Spring naar inhoud

Dit najaar in de VS, volgend voorjaar bij ons?

4610c784c8c4c36cee5cd8626b7c3209-1Zowat elke reeks maakt zich stilaan klaar voor een seizoensfinale. Dat betekent dat het stilaan tijd is om vooruit te kijken naar de herfst van 2017. In de VS dan toch, maar het is ook eens de moeite om te zien wat er naar ons kan overwaaien. Al moeten we er ook niet te veel van verwachten. Onze zenders hebben vooral kleppers in huis à la The Big Bang Theory, The Simpsons, Modern Family, Grey’s Anatomy, NCIS, Game of Thrones en tal van andere vehikels à la 24-spinoffs die probleemloos volk lokken. De plaatsjes zijn dus beperkt, zeker als je weet dat voorgaande allemaal nog een seizoen er bij doen. Ik overloop de opvallendste namen bij de belangrijkste televisiezenders: ABC, CBS, Fox, NBC en The CW.

ABC: voorspelbaarheid troef.

ABC heeft elf nieuwe reeksen besteld, vijf daarvan zijn al dit najaar te zien. Opvallend: last-minute werd er ook een spin-off van Grey’s Anatomy aan toegevoegd. Eentje die zich ook afspeelt in Seattle, maar in de brandweerkazerne in plaats van het ziekenhuis. Het kan haast niet anders of er zal wel een crossover passeren, al is het maar om de kijkcijfers van de nieuwkomer op te krikken. Ook pas voor 2018: acht nieuwe afleveringen van, jawel, Roseanne. Bijna dertig jaar na hun debuut kruipen Roseanne Barr en John Goodman weer in hun vertrouwde rollen.

Wat kan er bij ons verschijnen?

Inhumans-2017-CastInhumans. De nieuwste van Marvel, dat verder borduurt op een plotlijn van Agents of S.H.I.E.L.D. Deze keer zien we een groepje bovennatuurlijke derderangshelden, wiens kostuums mogelijks nog ridiculer zijn dan hun namen. Maar aangezien de Marvel-aanverwanten in het beste geval slechts één seizoen zondagavond laat op Q2 gedropt werden, vrees ik dat we het niet meteen bij ons te zien krijgen.

The Crossing: in een klein verlaten vissersdorpje spoelen letterlijk honderden vluchtelingen aan, meer doden dan levenden. Ze zijn gevlucht voor de oorlog en zoeken nu onderdak. Pikant detail: de oorlog vindt pas plaats binnen 250 jaar. In de hoofdrol zien we Steve Zahn. Heeft een hoog Lost-gehalte, dus kan hier wel opgepikt worden.

Deception: een illusionist denkt een belangrijk FBI-onderzoek vooruit te helpen en wordt nadien aan boord gehesen als consultant. Hoog Castle-gehalte, dus daar is wel een publiek voor, ook bij ons.

MV5BYTk0NGY0ZGYtZTFjMC00ZWIyLWJkYzItNDc5ZTg5MmM4OTAzXkEyXkFqcGdeQXVyMTExNDQ2MTI@._V1_SY1000_CR0,0,1497,1000_AL_

The Good Doctor: het meest veelbelovende in het lijstje van ABC. Freddie Highmore kruipt in de huid van een jonge briljante chirurg, die geen kansen krijgt omdat hij autistisch is. Maar één ziekenhuis wil dat wel doen. Geen toeval dat de schrijver van House achter deze reeks zit, zeker?

CBS: vooral mannen en de kleine Sheldon.

CBS heeft acht nieuwe shows besteld, zes daarvan lanceren ze al dit najaar. De programmatoren kregen de afgelopen dagen wel stevig de wind van voren, omdat de meeste shows voornamelijk draaien rond mannen en een stevige vrouwelijke hoofdrol ontbreekt.

Wat kan er bij ons verschijnen?

9JKL. Een man die Friends-gewijs in een appartement gaat wonen tussen zijn ouders en zijn broer. Verstand op nul en zoiets kan wel eens bij ons landen, zelfs al worden dergelijke concepten na maximum twee seizoenen de vuilbak in gekieperd.

TV-New SeasonSeal Team. David Boreanaz (Angel, Bones) speelt de hoofdrol in een reeks van een eliteteam van het leger, Hij moet niet alleen de meest gezochte terroristen ter wereld gevangen nemen, maar ook zijn eigen angsten overwinnen én een gezin draaiende houden. Dit soort reeksen gaat ook geen vijf seizoenen mee, maar Boreanaz is wel een aantrekkelijke naam op de affiche.

S.W.A.T. Onze televisiezenders gaan deze ongetwijfeld voorrang geven aan deze. Geïnspireerd op de originele reeks, met de makers van The Shield én Fast Five-regisseur Justin Lin achter de schermen… Bovendien is hoofdrolspeler Shemar Moore (Criminal Minds) best een bekend gezicht voor seriefanaten.

Wisdom of the Crowd. Jeremy Piven blijft voor ons altijd de heerlijk geflipte Ari Gold in Entourage. Hij speelt nu een soort Steve Jobs die een jaar na de dood van zijn dochter zijn bedrijf verkocht en een nieuw programma lanceert. Daarmee hoopt hij de echte dader te vinden, want hij is ervan overtuigd dat de verkeerde man in de cel staat. Het computerprogramma is controversieel: je kan via je smartphone live tips door geven als je op een bepaald bewijs of persoon stoot. Person of Interest anyone?

1280_young_sheldon_first_photo

Young Sheldon. The Big Bang Theory is met twintig miljoen kijkers zo belachelijk populair dat ze nu een spinoff bestelden die zich toespitst op de jonge jaren van Sheldon. We volgen het doen en laten van de geniale 9-jarige die zich in het oppervlakkige Texas probeert te bewijzen. Natuurlijk programmeren ze dat bij ons.

Fox: uitmelken tot de laatste druppel.

Fox bestelde vorig seizoen nog twaalf nieuwe shows, nu doen ze het met de helft minder. Met een extra nieuw seizoen van The X-Files, jawel, en waarschijnlijk nog een extra reeks van Prison Break zitten ze evenwel goed.

Wat kan er bij ons verschijnen?

the-gifted-photo-001-1494877139065_1280wThe Gifted. FX pakte al uit met Legion, een reeks die zich afspeelt in hetzelfde universum als die van de X-Men. The Gifted brengt het verhaal van twee jongeren die achterna worden gezeten omdat ze speciale krachten hebben en potentieel gevaarlijk kunnen zijn. Hun vader wordt vertolkt door Stephen Moyer, die de rol van Bill vertolkte in True Blood.

The Resident. Een reeks over dokters die fouten maken en jongeren die zich willen bewijzen. Je kan en mag er niet te veel van verwachten, maar als het een ziekenhuisreeks is en er doet wat schoon volk, kan je er gif op innemen dat Vijf geïnteresseerd is.

NBC: liggen we er wakker van?

Ook NBC komt van twaalf nieuwe shows, naar acht. Eén van die ‘nieuwkomers’ is een nieuw seizoen van Will & Grace, dat wellicht ook bij ons zal opgepikt worden. The Voice komt ook terug, met Jennifer Hudson als nieuwe coach.

Wat kan er bij ons verschijnen?

for-god-and-countryThe Brave. Een van de producers van Homeland pakt uit met een reeks over een team elitesoldaten en een agency die hen aanstuurt. Hoog 24 en (uiteraard) Homeland-gehalte. Ann Heche speelt een van de grote bazen.

Good Girls. Drie doodgewone moeders besluiten de lokale supermarkt te beroven. Geen toptelevisie uiteraard, maar misschien is de premise wel boeiend genoeg om hier wat interesse te wekken.

Reverie. Een reeks over een onderhandelaar die mensen moet bevrijden uit een geavanceerde virtuele wereld. Voelt nogal aan als Fringe. Zelfde punt als hierboven.

The CW: meer van hetzelfde en één uitschieter.

The CW doet het de laatste jaren goed, met dank aan hun Arrowverse: het universum waarin Arrow, The Flash en Legends of Tomorrow flaneren, en occasioneel Supergirl. Zij bestelden vier nieuwe shows.

Wat kan er bij ons verschijnen?

black-lightningBlack Lightning. Uiteraard kan een nieuwe superheld niet ontbreken. Cress Williams, die we nog kennen van Heart of Dixie, kruipt in de huid van Black Lightning. Elektriciteit is zijn wapen om de stad én zijn dochters te vrijwaren van een misdaadbende, nadat hij jaren geleden zijn pak aan de haak hing. Er komt evenwel geen crossover met de andere helden. Het speelt zich af in een ander universum. Zo zeker zijn ze blijkbaar van deze nieuwkomer.

Dynasty. Tja. Na Dallas nog zo’n klassieker die een revival krijgt. Nu nog The Love Boat en we zijn er helemaal.

Life Sentence. Best veelbelovend. Een jonge vrouw (Lucy Hale van Pretty Little Liars) leeft al acht jaar alsof het haar laatste is. Maar dan krijgt ze opeens te horen dat ze kankervrij is. Het leven lacht haar toe, maar dan blijkt dat iedereen er geheimen op nahield om haar te sparen: haar moeder blijkt lesbisch, het huis moet verkocht worden en ook haar vriend doet zich opeens anders voor. Schrik voor de dood had ze niet, maar voor haar onzekere leven wel.

Lucy-Hale-Life-Sentence-Cancer

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: