Spring naar inhoud

Het kan nu écht: Breakfast at Tiffany’s

002aab99-482e-4bb7-ba5d-bd37deabeb28-03-danish-breakfast-at-tiffanysIk twijfelde jarenlang om de film te zien, omdat ik te vaak enkel de clichébeelden had zien passeren, met helemaal voorop de scène waarin Audrey Hepburn een croissant naar binnenspeelt voor de etalage van Tiffany & Co in hartje New York. Maar toen ik ‘Breakfast at Tiffany’s’ uit 1961 zag, was ik meteen helemaal verkocht. Toen ik er effectief ook eens binnenstapte, werd ik haast meteen gekatapulteerd naar die periode. Misschien moeten we toch nog eens terug, want sinds vorige vrijdag kan je in de winkel in Manhattan terecht voor een echt ‘breakfast at Tiffany’s’.

tiffany_co_cafe.0

De luxejuwelenwinkel Tiffany & Co bestaat vandaag al 180 jaar. Hun eerste catalogus, kreeg de naam Blue Book en had op de cover het vandaag iconische (en zelfs gepatenteerd) kleur. Hun vlaggenschip op Fifth Avenue opende in 1940 de deuren en was indertijd dus ook het decor voor de film. Die winkel is nog steeds heel belangrijk, want begin 2014 telde het merk wereldwijd zo’n 300 winkels, maar de zaak in Manhattan is goed voor maar liefst 8 procent van de totale omzet.

blue-box-cafe-3-62679Op de vierde verdieping werd nu het Blue Box Café geïnstalleerd. Een slimme zet om het jonge volk te lokken, omdat Tiffany & Co net als heel wat traditionele retailers moeten afrekenen met een eerder klassiek en dus ook saai imago. Dat werd de afgelopen jaren ook stevig voelbaar in de cijfers, dus was het tijd om te vernieuwen. Onder meer de grote baas nam al ontslag.

Ook in de collectie kwam een nieuwe wind waaien. Zo brachten ze begin dit jaar nog een collectie uit, waaraan Lady Gaga had meegewerkt. Met dit restaurant willen ze nu nog meer zogeheten millenials aantrekken. Zelfs de trendy trap naar de verdieping werd door een designduo uit Parijs ontworpen. Er hangt ook een portret van de oprichter van Tiffany, gemaakt uit 8.000 geschilderde schroefjes.

23334098_10155317172508068_3037960777318371074_o

downloadDe ruimte werd uiteraard aangekleed in hun beroemde blauw, met aanvullend ook een nieuwe collectie van accessoires. De hele afdeling werd zelfs vernieuwd. Eén van de meest opvallende stuks is dit klassiek blik, gemaakt uit zilver. Je moet er – hou je vast – zo’n duizend dollar voor ophoesten, I kid you not. Voor een ontbijt moet je gelukkig minder neertellen: zo’n 30 dollar. Je kan er ook lunchen (40 dollar) of genieten van een high tea (50 dollar). En daar krijg je Amerikaanse klassiekers voor, met een twist. Zo bestaat uit het ontbijtmenu uit eieren met truffel en toast met avocado. Lunchliefhebbers kunnen dan weer een Charles Lewis Tiffany club chicken sandwich bestellen, of een Fifth Avenue salade, waarin avocado en kreeft werd verwerkt. De openingsuren zijn dezelfde als de winkel. Er wordt overigens niet gewerkt met wachtlijsten: first come, first served. Smakelijk!

Tiffany & Co. : Home & Accessories Collection Launch Event

Categorieën

Trends

3 gedachten over “Het kan nu écht: Breakfast at Tiffany’s Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: