Spring naar inhoud

De 18 van 2018: Spotify

Volgens de cijferkes heb ik dit jaar iets minder naar Spotify geluisterd dan vorig jaar, maar met 21 volledige dagen is dat toch nog niet zo slecht. Wie het lijstje van vorig jaar zag, weet al dat ik een… euhm, gevarieerde muzieksmaak heb. Nog volgens Spotify stond Kygo hoog op mijn lijstje (met zelfs 13 uur), maar stond ook Kendrick Lamar en Niels Destadsbader in mijn top vijf-lijstje. Te uiteenlopend? En wat dan nog. Dit zijn de 18 platen die ik dit jaar (her)ontdekte en ik het meest of het liefst herbeluister. Aansluitend ook de YouTube-link voor wie het in Keulen hoort donderen.

1. The Opposites – Sukkel voor de liefde

Blijkbaar vijf jaar oud deze plaat. Samen met Slapeloze nachten een nummer waar ik toevallig opnieuw op botste begin dit jaar. Stond hier vaak op repeat, vooral op weg naar huis na een drukke avond. Heerlijk. – Link.

DAMN.kendrick2. Kendrick Lamar – LOVE feat. Zacari

Ik krijg al snel een hekel aan de cultus die wordt opgehangen aan artiesten als Kanye of Drake. Zeker als daar een artistiek sausje wordt over gekapt, zelfs al trekt hun plaat op geen hol. Maar over dit valt er niets slechts te zeggen. Een heel vet nummer. – Link.

3. Kygo & Justin Jesso – Stargazing

Ik heb geen deftige camera, kan niet monteren en ik heb er eigenlijk geen tijd voor. Maar van deze plaat heb ik afgelopen jaar ernstig overwogen om een videoclip op te nemen. Grijsgedraaid, maar toch nog altijd die unieke vibe als het passeert. – Link.

4. Post Malone – Rockstar

Nog zo’n artiest die blijkbaar hot is. Hij ziet er uit alsof Jon Snow zich heeft laten gaan maar hij brak wel schoontjes het oeroude record van Michael Jackson in de Billboard Top R&B en Hiphop-albums. Better Now is nog zo’n topnummer. – Link.

DTChIHGW0AA4x6a5. Troy Sivane – My My My

Op dooie televisiemomenten staat de televisie vaak op de zender Xite. Daar zie je veel nummers passeren die blijven hangen en tegelijkertijd nauwelijks airplay krijgen bij ons, zoals deze. Ook grappig: de clip is 42 miljoen keer bekeken en niemand herkent de West-Vlaming die er in te zien is… – Link.

6. Pharoahe Monach – Simon Says

Toen ik nog MP3’s afspeelde met Winamp stond deze in het mapje hiphop. Twee computers en 15 jaar later herkende ik het deuntje meteen toen ik in de studio van Boxing Stars het nummer hoorde toen Eline De Munck opkwam. – Link.

The_Who_-_Baba_cover7. The Who – Baba O’Riley

Het deuntje deed een belletje rinkelen toen Spotify shuffelde, maar ik had eerlijk gezegd geen idee dat het een nummer was van The Who. Eentje om de volumeknop helemaal open te draaien en er op los te drummen. – Link.

8. David Guetta feat. Rita Ora – Flames

Zo commercieel als iets, maar wil dat zeggen dat ge iets niet goed moogt vinden? Straf ook hoe een DJ na al die jaren toch nog platen maakt die blijven hangen. Weinig gelopen ook dit jaar, maar deze zat wel steevast in de playlist op dat moment. – Link.

9. Niels Destadsbader – Verover mij

Je kon dit jaar niet rond Niels Destadsbader. Je kan neerkijken op het genre of hem een afgelikte posterboy vinden, maar hij doet het verdorie toch maar. En er is niemand die dit nummer niét kan meezingen, of ze het nu graag hebben of niet. – Link.

mbGEmHa10. Kygo – Remind me to forget

Daar is Kygo nog eens. De naam is compleet onbekend voor de meeste, maar wie luistert naar zijn werk, zal verbaasd zijn dat hij zoveel bekende nummers hebben uitgebracht. Straffe artiest en duidelijk een grote fan van Avicii. – Link.

11. 5 Seconds of Summer – Youngblood

Vier jaar geleden was ik verknocht aan het nummer She looks so perfect van deze jonge groep. Heel vaak hoor je niks meer van zo’n gasten in de hitlijsten, maar zie, met deze plaat zijn het… euh, tweedagsvliegen. – Link.

12. Shawn Mendes – In My Blood

Blijkbaar veel populair jong grut in deze lijst. Deze is godbetert 20 jaar en al bezig aan zijn derde album. Sterk nummer en ik kan mij inbeelden dat vooral de tekst een hele generatie aanspreekt. – Link.

22c2e3d2-3955-4ba7-85bc-0dc6f3735e8d13. Throttle – All In

Hier valt niet veel over te zeggen. Deze Australische DJ is ook al een jaar of vijf bezig en wait, what?! Is die ook nog maar 21 jaar?! Fuck dees. Nuja, topplaat voor in een of ander looplijstje. Of voor een heel stevig feestje, dat ook. – Link.

14. Billy Ocean – No Woman No Cry

Billy Ocean is old school. En No Woman No Cry is ook al zo’n klassieker, die al vaak gekopieerd is, maar deze versie van Ocean kende ik nog niet. De Marley-versie sla ik vaak over, maar deze laidback-versie helemaal niet.  – Link.

the_war_on_drugs-thinking_of_a_place_s15. The War On Drugs – Thinking of a Place

Hoogstwaarschijnlijk de plaat die ik het meest gedraaid heb afgelopen jaar. Ergens voor het eerst gehoord eind augustus en het leek de perfecte plaat voor een lange nazomer. Elf heerlijke minuten. – Link.

16. Amos Lee – Don’t fade away

Het geweldige aan Spotify is dat je soms liedjes ontdekt waar je anders nooit zou op botsen. Dit heerlijk traag nummer van de jazzmuzikant is blijkbaar het laatste nummer op zijn nieuw album. Klinkt een beetje als de mannelijke Norah Jones. Stilte in huis, koffie en een zetel, met deze plaat daarbij. Top. – Link.

Childish_Gambino_-_Feels_Like_Summer17. Childish Gambino – Feels Like Summer

Nog eentje die ik zag passeren op Xite. This is America was geen slecht nummer, maar bleef vooral hangen omwille van de boodschap. Dit nummer straalt zo’n ongelooflijke nazomervibe uit, dat je haast de warmte uit je boxen voelt komen. Een DIJK van een nummer. – Link.

18. Het Zesde Metaal x Brihang – Naar de wuppe (Live at AB)

Technisch eentje van vorig jaar, maar toen ik het nummer weer hoorde passeren op het recentste album van Het Zesde Metaal was ik weer helemaal verkocht. Elke keer weer kippenvel. Vaak spoel ik door naar de geniale passage van Brihang, wiens nummer Ik wil alles, behalve ook grijsgedraaid heb. – Link.

Categorieën

Persoonlijk

One thought on “De 18 van 2018: Spotify Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: