Spring naar inhoud

Hot in Hollywood (1/2)

Namen als Jennifer Lawrence, Chris Pratt, Charlize Theron en zelfs Dwayne Johnson zijn langzaam gemeengoed geworden bij het grote filmpubliek. Maar wie zijn de ronkende namen die vandaag en zeker morgen hot in Hollywood zijn?

1. Mahershala Ali

_DSC3114.NEF

Is zijn naam een tongbreker? Probeer dan eens zijn volledige voornaam uit te spreken: Mahershalalhashbaz. De 43-jarige Amerikaan werd katholiek opgevoed, maar bekeerde zich later tot de Islam. Hij is de eerste moslim die een Oscar gewonnen heeft, begin dit jaar voor Moonlight. De vader van Mahershala stond al op Broadway en ook hij bleek gebeten door de acteursmicrobe. Hij maakte zijn debuut in de reeks Crossing Jordan, speelde in een handvol reeksen waaronder The 4400, viel voor het eerst op in The Curious Case of Benjamin Button en later The Place Beyond The Pines met Ryan Gosling.

MoonlightMaar het grote publiek leerde hem pas echt kennen dankzij zijn rol van de stijlvolle en gladde Remy Danton in House of Cards. Niet veel later mocht hij opdraven in de twee laatste Hunger Games-films. 2016 was het jaar van zijn definitieve doorbraak, met zijn gangsterrol in Luke Cage, aan de zijde van Matthew McConaughey in Free State of Jones en uiteraard de hoofdrol in Moonlight, wat hem dus een Oscar opleverde. Naar verluidt zou hij de hoofdrol in het derde seizoen van True Detective voor zijn rekening nemen.

2. Millie Bobby Brown

Millie-Bobby-Brown_stranger-things_netflix_s1_ep1_-26-50

Ze is geboren in Spanje, verhuisde op haar vierde naar Groot-Brittannië en nog eens vier jaar later vestigde het gezin zich in Florida. Millie, amper 13, maakte op haar tiende haar debuut als de jonge Alice in Once Upon A Time in Wonderland, een spin-off van de populaire sprookjesserie Once Upon A Time.

maxresdefault (22)Ze deed gastrolletjes in Modern Family en Grey’s Anatomy tot ze de kans kreeg om Eleven te vertolken, een kind met speciale krachten in de Netflix-hit Stranger Things. Het leverde haar een Emmy-nominatie én een rolletje in de nieuwe Godzilla (2019) op. Het internet werd eventjes een klein beetje zot toen ze vergeleken werd met een piepjonge Leia uit Star Wars. Als er naast een film over de jonge Han Solo ook eentje van Leia Skywalker wordt gemaakt, hoeft er geen twijfel te bestaan over wie haar kan spelen…

3. Taron Egerton

Kingsman

De 27-jarige Brit komt uit een heel gewoon gezin en studeerde in 2012 af. Datzelfde jaar was hij te zien in een Britse reeks, nadat hij in 2011 al een gastrolletje had in Lewis, een spin-off van Inspector Morse. Zijn doorbraak kwam er in 2014, met de hoofdrol van Eggsy in Kingsman: The Secret Service, de filmhit van Matthew Vaughn. De regisseur liet daarvoor de voorlaatste X-Men passeren. Leuk detail: Egerton weigerde vorig jaar op zijn beurt de rol van Scott Summers ofte Cyclops in X-Men: Apocalypse.

eddietheeagle_featurette_nevegiveupEgerton kon evenwel toch naast Hugh Jackman spelen, want de twee waren samen te zien in het waargebeurde verhaal van de skiër Eddie The Eagle. Dit najaar is Taron te zien in het vervolg op Kingsman en ook in Billionaire Boys Club, naast Ansel Elgort, spoiler, nummer vijf in dit lijstje. Egerton speelt volgend jaar ook Robin Hood in de gelijknamige film. Taron zat ook in de top drie om de jonge Han Solo te vertolken, maar die rol ging uiteindelijk naar:

4. Alden Ehrenreich

5-films-that-helped-alden-ehrenreich-win-the-star-wars-role-6

Er zijn niet veel acteurs die op hun 27ste al een indrukwekkend palmares verzameld hebben én onbekend zijn bij het grote publiek. Alden Ehrenreich werd als jonge tiener ontdekt door Steven Spielberg, toen hij hem aan het werk zag in een kortfilmpje op een bar mitzvah.

BEAUTIFUL CREATURESHij kon via hem een gastrolletje bemachtigen in Supernatural en CSI. Dat gaf Alden het nodige zelfvertrouwen om auditie te doen voor Tetro van Francis Ford Coppola, die hij binnenhaalde. Niet iedereen wordt aangeraden door Spielberg himself. Alden mocht ook de volgende film van Coppola doen, waagde zich daarna aan Stoker van Chan-wook Park, de tienerprent Beautiful Creatures, Blue Jasmine van Woody Allen en recent nog Hail, Ceasar! van de Coen-broers. Op het lijstje ontbrak nog topregisseur Ron Howard, die recent aan boord werd gehesen van de nieuwe Star Wars-prent over de jonge jaren van Han Solo. Na volgend jaar heeft iederéén hem dus van hem gehoord.

5. Ansel Elgort

Baby-Driver-Baby-Ansel-Elgort-with-map

Het stond in de sterren geschreven dat Ansel, amper 23 jaar, een creatieve job zou uitoefenen. Hij werd geboren in Manhattan. Zijn vader werkt al 30 jaar als fotograaf voor Vogue en zijn moeder is operaregisseur. Hij startte al op jonge leeftijd met danslessen en acteerde vooral op theater. Zijn filmdebuut maakte hij met de remake van Carrie.

ansel-elgort-tfios2014 was het jaar dat hij heel wat tienerharten veroverde, want zijn rol in Divergent én The Fault in Our Stars leverde heel wat lovende reacties op, ook van critici. Na de sequels op Divergent, namelijk Insurgent en Allegiant, was hij helemaal klaar voor een hoofdrol. Die kreeg hij in het ijzersterke Baby Driver, momenteel te zien in de bioscoop, ongetwijfeld niet de laatste…

Categorieën

Film

5 gedachten over “Hot in Hollywood (1/2) Plaats een reactie

  1. ik ken enkel de eerste twee! Maar speelde de acteur die rémy speelt de rol van Luke Cage ook of wat dat gewoon een acteur in de serie Luke Cage?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: