Spring naar inhoud

Instagram: volgtips (5)

Zoals ik al duusd keer geschreven heb, gebruik ik Instagram als een soort dagboek. Ik ga dus niet echt actief op zoek naar nieuwe accounts, laat staan dat ik hashtags doorploeg. Veel komen er dus niet bij, maar ik vond de laatste maanden wel opnieuw een paar die er uitsprongen, net zoals deze in het eerste, tweede derde en vierde deel.  Zelf ook aanraders? Shoot!

1. Aveline Stokart

IG aveline

Wie/Waarom?

Eentje die ik pas heel recent ontdekte, toen ik toevallig nog eens op de aanraders van Instagram zelf, klikte. Het eerste wat ik dacht: ‘wait what, is dit van bij ons?!’ Niet dat ik onze illustratoren zo laag inschat, integendeel, maar dit is toch van een sterk internationaal niveau. De Franstalige studeerde af in 2011 en ontwikkelt sindsdien haar eigen personages, die kinderlijk eenvoudig ogen maar waarvan de belichting en de sfeer je meteen aanspreken. Heel knap werk!

Link: www.instagram.com/aveline_stokart.

2. Historic NYC

IG historic

Wie/Waarom?

Wie ooit in New York is geweest, moet ik niet uitleggen hoe fascinerend de stad is. Wie nog nooit geweest is: boek een trip. New York is een stad die nooit slaapt, maar ook constant verandert. Deze account steekt veel werk in het portretteren van de geschiedenis, zeker via hun Stories. Het biedt bij momenten een unieke blik op de gebouwen en het leven van toen.

Link: www.instagram.com/historicnyc.

3. Vitor Esteves

IG Vitor

Wie/Waarom?

Instagram puilt uit van accounts met afgelikte natuurfoto’s, waarbij je je toch sterk afvraagt of het geen CGI is, of hoeveel Photoshop er bij te pas komt. Technisch gezien is Vitor Esteves geen uitzondering. De Portugese fotograaf blinkt wel uit in zijn dronefotografie. Alleen al de moeite als je eens een andere blik wil krijgen op bepaalde, al dan niet bekende, mooie plaatsen op de wereld.

Link: www.instagram.com/vitor.esteves.

4. Studio Caro

IG caro

Goeie illustratoren zijn als eten en drinken voor het oog. De Antwerpse Caroline Vermeir is méér dan dat eigenlijk. Als freelance designer en 3D illustrator werkt ze onder meer logo’s uit en maakt ze bijzonder kleurrijke, warme en sprekende portretten, voor eender welk medium. Ze is duidelijk een gevoelsmens en ook haar humor is on point, wat in deze creatieve sector een extra troef is. Straffe madam tout court!

Link: www.instagram.com/studiocaro.be.

5. I have this thing with floors

IG ihave

Wie/Waarom?

De baseline van deze account zegt eigenlijk alles: ‘When feet meet nice floors take a selfeet.’ Deze op het eerste zicht anonieme account verzamelt allemaal foto’s van mensen die wereldwijd hun voeten fotograferen op unieke vloeren, in alle kleuren, vormen en stijlen. Meer dan 800.000 volgers intussen, maar weinig mensen weten dat de account werd opgericht door Edith Beurskens en Pien van Wijnen, respectievelijk een freelance designer en illustrator uit Amsterdam. Mensen die op zoek zijn naar een leuke tegel en hier een halfuur op rondsnuisteren zouden wel eens dik ontgoocheld kunnen zijn als ze een tegelzaak binnenstappen.

Link: www.instagram.com/ihavethisthingwithfloors.

Categorieën

Instagram

One thought on “Instagram: volgtips (5) Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: