Spring naar inhoud

Instagram: volgtips (3)

Instagram is voor mij persoonlijk niet alleen een dagdagelijkse bezigheid, maar ook een fascinerend venster op de wereld. Na het eerste en tweede deel belicht ik opnieuw enkele Instagrammers die je eigenlijk moét volgen. En het zijn misschien wel de beste tot nu toe, al moet je de vorige ook zeker een plekje geven in je lijst.

1. Brian Decrop

IG brian decrop

Wie/Waarom?

Als je zijn profiel bekijkt, hoéf ik niet eens een reden te geven. Brian Decrop is leerkracht L.O. in Aalst, maar woont in Koksijde. Hij omschrijft zich fotograafgewijs als een professionele vagebond. Hij houdt van reizen en ziet de wereld als zijn speelveld. Een tijd geleden heeft hij een jaar lang zijn leven on hold gezet om te gaan zwerven, op zoek naar unieke plaatsen, die stilte en authenticiteit uitstralen. Plaatsen waar toeristen geen voet aan de grond zetten, waar de natuur nog allesoverheersend is.

Nepal is een favoriet, maar hij zoekt het even goed aan het strand van Koksijde. Ik leerde hem kennen dankzij mijn fotografiereeks in ons magazine en zelden zo’n oprechte, warme mens aan de telefoon gehad. Een oude ziel in het lichaam van een dertiger. Ik krijg nog altijd kippenvel als ik denk aan het verhaal van Dai, zijn hond, bondgenoot en zielsverwant, die intussen gestorven is. Opgelet: zijn profiel straat zoveel wanderlust uit, dat je na vijf foto’s al een reis wil boeken en je rugzak klaar zet…

Link: www.instagram.com/leoutdoorphotographer

2. Eat Like a Girl

IG Eat like a girl

Wie/Waarom?

Niamh Shields is een professionele foodblogger, die er een eigen website op nahoudt, af en toe freelance opdrachten invult en de wereld rondreist – van Canada tot Australië – om nieuwe smaken en streken te leren kennen. Ze is afkomstig van Ierland, heeft nog dat heerlijke accent, maar is al sinds jaar en dag een Londense. Ik had het geluk om ze dit voorjaar te leren kennen tijdens een trip in Amsterdam. Wat een vrouw! Wat een energie! En wat een liefde voor eten, dat ze etaleert. Niamh is iemand die oprecht houdt van wat lekkers is. Op Instagram leveren haar avonturen bijna 25.000 volgers op en haar blog is een uitgesponnen werelds kookboek. Een account waar je honger van krijgt!

Link: www.instagram.com/eatlikeagirl

3. Pieter Verhaeghe

IG Pieter Verhaeghe

Wie/Waarom?

Ook iemand die ik leerde kennen dankzij die fotoreeks in ons magazine. Ongelooflijk bescheiden fotograaf, bijna op het ambetante af, omdat die onzekerheid absoluut niet strookt met wat hij uit zijn toestel tovert. Zijn foto’s zijn kwalitatief top, zijn arendsoog evenzeer. Zowat alle persfoto’s van West-Vlaamse comedians zijn door hem genomen, hij heeft een indrukwekkend archief aan concertfoto’s en is ook de vaste tourfotograaf van Het Zesde Metaal. Sinds kort werd dat in een boek gegoten. Straffe gast!

Link: www.instagram.com/pieter_73

4. Silvie Bonne

IG Silvie Bonne

Wie/Waarom?

Ik volg heus niet iedereen uit mijn fotoreeks, integendeel, maar bij deze moest ik ook niet twijfelen. Silvie is een Brugse fotografe die ik leerde kennen dankzij Kelly. Ze heeft een heel eigen(tijdse) stijl, dat niet in een vakje te stoppen valt. Het valt moeilijk te omschrijven, maar zelfs de meest koele foto’s stralen enorm veel gevoel uit. Het heeft vaak iets melancholisch zelfs, maar dan de positieve in plaats van de trieste variant. En alsof ze nog geen punten genoeg kon scoren, woont ze tijdelijk ook in New York, waar ze ons laat meegenieten van the city life.

Link: www.instagram.com/bonnesilvie

5. Driving Woody

IG driving woody

Wie/Waarom?

Het is wat een haat/liefdeverhouding met deze account. Geniaal in al zijn eenvoud en net daarom word ik er ambetant van: wáárom ben ik daar in godsnaam niet opgekomen? Antwerpenaar Lars Goossens kocht in Londen een Woody-popje, hing dat Toy Story-gewijs aan zijn auto, lanceerde de Instagram-pagina Driving Woody en de gelijknamige hashtag. Na een tijdje stapte hij daar vanaf en nam hij het mee naar onder meer televisiestudio’s en pretparken. Neigt nogal vaak naar het commerciële, waarbij ik hoop dat originaliteit de bovenhand blijft halen, maar ik moet zeggen: het is best wel indrukwekkend om na 100 foto’s een whopping 13.000 volgers te verzamelen.

Link: www.instagram.com/drivingwoody

Categorieën

Instagram

6 gedachten over “Instagram: volgtips (3) Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: