Spring naar inhoud

Hit & Run

In de weekendeditie van De Standaard lees ik heel graag de rubriek Hit & Run. Telkens ik het lees, bedenk ik wat ik zou antwoorden, dus doe ik het gewoon maar eens. Iemand die het ook eens wil doen? Renilde, Lieselotte, Martine, Karin of anderen die zich aangesproken voelen?

Wat is je vroegste herinnering?

De eerste dag in de kleuterklas, I kid you not. Ik zie dat ene beeld nog voor mij waarbij ik niet begrijpend naar buiten keek vanuit de klas. Wij hebben nooit een kinderopvang van binnen gezien, dus vroeg ik mij af waarom ze mij hier hadden gedropt tussen al die onbekende kinderen? Ik had toch niets misdaan? Wat moest ik hier komen doen? Voor alle duidelijkheid: ik heb er geen trauma aan overgehouden, ik heb veel fijne herinneringen aan de kleuterklas overigens.

daiga-ellaby-154936.jpg

Wat wou je later worden als kind?

Ik had geen flauw idee. Ik weet dat ik in het derde studiejaar ooit nog ‘dierenvriend’ heb gezegd omdat ik het echt niet wist. Ik heb dan maar brandweerman gezegd om er vanaf te zijn. Ik weet het trouwens nog steeds niet.

Als je naar de toekomst kijkt, wat zie je dan?

Uitgeholde politiek, totaal versplinterde media en een zeker maatschappelijk verval, maar daartussen ook steeds meer hoop, warme verhalen en lokale successen.

Wat maakt je ongelukkig?

Echt ongelukkig? Weinig. Het zijn eerder kleine en grote frustraties waar ik vaak mee worstel.

Met welk deel van je uiterlijk ben je het minst tevreden?

Mijn platte kont en brede heupen. Mijn dikke kop kan ik nog verdoezelen met een baard, de rest iets moeilijker. Kunt ge full Chewbacca gaan?

Wie of wat is de liefde in je leven?

Mijn vrouw en kinderen.

Wat was de beste kus van je leven?

Diegene die nog moet komen. Maar van mijn vrouw, ja. Ze is de enige waarbij ik nog muziek in mijn hoofd hoor spelen, letterlijk zelfs.

kazuend-30877

Wat is je foutste ‘guilty pleasure’?

De hele best of van Michael Bolton meezingen.

Ken je een gedicht uit je hoofd of een passage uit een boek?

Het 18de sonnet van William Shakespeare, true story. Als 16-jarige ooit van buiten geleerd om mijn eerste lief te imponeren en ik ken het nog steeds van buiten.

Heb je ooit ‘ik hou van je’ gezegd zonder het te menen?

Ja. Want ze verbleken bij de keren dat ik het vandaag zeg tegen mijn vrouw en kinderen. *crowd goes ooooh*

Wie mag er aanschuiven aan je droomdiner?

Samuel L. Jackson. Of Tom Hanks. Obama lijkt me ook nog een toffe peer.

terry-jaskiw-423312.jpg

Wat was je ergste job ooit?

Een vakantiejob in een bedrijf waar ze vanalles chromeerden. Nachtwerk, geen tijd om te eten en een brulboei van een baas. Ik heb mij een paar keer afgevraagd met wat ik bezig was, zeker toen we de vastgelopen rekken moesten vervangen boven baden met zuur. Zonder beveiliging, jawel. Hetzelfde idee had ik een zomer eerder of later bij een industrieel reinigingsbedrijf.

Wat was je grootste teleurstelling?

Dat ik me zo lang kapot moest ergeren in mijn job, dat het zo lang geduurd heeft om te staan waar ik vandaag sta.

Wat is de belangrijkste les die het leven je geleerd heeft?

Dat we allemaal maar iéts doen en heel veel een façade is. Dat we in de grond niet meer zijn dan egoïstische, terrein afbakenende en oerinstinctvolgende bonobo’s.

Waar zou je het liefst willen zijn op dit eigenste moment?

Echt waar: in een hangmat onder een palmboom op een verlaten, wit strand.

Wat is uw favoriete geur?

Die van lekker eten. En parfumgewijs Aqua di Gio.

evren-aydin-264109.jpg

De liefde, hoe voelt dat?

Als één grote mindfuck, zowel positief als negatief.

Hoe kom je tot rust?

Haha. Niet!

Wat zou je superpower zijn – als vleesgeworden superheld?

Empathie. Het zou meteen ook mijn grootste zwakte zijn.

Wanneer heb je voor het laatst gehuild?

Toen ik terugkwam van een ziekenhuisbezoek van een klein meisje. Ik heb een weak ass vaderhart.

Wat houdt je wakker ’s nachts?

Weinig, ik slaap weinig maar val heel snel in slaap. Voor ik in slaap val, denk ik echt elke avond dat als de wereld vergaat, het écht wel niet het moment is nu. Dat ik te moe ben en geen halfuur overleef als de zombies ons overvallen.

pexels-photo-460658 (1)

Welke song mogen ze spelen op je begrafenis?

Snow Patrol – Chasing Cars. Doet me onder meer denken aan onze huwelijksreis in New York, maar de tekst spreekt me ook enorm aan.

Hoe wil je herinnerd worden?

Als een mens die het leven van een ander toch in zekere zin gekleurd heeft. Niet meer, maar zeker ook niet minder.

Categorieën

Persoonlijk

9 gedachten over “Hit & Run Plaats een reactie

  1. Samen met de ‘doodgewone dingen’ mijn favoriete rubriek in de weekendeditie van De Standaard. Ik vind het fijn om eens de antwoorden te lezen van iemand die ik ken. Hele mooi antwoorden trouwens en ja, ook hier een (stille, want de rest slaapt nog!) ‘oooooh’ als ‘crowd’. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: