Spring naar inhoud

Moet er nog Spider-Man zijn?

Dit jaar komt er opnieuw een Spider-Manfilm in de bioscoopzalen. Een animatiefilm overigens. Maar wie de onderstaande trailer van Spider-Man: Into The Spider-Verse bekijkt, weet dat het wel iéts meer is.

Tien vragen die de meeste zich stellen na het zien ervan:

1. Waarom een animatiefilm?

Het nieuws lekte uit toen Sony in 2014 gehackt werd. The Amazing Spider-Man 2 deed het niet goed aan de bioscoopkassa’s en het zag er naar uit dat de studio hun plannen voor een derde film mocht opbergen, net als die voor een spin-off. De bedoeling was dat er een film zou komen rond Venom en The Sinister Six (waarbij alle bad guys één team zouden vormen), maar met zo’n mager succes begonnen ze er maar beter niet aan. Een animatiefilm bleek een iets elegantere en goedkopere oplossing om geld uit de franchise te slaan. Want alwéér een nieuwe Spider-Man in route steken, zou geen goede zaak zijn voor de geloofwaardigheid van Sony.

2. Wie zit er achter deze film?

spider-man-into-the-spider-verse-4800x2700-marvel-comics-animated-11679Sony klopte aan bij Phil Lord en Chris Miller, die in dat jaar potten braken met The Lego Movie. Zij waren het concept van Lego trouw gebleven, en wilden voor de Spider-Manfilm het gevoel creëren alsof je in een comic book stapte. De twee schreven het scenario, maar toen ze de kans kregen om Solo – de Star Wars spin-off – te maken, verlegden ze hun focus. Maar het duo werd na creatieve meningsverschillen van Solo gehaald en de regie werd overgeheveld naar Ron Howard, waardoor ze voor de twee projecten vooral achter de schermen hebben gewerkt. De regie voor deze Spider-Man ging uiteindelijk naar drie mensen, die allemaal al hun strepen verdiend hebben in het genre.

3. Wat houdt het verhaal in?

De film draait rond Miles Morales, een zwarte jongen in Brooklyn die ontdekt dat hij dezelfde krachten heeft als Spider-Man. Hij leert zo ook dat er blijkbaar een Spider-Verse, ofte Spiderman-universum bestaat, waar meerdere spinnenhelden mogelijk zijn.

spider-man-into-the-spider-verse_1528351699365

 

4. Vanwaar komt het personage Miles?

Miles Morales is geen nieuw personage. In de comics liet Peter Parker een paar jaar (zogezegd) geleden het leven en werd hij opgevolgd door Miles Morales. Daar was heel wat rond te doen, omdat Peter Parker al tientallen jaren de superheld symboliseert en nu opeens een jonge kleurling die rol overneemt.

5. Op wat is het verhaal gebaseerd?

Spider-Verse, een comicbook-reeks uit 2014. Het plot is op zijn zachtst gezegd behoorlijk ingewikkeld, maar het komt erop neer dat de verschillende Spider-Mans uit diverse universums bedreigd worden. Jawel, er is een Spider-Man in de 17de eeuw, 19de eeuw, een punkversie, telkens in een ander universum. De film focust zo te zien vooral op het verhaal van Spider-Man en Miles Morales, kwestie van het zo bereikbaar en begrijpelijk mogelijk te maken voor het grote publiek.

amazing-spider-man-9-115309

6. Wat doet Sony nog met Spider-Man? Zij hadden toch de rechten niet meer?

Ze hebben inderdaad een overeenkomst met Marvel gesloten, die Spider-Man heeft ontwikkeld. Maar aangezien Sony die rechten had en de mist inging met hun films, besloot Marvel hun vroegere superheld in het Marvel-universum op te nemen. Spider-Man is te zien in vijf films: Captain America 3, twee films van Spider-Man en twee Avengers-films. Daarna wordt het contract weer onderhandeld. Sony mag dus perfect een animatiefilm maken en een film rond Venom maken (wat nu ook in de pijplijn zit).

spider-man

7. En die Miles Morales? Waarom zegt die naam mij iets?

In Spider-Man: Homecoming, de reboot onder Marvel, duikt Aaron Davis op, een dief met een geweten. Hij zegt aan Peter Parker dat als hij ooit hulp nodig heeft, dat hij nog een neef in Queens heeft. In de laatste scène wordt duidelijk dat die neef Miles heet, een grote knipoog dus naar Miles Morales. Aaron Davis werd overigens vertolkt door Donald Glover, die volop doorbreekt dankzij Atlanta en Solo. Als hij nog een grotere ster wordt, kan die misschien ook een rol spelen in een eventuele film rond Miles Morales…

8. En wie is die Spider-Woman in de trailer?

In het Spider-Verse universum wordt Gwen Stacy ook gebeten door een radioactieve spin. Het personage in de comics kreeg heel wat positieve kritieken, ook al omdat ze een dankbaar figuur is voor cosplay.

c8e9c620426d02e8fa6725b6f53f5cde

9. Wie spreekt de stem in van Miles Morales?

Shameik Moore. Hij is een rapper die het ook probeert te maken in de televisiewereld. We kennen hem nog het best als Shaolin Fantastic, een rol die hij had in de Netflix-reeks The Get Down.

36ee8f2d-c939-413e-a7c8-9b609892dc0f

10. Wanneer is de film te zien?

Spider-Man: Into the Spider-Verse gaat in première midden december. Het is nog niet duidelijk of de prent ook bij ons te zien zal zijn.

Categorieën

Film

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: