend tegelijkertijd is.

Haar verhaal lees je hier.

4. Julien

20170914_JULIEN_2Yarmo Muller, die in Spanje werd geboren, had altijd al een passie voor eten. Hij volgde les aan hotelschool Ter Duinen, wat resulteerde in een eigen cateringzaak. Zijn Kookwinkel ging in 2011 op de fles, maar op dezelfde locatie stond hij een tijd later achter de kookpotten van een nieuw restaurant. In zijn hoofd ontstond een nieuwe zaak, in het hart van Roeselare. Op het plein aan De Munt richtte hij een brunch- en koffiezaak op, dat ook opvalt door het luchtige interieur. Om wat leven in de brouwerij te brengen vindt er voor zijn deur tal van activiteiten plaats, van een beachbar tot een streetfoodfestival.

Zijn verhaal lees je hier.

5. Comptoir Magrite

20170921-Comptoir Magrite-7Griet Braet volgde les aan Spermalie, maar was vooral gecharmeerd door het hospalitygedeelte. Na haar studies Geschiedenis en later Cultuurmanagement, kreeg het idee vorm om een eigen zaak op te starten. Ze vond de gedroomde partner in haar moeder, Ann Vinckier, die meer dan dertig jaar in de betonsector werkte, al was het wel wennen. Samen brengen ze de keuken van thuis, die ze ook als eerlijk biologisch beschouwen. Afwisseling staat centraal op hun kaart. De kleinschaligheid van de zaak ziet ze als een troef. Griet wil dan ook inzetten op kwaliteit in plaats van kwantiteit.

Hun verhaal lees je hier.

6. Barcelo

20171007_BARCELLO_21Elias Veracx spendeerde al meer dan zijn halve leven in de horeca. Op zijn negentiende stond hij achter de toog van het alternatieve jongerencafé The Warehouse. Later zou hij nog de brasserie Au Grand Café opstarten en koffiehuis Mokkabar. Het industrieel ogende pand van The Warehouse bouwde hij om tot een tapasbar. Elias is als geen ander ondernemend, maar het financiële plaatje interesseert hem maar matig. De inrichting en opstart is naar eigen zeggen pakken boeiender. Hij laat zich ook niet beïnvloeden door stijlen of trends: in alles wat hij doet, doet Elias simpelweg zijn goesting.

Lees hier zijn verhaal.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: