Spring naar inhoud

Het Belgisch tintje van zomerhit Despacito

We kunnen er niet om heen: dé zomerhit van 2017 is Despacito van Luis Fonsi uit Puerto Rico. Hij groeide op in San Juan, maar verhuisde op zijn tiende naar de States. Hij maakt al bijna 20 jaar muziek, maar brak dit voorjaar internationaal door, mede dankzij de remix van Justin Bieber. Het nummer verscheen in januari en de bijhorende videoclip werd intussen al meer dan 2 miljard (!) keer bekeken op YouTube.

bue2

En daarin is ook een Belgische artiest te zien, of toch één van zijn werken. Dave de Rop, beter bekend als de Gentse graffitikunstenaar Bué The Warrior, verbleef in San Juan in de tweede helft van mei 2015, vooraleer hij naar Mexico trok om later dat jaar zijn wafelbar Holy Waffles te openen. In San Juan maakte Bué verschillende werken, onder meer met zijn befaamde vogels, al een hele tijd een van zijn handelsmerken. Eentje sierde ook een gevel in de wijk La Perla, waar Luis Fonsi opgroeide én afgelopen december de clip voor zijn nummer opnam. Nice!

Extra: je vindt overal in Vlaanderen werk van Bué, uiteraard in Gent, maar ook in Roeselare, Oostende (bij The Crystal Ship) en andere steden. Volg zijn werk via Facebook of Instagram.

Categorieën

Trivia

One thought on “Het Belgisch tintje van zomerhit Despacito Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: