Spring naar inhoud

Kinderklap (IV)

Wat zijn kinders toch heerlijk in hun denken en babbelen. Het gaat snel nu, en ook de jongste begint zich steeds verstaanbaarder te maken. Onlangs zat ik in de auto en speelde de hiphopplaat Simon Says van Pharaohe Monach, met daarbij het vaak terugkomende: ‘shut the fuck up‘. Op de achterbank zat eentje te giechelen omdat “de meneer ‘kga je pakken’ zong”. De volgende hoorde ik ook de afgelopen weken en deden me hardop lachen. Met uitzondering van die laatste…

* “Blote patatjes!”

Hij zit in een leeftijd waar hij alles nazegt, dus toen ik in de badkamer ‘blote tetjes!’ riep – ik heb nogal een kinderachtige humor in de buurt van mijn vrouw – sprong hij mij bij met deze topper.

30087310_584810531887584_7247406159768846336_n* “Mooie billetjes, mama!”

Waarmee hij haar borsten complimenteert blijkbaar. Ik ben er nu nog altijd niet uit of ik hem nu als een konten- of tettenzot moet beschouwen…

* “Nog een beetje suiker, papa!”

Hij slaapt nog met een pamper en wij zijn nog van die mensen die af en toe nog eens talkpoeder gebruiken. En opeens kwam deze uitspraak naar boven. Toen ik een paar weken later zei of er dan nog wat van die suiker op moest, zei hij verontwaardigd: ‘Nee, géén suiker! Is bloém!’.

* “Ik is drietig.”

Drietig is verdrietig, zou je denken. Maar bij hem is dat moe of boos.

31556733_471775053277529_1577852804230283264_n* “Kijk, een klein pompoentje.”

We hadden wat bloemen gekocht en aan de plant hing een knopje, dat inderdaad nogal de vorm heeft van een klein pompoentje. Geweldig!

* “Het doet klop klop.”

Iets is aan het druppelen.

* “Puistje gaat weg gaan als we pannenkoeken eten.”

Alle excuses zijn blijkbaar goed om eens geen boterham te eten ’s morgens…

* “Ik lekkere koekjeschoco gegeten!”

Hij kreeg van mijn vader een boterham met speculoospasta.

30590351_612913502389519_2519609673338847232_n* “We gaan yowa doen!”

Ik stelde voor de lol eens voor om yoga-oefeningen te doen voor het slapengaan. En fuck voorleesboekskes blijkbaar. Zonder aarzelen staan daar twee kinderen de Downward en Upward Facing Dog te doen.

* “Papa grote billetjes?”

Ik loop in mijn bloot bovenlijf en moet dringend vermageren, blijkbaar. “Euh, makker, dat is wel niet proper om te zeggen, hé!” Waarop hij antwoordt: “Oei. Papa grote bosteltjes?” Het is goed, ja. Smart ass.

 

De vorige Kinderklapkes? Je vindt hier deel I, deel II en deel III.

Categorieën

Kinderklap

6 gedachten over “Kinderklap (IV) Plaats een reactie

  1. We hebben een leuk boekje met yogaspelletjes voor kindjes (van Nelson). Erg leuk, werkt hier heel goed. Alleen even buiten gebruik omdat iemand hier (kuch) een te dikke toeter heeft om nog in om het even welke positie te geraken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: