Spring naar inhoud

Boek eens een… massage party

Eén van de grote gaven van mijn vrouw is dat ze mij ongewild ideeën geeft én zelfs de meest gekke nooit afschiet. Of in elk geval niet meteen. We hadden het over massages en cursussen volgen, toen ze toevallig het idee opperde om onze beste vrienden nog eens uit te nodigen. Ik grapte dat het wel eens maf zou zijn om meteen ook Martine te laten komen.

Martine kende ik van haar blog en op de Instameets van Renilde bleek ze zo mogelijks nog toffer in real life. Ze is niet het type dat graag in de belangstelling staat, maar wel iemand die gepassioneerd is in alles wat ze doet. Dus toen bleek dat ze recent haar massage-opleiding had afgewerkt en ze begon als Manutine, was ik heel benieuwd. En het idee om ze uit te nodigen op ons feestje, klonk eigenlijk nog niet zo onnozel.

36896923_202908167080864_4556103167317639168_o
Martine aan het werk. (c) Manutine Massage

Want het zijn ook drukke tijden voor onze vrienden. Twee zijn aan het bouwen en doen zoveel mogelijk zelf. Een ander heeft amper congé en mijn twee schoonzussen zijn volop in baby-modus: de ene is nog niet lang bevallen en de ander is zwanger. Op papier dus geen slecht idee, maar een halfuurtje voor ze kwamen – ze wisten van niets – was er toch een klein paniekske. Was het er niet wat over?

Eerlijk: er waren een paar die hun wenkbrauwen fronsten, maar toen ze onder handen werden genomen, waren ze helemaal verkocht. We maakten plaats in de living, terwijl de rest van het gezelschap en de spelende kinders buiten genoten van een uitgebreid aperitief. Mijn vrouw had lekkere zomerse pasta’s gemaakt die ook al een schot in de roos waren: de schotel met watermeloen en feta werd helemaal naar binnengespeeld.

Martine was zo lief om twee uur vrij te maken in haar schema én foldertjes te maken met alle mogelijkheden. Ze had wat zaken opgezocht en naar eigen zeggen blijkt dat een nieuwe trend, een massage party bij je thuis. Martine werkte vooral persoonlijk én nam haar tijd om te luisteren naar eventuele klachten. De een had pijn in zijn/haar onderrug, terwijl de ander last had van de schouders. Ze nam zelfs even een van de kindjes onder handen.

37344069_551808031900884_5169482878676893696_nIk had het niet verwacht, maar we hebben dik gescoord. Zelfs zij van wie we dachten dat ze het bizar zouden vinden, waren heel enthousiast. En het kan dat de fijne zomeravond of de vakantie een grote rol speelde, maar het viel ons nadien allebei op hoe iedereen de hele avond écht op zijn gemak was. Niet iedereen kwam aan bod, en dat hoefde ook niet. Sommigen hebben daar ook echt geen behoefte aan, maar ze kregen allemaal wel de kans.

Decadent, denkt u? Niet zozeer. Hoewel het voor Martine de eerste massage party was, was ze heel enthousiast en kwamen we vrij snel tot een overeenkomst hoe we het zouden aanpakken. En ja, het kost iets, maar dat viel eigenlijk best mee én het was het meer dan waard. Want zo heel vaak vragen we de vrienden niet en het is niet dat er dure biefstukken of whatever op tafel kwamen. Het dessert bestond uit waterijsjes om maar iets te zeggen. Zoiets doe je ook niet elke week qua originele verrassing én ontspanning kan het wel tellen. Zelden zoveel reactie gehad achteraf ook. Een hele dikke aanrader dus, voor elk soort feestje eigenlijk.

Alle info over Manutine vind je op haar website. Je kan ze ook volgen via Facebook en Instagram.

Categorieën

Persoonlijk

2 gedachten over “Boek eens een… massage party Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: