Spring naar inhoud

De 17 van 2017: Spotify

Er gaat geen dag voorbij zonder dat Spotify speelt, op mijn smartphone, laptop, tv, noem maar op… Als ik hen mag geloven goed voor 24 dagen non-stop in 2017, ofte 3.027 nummers, 1.683 artiesten en 30 genres. Het hoeft geen betoog dat ik zo heel wat nieuwe muziek leer kennen, maar even goed op de radio of via het Nederlandse muziekkanaal Xite – perfect als er even geen fluit te zien is. Ik dweep ook niet met groepen, muziekidolen of wat dan ook, als ik het maar goed vind. Zo simpel is het. Er zijn er een pak meer dan onderstaande, maar dit zijn de platen die ik dit jaar ofwel hele fijne ontdekkingen vond of grijsgedraaid heb, in chronologische volgorde, met een linkje naar de clip.

51Tg15QMqQL1. Jennifer Warnes – Famous Blue Raincoat

Een plaat die blijkbaar dertig jaar oud is. Ik hoorde er voor het eerst over toen Tom Waes de elpee draaide in het televisieprogramma Het Huis. Blijkt een soort eerbetoon aan Leonard Cohen te zijn, maar eerlijk: I couldn’t care less. Héérlijke plaat. – Link.

2. Sonny Fodera – Always Gonna Be

Een booming DJ/producer te zijn uit Australië blijkbaar. Geen idee of die plaat überhaupt bij ons verschenen is, maar wel een hele fijne schijf. Uit 2016 overigens, maar ik pretendeer niet bepaald een early adapter te zijn, ha! – Link.

3. Armin Van Buuren feat. Kensington – Heading Up High

Ik was er begin dit jaar van overtuigd dat deze bij ons potten zou breken, maar toen bleek die al een jaar (!) uit te zijn. Bij ons haalde hij amper de Ultratip. Bizar eigenlijk want over het algemeen scoren ze elk apart heel goed bij ons. Het werd ook niet zomaar samengerommeld in een studio, zo bleek uit deze reportage op het Nederlandse RTL, die ik kort nadien zag. – Link.

Major-Lazer-Showtek-Believer-artwork4. Major Lazer & Showtek – Believer

Draait blijkbaar ook al een tijdje mee in het circuit, dacht ik? Stevig plaatje om in je looplijst te kappen, ik zeg het maar. De clip is eerder bizar bij deze plaat, want het speelt zich af tijdens de oorlog in Syrië. Niet echt zeker wat de bedoeling daarachter is, maar kom… – Link.

5. Axwell /\ Ingrosso – Something New

Dju, dat dateert hier ook al van een tijdje geleden, 2014 zelfs. Whatever, de ideale zomerplaat om met de ruiten naar beneden langs de kleine binnenwegeltjes te rijden. Dit jaar, maar ook de volgende. Geef mij ongelijk, I dare you. – Link.

ajr-what_everyones_thinking_[ep]_a6. Weak – AJR

Ook een kutclip, maar wel zo’n plaat die je wel moet luid zetten en meebrullen. Stond een half jaar bij ons in de charts, maar was al een bescheiden hit eind vorig jaar in de VS. Ik was overigens in de eerste plaats gecharmeerd door de cover art, van de getalenteerde John Loren zo blijkt. – Link.

7. Netsky – High Alert

Heel vaak verlies ik al mijn interesse als groepen te veel bejubeld worden. Ik was The XX bij wijze van spreken al beu van voor ik hun cd had beluisterd en ontdekte het toen iedereen het beu was. Deze heb ik ook (her)ontdekt toen iedereen deze al vergeten was. Ook een hele vette loopschijf overigens. Perfect om een versnelling hoger te schakelen. – Link.

8. Elevate – St. Lucia

Niet echt veel rustige nummers in dit lijstje, hé? Deze dateert van 2014 en een echte oorworm. Fijne plaat, zonder meer. – Link.

229879. Donna Summer – On the Radio

Ook al eentje uit de seventies. Ik kende de plaat wel, maar ik heb ze herontdekt dankzij Tracy Morgan in zijn comebackshow op Netflix, die er een hele leuke skit rond maakte. Een classic. De plaat, de show niet zozeer. – Link.

10. Finnebassen – If You Only Knew

Een Noorse producer, zo leert Google me. De kans dat je hier al van gehoord hebt, is klein, maar voor mij zijn dit soort platen waarvoor Spotify elke eurocent waard is. Zet deze plaat op een zomeravond in je playlist, speel het via Bluetooth af in je auto en je begrijpt meteen waarom ik dit zo’n straf nummer vind. – Link.

11. Kanye West ft. Big Sean, Pusha T & 2 Chainz – Mercy.1

Kanye West maakt bij momenten goeie platen, maar ik heb zelfs getwijfeld om deze hier tussen te zwieren, omdat er simpelweg belachelijk veel kak aan die mens wordt gehangen. Stevig nummer, evenwel. En vijf jaar oud, oeps. – Link.

bears-den-islands-201412. Bear’s Den – Think of England

Als ik wat uitgeluisterd ben op Spotify, snuister ik soms rond op het profiel van anderen. Geen idee of zoiets creepy is of niet, maar ofwel zoek ik mensen op die dezelfde muzieksmaak als mij hebben, ofwel mensen die dat net niét hebben, maar die ik heel geloofwaardig acht, ook qua stijl, zelfs al is het mijn smaak niet. Kelly viel onder die laatste categorie en deze plaat heb ik vrijwel meteen in mijn playlisten gezwierd. – Link.

13. Bee Gees – For Whom The Bell Tolls

Ik mag dan af en toe wel een grote klep opzetten, er is geen Knuffelrockklassieker die ik niét ken. Dus is het altijd extra fijn als je zo’n oude plaat als nieuw kunt bestempelen. Op de cd waar het verscheen was enkel Paying The Price of Love een bescheiden hitje bij ons in 1993, maar deze had dat gerust ook kunnen worden. – Link.

Pink-What-About-Us14. Pink – What About Us

Oh ja, dit zou moeten een lijstje zijn met platen die uitkwamen dit jaar. De kans is groot dat mijn geloofwaardigheid nog een deuk krijgt, maar wijvenplaat of niet: dit blijft toch een straffe madam. Volgend jaar doet ze hoogstwaarschijnlijk een Europese toer. Mijn madam wil heel graag gaan en ik offer me even graag op om mee te gaan. There, I said it. – Link.

15. Zayn – Dusk Till Dawn feat. Sia

Bij deze twijfelde ik met Sign of the Times van Harry Styles. Flikker een eind op met uw clichés van One Direction: als het een goeie plaat is en ik hoor het graag, dan belandt die in mijn lijstjes. Vandaag zit ook niemand nog te zeiken dat Justin Timberlake ooit nog in ‘N Sync zat. – Link.

280396bda65db7a491f8bf8126e9bed2.1000x1000x116. Bruno Mars – Versace on the Floor

Ook eentje waarvan ik dacht dat die moest doorbreken, nadat ik de clip een paar keer zag op Xite. De remix van David Guetta raakte niet eens in onze hitlijsten, en terecht overigens. Want het doet afbreuk aan het origineel: een dijk van een plaat. Gene zwans, hoe kan Bruno Mars zo populair zijn en zo’n goed nummer zo onder de radar blijven? Sex on a plate… haha, heb je ‘em? – Link.

17. Tiesto & Seven – Boom (Mr. Black remix)

Als ik in mijn auto alleen zit, gaat het volume zelden onder de helft en bij dit soort platen wordt het helemaal opengevlamd. Klets, boem, in uw looplijstje, dedju! – Link.

Categorieën

Persoonlijk

2 gedachten over “De 17 van 2017: Spotify Plaats een reactie

  1. Ik zat zelf aan zo’n 9 dagen muziek en voor mijn doen ook veel want overdag (op het werk) luister ik vaak naar de radio. Ik denk dat Steven wel in de buurt komt van jouw aantal dagen of er zelfs over gaat. Ja, dat abonnement wordt hier goed gebruikt.
    Heel leuk om te lezen dat ik de liefde voor Bear’s Den doorgegeven heb! De rest in je lijstje ken ik niet of nauwelijks, maar ik zal ze eens beluisteren. Ja, ik ben ook zo’n creep die op een ander zijn profiel gaat kijken. 😉 Ofwel is dat normaal gedrag (en komen we daar gewoon voor uit) ofwel zijn we echt wel creeps (ik hoop het eerste!).

    ps: geen idee of je weet hoe de heren van Bear’s Den eruit zien, maar geloof me: je kan zo solliciteren voor een job bij hen (als je niet kan zingen, dan is het als decorstuk tijdens hun optreden ;-)).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: