Spring naar inhoud

Klaar voor Lekkers #VANRSL?

19624355_1081305971971174_6662213154837102592_n
(Foto Instagram – Bar Julien)

Roeselare is de afgelopen jaren meer dan ooit uitgegroeid van een commerciële batjesstad tot een volwaardige centrumstad in het hart van West-Vlaanderen. Daar hoort uiteraard ook lekker eten bij. In Roeselare gaat dat heel breed, van de doorsnee pitazaak tot een sterrenrestaurant. De stad is rijk aan fijne brasserieën, dito tea-rooms en sfeervolle cafés.

In de nieuwe blogreeks Lekkers #VANRSL, een knipoog naar de huidige imagocampagne van de stad, gaan we op zoek naar de adresjes die er uit springen, omwille van hun unieke aanpak, verrassend verhaal of originele keuken. Alle horecazaken aan bod laten komen is onbegonnen werk, dus leggen we de lezer, tot ver buiten Roeselare, een fijne selectie voor, dat moet aansporen om Roeselare te ontdekken, al dan niet in combinatie met een snelle hap of om uitgebreid te tafelen.

13259097_1737174899885573_613729423_n
(Foto Instagram – Boury)

De komende maanden brengen Tom Lefevere en ik elke week die verhalen in woord en beeld. Ikzelf studeerde, werk en ga uit in Roeselare, maar Tom is een volbloed Roeselarenaar. Overdag is hij kinesist en na zijn werkuren een gepassioneerd fotograaf, die op heel wat evenementen in en rond de stad te vinden is. Via zijn website, Roeselare Blogt, laat hij de mensen op een eigenwijze en soms speelse manier meekijken naar alles wat leeft in Roeselare, van het vermaarde Vat van Rodenbach tot het hippe pop-upplein aan De Munt. Elke vrijdag is hij ook trouw op post in Lokaal, de authentieke boerenmarkt in de voormalige Sint-Amandskerk.

18251945_1390078421080409_4555820829052502016_n
(Foto Instagram – Stad Roeselare)

Lekkers #VANRSL wil een kijkje achter de schermen tonen, gedreven ondernemers een platform geven en de bezoekers goesting doen geven. We zijn geen recensenten en vellen geen culinair oordeel. De lijst werd in onderling overleg opgesteld en zonder invloed van buitenaf. Meer nog, Tom en ikzelf doen dit volledig onbezoldigd en uit liefde voor de Rodenbachstad, de inwoners, de bezoekers en de vele ondernemers die de stad genegen zijn. Tenslotte wil ik heel graag Tom bedanken voor zijn vlekkeloze medewerking, net als Stad Roeselare, die ons ondersteunde met het logo voor deze reeks. Maandag trappen we de eerste aflevering op gang met… Hummus!

Veel plezier!

Categorieën

Lekkers #VANRSL

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: