Spring naar inhoud

Blogtips door… bloggers

19425356_1696992820602921_8716604915704659968_n
(c) Op ne zondag

Ik moet toegeven dat het aantal blogs dat ik trouw elke keer weer lees redelijk miniem is, as in op twee handen te tellen. Af en toe ontdek ik nog eens een fijntje, zoals vorige week nog die van Trees, die bijhoudt wat ze doet op ne zondag – vandaar de titel uiteraard – met verder ook leuke tips. En ze heeft ook een gezellige podcast over boeken, voor de fans! En vandaag ontmoette ik compleet toevallig Rien, die blijkbaar prachtige stukjes schrijf op Rien de Rien.

Enfin, omdat er vast wel meer blogs zijn waar ik om de een of andere reden misschien over kijk, heb ik eens gepolst bij een paar vrouwelijke bloggers die ik in real life ken of al eens ontmoet heb (en die vaneigens ook fijne lectuur herbergen). Zij waren zo vriendelijk om me één blog (kiezen is verliezen, I know) door te geven en uit te leggen waarom je deze moét volgen. Tip: als je op de foto’s klikt, kom je meteen ook op de fijne Instagram-accounts van de ‘uitverkorenen’.


Tiny Blogt

17663159_1308749162574355_2790591143002243072_n
(c) Tiny Blogt

Ik kwam niet geheel toevallig op de blog van Tiny terecht via collega(blogger) Valerie. Een gouden tip van die laatste! Tiny schrijft al jaren en dat merk je wel aan haar stijl. Die jaren duiden ook op jaren (toch een klein beetje meer dan ik, haha) ervaring in het leven. Ik hou ervan om anekdotes uit haar verleden te lezen, wat ze allemaal meegemaakt heeft. Altijd sluimeren er wel ergens een aantal woorden van advies. Soms is het luchtig, dan gaat ze weer wat dieper op een onderwerp in. En ja, ik kan dat wel smaken. Een levensgenieter pur sang met een talent om mooie verhalen te vertellen, hoe tragisch ze ook kunnen zijn (en dan heb ik het over deze post: https://tinyblogt.wordpress.com/2017/04/10/tiny-in-bryce-canyon-leven-en-dood/): leestip!”

 


Shout your heart out

  • Een tip van Renilde (mooi ding). (En overigens ook de nummer één van Kelly.)
17662560_259009754569718_1412097032591507456_n
(c) Shout Your Heart Out

“Ik lees altijd de blog van Lieselotte, Shout Your Heart Out. Ik vind haar blogposts altijd heel leuk geschreven. Recht uit het hart. Net zoals zovelen onder ons combineert ze het gezinsleven (met twee kleine kindjes) met haar job. Ze schrijft eerlijk over de leuke momenten, maar ook over de ambetantere momenten. Zonder dat ze daar ooit wegzinkt in geklaag en gezaag. Heel vaak momenten van herkenning bij mij als ik haar blog lees! (genre: dat is daar ook zo! Het is dus écht overal hetzelfde!).”

 

Volg het hierzo: https://shoutyourheartout.com/.


Girl with a belly gift

18808955_448826445478802_9108624615378255872_n
(c) Girl with a belly gift

“Mijn keuze valt op Girlwithabellygift. Virginie Houthave is een mama (van twee kids) zoals alle andere. Rots in de branding voor haar kids. Steun en toeverlaat. Lust graag een glaasje cava, speelt accordeon. A happy momma met typische huishoudelijke struggles en alle frustraties die hier mee gepaard gaan. Iemand met een ongelooflijke lust for life. Zonder dat ze het zelf beseft, is ze voor velen een inspiratiebron.  Wanneer je het zelf wat moeilijk hebt (don’t we all), hoef je enkel haar blogposts te lezen om er terug tegen aan te gaan. Hoe ze in haar situatie getuigt van een positiviteit en vechterslust, daar word ik stil van en heb ik onbeschrijflijk veel respect voor. En ze heeft gewoon ook veel humor. En dat is altijd een goede barometer, vind ik.”

Volg het hierzo: http://girlwithabellygift.blogspot.be/.


Le Coeur à Marée Basse

schreeuwen
(c) Le Coeur à Marrée Basse

“Noemie schrijft de geweldige blog: Le Coeur à Marée Basse.  In haar logs maakt ze een combinatie van tekst en tekeningen, allen van haar eigen hand.  De inhoud varieert maar alles is iets dat haar nauw aan het hart ligt.  De tekeningen zijn complex en tegelijk fantastisch in hun eenvoud.  Ze weet moeilijke thema’s zoals depressie, psychische problemen of een horrorbevalling moeiteloos te combineren met luchtige verhalen over een jaloerse kat en een weerbarstige peuter.  In dit hele verhaal blijft ze steevast zichzelf.  Een blog waarbij ik altijd reikhalzend uitkijk naar het volgende logje als ik aan het laatste plaatje kom.  Deze blogpost is mijn persoonlijke favoriet!”

Volg het hierzo: https://lecoeuramareebasse.blog/.


Chez Julie

18252196_474000369623368_5266669458780323840_n
(c) Chez Julie

Een blog waar ik altijd graag ga lezen, is Chez Julie. Julie is eerlijk, pretentieloos, grappig en niet bang om de spot te drijven met zichzelf. Allemaal dingen die mij erg aanspreken in een persoon, want het leven is al serieus genoeg! Ik ontmoette Julie nog nooit in het echt maar volgens mij is ze iemand met wie ik heel goed zou overeenkomen. Ze schrijft over trips & travel, food en de doodgewone dingen des levens. Vooral dat laatste is de reden waarom ik zo’n fan ben van haar blog. Dat ze ons met haar schrijfselen een inkijk geeft in het leven in de bruisende metropool Tienen, is ook mooi meegenomen natuurlijk!”

Volg het hierzo: www.chezjulie.be.


 

Nog meer tips? Laat gerust iets achter in de comments. Iets zegt mij dat er meer dan genoeg zijn om bovenstaande nog een keer of vier te herhalen… De volgende keer probeer ik vijf mannelijke bloggers te verzamelen voor een aantal tips.

Categorieën

Trivia

11 gedachten over “Blogtips door… bloggers Plaats een reactie

  1. amaai ja, ik ben blij dat ik een bijdrage mocht leveren maar had niet verwacht dat ik zelf in die lijst ging staan 😀 Zo lief allemaal zeg!

  2. Toen ik zag dat ik door jou getagd was had ik geen flauw idee waarvoor het zou kunnen zijn. Groot was m’n verbazing dat mijn blog tussen een lijstje van ‘ervaren bloggers’ stond. Dat de blog dat ik vooral voor mezelf schrijf een inspiratiebron is voor anderen, ja het doet me wel iets.

  3. Oh maar zo tof zeg, sta ik hier zo mooi in jouw lijstje te blinken! Dat ik nu wel glim van trots, daar kan je van op aan 🙂 Een dikke merci aan Josefien om me te tippen, enne… laat ons snel maar eens in het echt afspreken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: