Spring naar inhoud

Voort

Ik blog veelal als er te veel woorden in mijn hoofd zitten, of vreemd genoeg als mijn agenda te vol staat. De laatste twee maanden was het ironisch genoeg een combinatie van de twee die ervoor zorgde dat het hier stil was. Misschien maar goed ook, want het was elders al luid genoeg. En veel. En bij momenten all over the place.

43985392_314415505821192_4622612710803887566_nHet is een behoorlijke tweestrijd de laatste tijd. In mijn job zijn er volop vernieuwingen die ‘een veelbelovende toekomst moeten bewerkstelligen’, maar tegelijkertijd zijn er mensen die opstappen. De ene ontslagen, de ander helemaal opgebrand. Ik schrijf teksten waar ik zo content van kan zijn, en dan weer zijn er simpele, snedige opmerkingen die elk greintje zelfvertrouwen genadeloos de grond in boren en nachtenlang door mijn hoofd spoken.

Er is mijn tuin, die zo mooi moet worden, maar eerst moet omgebouwd worden tot een complete oorlogszone. Er zijn de kinderen die uiteenlopende fases doormaken. Fases die ervoor zorgen dat ze zo lief en vrolijk kunnen zijn, om letterlijk een vingerknip later in een hoopje huilende, tegensprekende hormonenbommen te veranderen. Er is de drukte op mijn job en ook bij mijn vrouw. Er is weinig tijd voor wat romantiek, laat staan een date. En als dat er wel is, kan je het aantal opvangmogelijkheden op één hand tellen. Een hand van iemand die werkt in een houtzagerij en elk weekend volop klooit met vuurwerk.

42313704_276732196507056_5958454354306436806_nHet is één iets vooruit zien gaan en iets anders in volledige chaos zien ten onder gaan. Kwaad zijn op alles en iedereen en niet veel later beseffen hoe zinloos het is. Het is grove dingen mogen zeggen, maar tegen je botten krijgen voor iets onnozels. Het is veel mensen leren kennen, maar elke dag steeds meer het gevoel hebben dat mensen je minder en minder kennen. Het is voor het eerst in meer dan een jaar nog eens een trouwfeest moeten doen, maar dan toevallig wel twee op één avond. Het is werken op je verjaardag, een bosloopje doen als reportage, like raaaaaaain on your wedding day, zingt Alanis Morrissette.

Ik vergaapte me de laatste twee maanden aan een dansende Jean-Claude Van Damme op de zeedijk, babbelde met een comedian backstage boven een café op zondagavond, zag hoe een televisiester op de Boekenbeurs spontaan haar blauwe plekken toonde aan mijn lief, zat urenlang op hetzelfde terras in het hart van Madrid, zag vrienden verhuizen, een neefje gedoopt worden, ging appels plukken, speelde, babbelde, vloekte, tankte vitaminen, piekerde, leefde van deadline naar deadline en stond even weinig stil als ik sliep. Hashtag never a dull day, schrijf ik vaak op Instagram. Geen letter van gelogen. En dan nog toon ik daar de helft niet.

Het is een behoorlijke tweestrijd de laatste tijd. Is het negatief of positief wat ik schrijf, denk, doe of voel? Heeft er iemand iets aan als ik het deel? Zou ik niet beter iets zinvollers doen, en zoja, wat dan? Sinds kort draait de nieuwste van Het Zesde Metaal op repeat in de auto, vooral de live-versie van Naar de wuppe, met Brihang, die het volgende rapt:

Zeg nooit nooit of da ga nie.
Der zijn genoeg woorden voor je daden.
Der zijn genoeg keuzes en verraders.
T is nog al nie naar de wuppe,
maar ik vecht en ik val
en ik dans met mijn hoogtes
en mijn laagtes.

En ik kan alleen maar meeknikken als ze daarna zingen:

Dus ol wat daj aan ’t doen woart, gelik wa daj an ’t doen woart…
Doe mo voort.

 

 

 

Categorieën

Persoonlijk

One thought on “Voort Plaats een reactie

  1. Heel mooi geschreven en bij momenten zeer herkenbaar (hoewel, toch eerder herkenbaar uit een vorig leven).
    Blijf maar delen. Ik ben er zeker van dat meer mensen dan je denk ter iets aan hebben. En zeker ook jij zelf.
    T is zeker nog al nie naar de wuppe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: