Spring naar inhoud

Nieuw project(je)

Wie mij kent of regelmatig leest, weet dat ik het afgelopen jaar al een paar keer stevig van leer heb getrokken als het over influencers gaat. Op zich kunnen mensen met een groot bereik of invloed nuttig zijn, maar daar neemt hun ego vaak de bovenhand. Die valse facade zorgt dikwijls voor onzekerheid bij ‘gewone’ mensen, omdat zij niet dat perfecte leventje hebben. Alsof sociale media die problematiek nog niet genoeg versterkt…

CaptureprojectMaar ik moet ook eerlijk zijn: die hele psychologie, dat proces en radarwerk daarachter fascineert mij mateloos. Ik wil al een hele tijd ‘echt’ weten hoe zoiets precies werkt en wat daar voor nodig is. Maar het aan mezelf linken, wil ik niet doen. Het zou hypocriet zijn, zelfs als sociaal (media)experiment. Dus ben ik iets kleins opgestart een paar dagen geleden, heel basic en met enkel wat hulp vanuit… Japan. Alle (online) links met mezelf werden vakkundig weggewerkt, om zo objectief mogelijk te zijn, want ik wil na één jaar een antwoord krijgen op tien vragen.

1. Werken hashtags echt? En hoe efficiënt zijn ze precies?
2. Wat levert het taggen van mensen en locaties op?
3. Kunnen reacties en likes bij anderen meer trafiek teweegbrengen? En hoe snel gaat zoiets?
Facebook_like_thumb4. Hoe lang duurt het vooraleer een vriend van mij mijn project liket? En hoe komen ze er bij terecht?
5. Hoe lang vooraleer het een eerste like, reactie en volger oplevert?
6. Kan ik 1.000 volgers halen en zoja, hoe snel gaat dat?
7. Hoe lang vooraleer iemand de link legt en mij vraagt of ik de persoon er achter ben?
8. Kan het een samenwerking opleveren? En zoja, hoe snel gaat dat en wat verwachten ze?
9. Kan ik mijn (overigens minimale) investering terugverdienen in natura?
10. Kan het viraal gaan, as in de krant halen, hoe klein ook?

Ohja, en wat als het resultaat tegenvalt of zelfs niet eens van de grond raakt? Dan is het in mijn ogen niet verloren, want het is een leuke creatieve uitlaatklep (en ja, ik heb er genoeg, ja, I know, don’t judge) zonder verplichtingen of consequenties. Of zoals ik online zag passeren: blessed are the curious, for they shall have adventures.

Categorieën

Persoonlijk

5 gedachten over “Nieuw project(je) Plaats een reactie

  1. Hey bert ,

    Op heel wat van je vragen kan ik je nu al antwoord geven . Als jou kleine Stitch projectje even vlug uit de hand gaat lopen als met mijn Woody ga je die 1.000 volgers niet meer als een maand voor nodig hebben . # werken wel degelijk zeer goed het is altijd wel wat zoeken hoe en wat te gebruiken zeker als je zoals ik geen instagram kende voor het starten van zijn projectje . Contacten leggen gaat gewoon van zelf als je genoeg likes en volgers krijgt komen bedrijven van zelf aankloppen heb ik gemerkt de laatste maanden . Ons probect sluit het jaar af met na 9maand een goeie 17223 volgers dus we kunnen spreken over een klein succes . Ik hoop dat jou projectje met de kleine stitch het ook zo goed doet , maar ik neem aan aangezien jij op veel unieke plaatsen en events komt en de nodige bv contacten kan legge dit geen al te groot probleem zal worden . Wij wensen je al vaqt veel succes en we gaan de avontjren van stitch zeker volgen ! Mvg DrivingWoody

  2. hmmm, interessant. Ik denk dat niet alle bloggers meteen binnen de maand 1000 volgers hebben. De vraag is natuurlijk: hoeveel tijd kun je eraan spenderen? Ik ben benieuwd naar de resultaten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: