Spring naar inhoud

Hij is er: de grootste LEGO-set ooit

LEGO mikt steeds meer op een volwassen publiek. De generatie, die het nu opnieuw ontdekt via hun kinderen, heeft daar  ook financieel iets voor over, dus worden de bouwdozen  steeds groter. Bovendien speelt het speelgoedmerk ook slim in op franchises, gaande van Harry Potter tot Pirates of the Caribbean en hun absolute topper: Star Wars. Disney doet het dus allesbehalve onaardig. Een tijd geleden bracht LEGO ook het kasteel van Disneyland uit, goed voor 4.080 blokjes. Je moest er zo’n 350 euro voor ophoesten.

70620-1Je kan er niet omheen dat de nostalgische factor een grote rol speelt: het is niet toevallig dat bijvoorbeeld de brandweerkazerne van Ghostbusters (4.634 blokjes, 350 euro) en het huis van The Simpsons (2.523 blokjes, 200 euro) het bijzonder goed deden. Dat de LEGO-film en The LEGO Batman Movie niet alleen toppers bleken bij kinderen, is ongetwijfeld ook de reden dat ze voor de opkomende The LEGO Ninjago Movie een appartement ontwikkelden, compleet met lift. Goed voor 4.867 blokjes en 330 euro die van uw rekening gaat.

Ze past evenwel aardig in de Modular-reeks, waarvan er elk jaar eentje verschijnt. Ook de vele iconische gebouwen scoren, gaande van de London Bridge (4.287 blokjes) tot de Sydney Opera House (2.989 blokjes). De grootste LEGO-set ooit was de Taj Mahal in 2008, goed voor 5.922 blokjes. Dat was overigens niet de duurste: voor de Millennium Falcon van Star Wars (5.197 stukjes) uit betaalde je tien jaar geleden 500 euro, voor de Death Star uit Star Wars (3.803 stukjes) toen zo’n 420 euro. Die Millennium Falcon was een grote favoriet bij de fans. Omdat ze na een paar jaar uit de handel worden genomen, loopt de prijs op tweedehandssites vaak de spuitgaten uit. Wie de Millennium Falcon vandaag wil kopen, betaalt daar tegenwoordig tot het tienvoudige voor: jawel, tot 5.000 euro.

LEGO, dat al jaren hard werk maakt van het luisteren naar hun fans, lanceert nu een nieuwe versie van die laatste: de LEGO Star Wars Ultimate Collector Series Millennium Falcon. Logisch, aangezien de nieuwe film(s) een compleet nieuwe generatie hebben aangeboord.

36761582102_35b774cdcd_k

Al enkele maanden deden ze er geheimzinnig, maar niet bepaald heel subtiel, over. De nieuwe Millennium Falcon is goed voor maar liefst 7.541 blokjes en wordt dus met voorsprong de grootste LEGO-set ooit. En daar hangt uiteraard ook een stevig prijskaartje aan vast. Wat dacht je van 799,99 euro? Het stuk zelf is afgewerkt zo’n 21 cm hoog, 84 cm lang en 56 cm breed. Dat is groot, heel groot zelfs naar LEGO-normen. Zo groot zelfs dat de 15 kilo zware doos in de winkel niet kan meegegeven worden met een plastieken zakje, maar in een doos met wieltjes.

De set bevat details van de originele trilogie én de nieuwste films. Je krijgt vier klassieke minifiguren: Han Solo, Chewbacca, Princess Leia en C-3PO. De oudere versie van Han Solo, Rey en Finn zitten ook in de set, net als BB-8. De LEGO Star Wars UCS Millennium Falcon (setnummer 75192) verschijnt pas op 1 oktober, maar Lego VIP’s kunnen ze midden september al aanschaffen. Zoals bij de meeste grote sets, slechts één doos per persoon. Want ja, heel wat fans kopen er vaak meerdere en geloof mij vrij, in dit geval is dat zeker ook zo, 800 euro of niet.

36124174843_db94264fc6_k

Als uitsmuiter nog de designer-video, waarin de makers al eens de details tonen:

Categorieën

LEGO

One thought on “Hij is er: de grootste LEGO-set ooit Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: