Spring naar inhoud

7 tips voor een romantische trip naar Disneyland

blog0Er waren mensen die ons gelijk gaven, verbaasd waren tot zelfs ronduit misnoegd. Naar Disneyland trekken zonder je kinderen?! Toen we een vader zagen die zijn kind van een half jaar oud om 22 uur eerst heel heftig heen en weer wiegde om daarna zijn gekrijs te sussen met YouTube-filmpjes, wisten we het zeker: het kan, maar hier hadden we onze kinderen van drie en één jaar geen plezier mee gedaan. En met zijn tweetjes mag dan wel romantisch klinken: je bereidt je bezoek best wel degelijk voor, zeker inzake restaurantreservaties. En buiten de schoolvakantie gaan is altijd het slimste natuurlijk. Fan of niet, ouder of niet: zo maak je de trip naar Parijs de moeite waard voor jullie tweetjes.

1. Leve de kinderattracties!

blog4

blog2De drukke attracties doe je logischerwijze beter meteen vooraleer de wachttijden oplopen tot drie kwartier. Als twintiger of dertiger wordt geacht dat je je vooral uitleeft op rollercoasters, maar zeker in Disneyland is het wél done om je ook uit te leven op kinderattracties. Buzz Lightyear Laser Shoot bijvoorbeeld: dikke fun met zijn tweetjes. Als je je karretje draait en begint te ‘schieten’ op de mensen achter je, zal je verbaasd zijn van hun reactie. Als volwassene en zeker als ouder moet je je al genoeg ‘volwassen’ gedragen. Uiteraard mag ook de parade niet ontbreken in je dagplanning. En als Mickey zwaait, moét je wel terugzwaaien. Hashtag no shame.

2. Er zijn ook rustige attracties.

blog5

blog15Natuurlijk kan je nooit rond het volk heen, maar als je geen tierende kinderen om je heen wil, dan is de Molly Brown een volwaardig alternatief. Een rondvaart van een dik kwartier rond Big Thunder Mountain: op een hele mooie lentedag waan je je echt op het Amerikaanse vasteland. Ook de trein rond het park zelf is heel rustgevend. Al stap je wel beter op in een van de kleine haltes, want de meeste nemen het aan de hoofdingang, waardoor de wachttijd al eens durft op te lopen tot een uur. En dat is het nu ook nog net niet waard.

3. Koffiepauze in Discovery Arcade.

blog10

Er zijn maar weinig romantischere stijlen dan de Victoriaanse. In Discovery Arcade, één van de twee gangen parallel met Main Street U.S.A., vind je de koffiezaak Cable Car Bake Shop, waar het belachelijk gezellig zitten is. Ideaal voor een kop koffie en een good old fashioned donut.

4. Laat je rondrijden.

blog14

Je ziet ze vaak door Main Street U.S.A. flaneren: de tram of de auto’s die de mensen van het kasteel tot aan de hoofdingang brengen, en omgekeerd. Je hoeft niet te reserveren of wat dan ook. Als je eentje ziet stoppen, stap gewoon op. Je betaalt met een glimlach. Met wat geluk zit je er met zijn tweetjes in. En geweldig als ze claxonneren: het is de enige plek ter wereld waar de mensen schrikken en niét foeteren, maar breed glimlachen.

5. Bienvenue chez Remy!

blog17

In een pretpark moet het niet altijd lekker zijn: het mag ook gerust eens vettig en moet vooral snel zijn. Als het iets meer mag zien, kies dan voor een restaurant van de betere klasse. Voor L’Auberge de Cendrillon moet je wel al snel 75 euro neertellen voor het menu, wat eigenlijk schrikwekkend veel geld is. In Bistrot Chez Rémy, bij de al even geweldige Ratatouille-attractie, heb je het voor de helft goedkoper, én je krijgt er een heerlijke setting bij, als ware je de grootte van een muis. Geen uitgebreide kaart of haute cuisine, maar het is er netjes én je zit er op je gemak. Niet toevallig staat hij in mijn lijstje met de mooiste Disney-restaurants ter wereld.

6. Pik het vuurwerk mee.

blog13

Met iets oudere kinderen lukt dat al eens, maar met baby’s zou ik het afraden. Tenzij ze heel makkelijk slapen in een buggy en je niet opziet om daarmee door een grote massa te flaneren. Persoonlijk vond ik de Disney Dreams net iets spectaculairder, maar ook de nieuwe Disney Illuminations missen is als op restaurant gaan en passen voor het dessert.

7. Even rust nodig?

blog7

blog8Wie zowat alle attracties gedaan heeft en aan het einde van de dag nog wacht tot 22 uur om het vuurwerk te zien, is vaak al doodop. Dus dan slenter je meestal wat door de shops. Maar als je nog een uur moet rechtstaan – wachttijd en vuurwerk inbegrepen – dan kunnen je benen wat rust gebruiken. Dé plek daarvoor is de pianobar in het Disneyland-hotel. Je neemt de grote haltrap naar boven (de rechtse kant – links op deze foto), waar je de lange bovengrondse hal neemt richting de bar in kwestie. Rust en sfeer troef, maar daar betaal je ook een prijs voor. Voor een cola moet je al snel zes euro ophoesten, voor een cocktail tot het driedubbele. Mijn favoriet is de Fragol’Rock, een aanrader voor wie van iets heerlijk zoets houdt: 1664-bier, aardbeien, muntsiroop, limoen en verse munt. Lekker!

Disclaimer:
Disneyland Parijs bestaat 25 jaar en viert dat met tal van festiviteiten. Het park kreeg een stevige poets-, schilder- en opknapbeurt, waardoor de meest bezochte toeristische attractie van Europa nog extra in zijn vel blinkt. Dit jaar is het dan ook meer dan ooit de moeite om langs te gaan. Meer Disney-nieuwtjes op deze blog vind je hierzo. En nee, dit is geen gesponsorde post, I wish. 😛

(Foto’s Bert VDB)

Categorieën

Uitgetest

2 gedachten over “7 tips voor een romantische trip naar Disneyland Plaats een reactie

  1. Als Disney op zoek is naar bloggers die gesponsorde posts willen schrijven in ruil voor een bezoekje en overnachting, ik doe het zonder schaamte! 🙂

    ik heb voor mijn verjaardag ook tickets gekregen. binnenkort gaan wij dus ook gewoon als twee volwassenen naar daar. ik kijk er echt naar uit!

  2. Ik zou dat superhard zien zitten, zonder kinderen. Eindelijk! Mét kinderen wordt het leuk vanaf ze een jaar of zes zijn, vond ik, en nog leuker als ze een jaar of 11, 12 zijn, want dan mogen ze al overal op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: