Spring naar inhoud

Vakantie in eigen hoofd (bis)

20347668_1808604995821795_989445651932643328_nIk werd geradbraakt wakker, niet voor de eerste keer deze vakantie. Ik heb al jaren, en daar overdrijf ik niet eens in, de slechte gewoonte om niet voor middernacht in mijn bed te kruipen, ook tijdens de week, of het nu druk is of niet. Dat laat zich steeds meer voelen, zeker als ik ergens tussen half zeven en zeven moet opstaan. In de vakantie kan een mens al eens langer blijven liggen, dus zie ik nu zelden mijn bed voor 1 uur, zoals gisteren, wat niet fijn is als je dochter – die al opbleef tot 23 uur omdat ze maar bleef huilen – exact zeven minuten later het op een huilen zet en na alle soorten wanhopige truken van de foor pas om kwart na drie ook vertrekt naar dromenland. En dat laat zich voelen, zoals tijdens mijn loopje vanmorgen. Jezus, het wordt nog afzien richting die 21K in oktober.

20347184_255839831579373_629780074043801600_nIk heb genoten van deze vakantie, heel hard bij momenten. En van de meest simpele dingen eerst. Ik heb voor de zeldzame keren dat ik kook, twee uur gedaan over mijn spaghettisaus, maar I couldn’t care less. Vorige jaren moest ik afkicken, maar ik had er nu als het ware naar opgebouwd, mijn deadlines netjes gehaald en zelfs mijn mailbox kunnen reduceren van 15.000 naar een honderdtal mails. Het voelde aan als rust in mijn hoofd en ik had eigenlijk één groot doel deze vakantie: die volledig leeg houden.

Echt rust zat er echter niet in, want de twee kinders slagen er in om hun meest vervelende fases op elkaar af te stemmen. Liese omschreef het perfect op Instagram: ‘doodmoe na drie weken verlof. #parentingtheshitoutoflife‘. En wie haar kent, wéét dat ze niet klaagt en veel moeite doet voor haar kinderen.

20398635_997516253684885_5171924881117282304_nMaar ik merk dat er ook een soort onvermoeibare rusteloosheid heerst in mijn hoofd als het niét over mijn werk gaat. Ik plan, schrijf en droom, met mijn ogen open. Bedenk projecten, verhaallijnen, bouw- en renovatieplannen, blogposts, logo’s en god weet wat nog allemaal. En dat stapelt zich allemaal op. Soms loop ik net niet letterlijk de muren op van frustratie dat ze niet gerealiseerd raken, laat staan proper uitgewerkt raken op papier. Maar ik word ook oprecht blij van al die creativiteit die op mij afstormt. En het vreet energie, nondedju, maar echt vréten. Als daar nog overbodige ballast bij komt, dan heb ik daar geen goesting meer in. Wie aan mijn kop komt zagen of onnozel doet, moet dat maar elders beginnen doen. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan, daar kan mijn vrouw als geen ander over meespreken. Het enige wat ik wil is vooruit en plannen echt uitwerken. De grootste uitdaging na mijn vakantie ligt er in dat ze als vanouds niet ondergesneeuwd raken door het werk en andere energievretende zaken. Als dat lukt, heb ik pas écht deugd gehad van mijn vakantie.

Categorieën

Persoonlijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: