Spring naar inhoud

TV-show challenge (2)

In het tweede deel van de Amerikaanse challenge die ik op Twitter zag passeren, krijgen we nog tien televisiegerelateerde vragen voorgeschoteld. Het eerste deel vind je hier.

11. Een show die je ontgoocheld heeft.
Dat zijn er een aantal. Dat gaat om reeksen die veel potentieel bevatten dankzij een sterk eerste seizoen, maar na een tijd verzanden in oeverloos drama en gelul. Homeland, How to Get Away with Murder, Quantico, Revenge, Arrow… Iron Fist is de recentste die eigenlijk dik tegen viel.

12. Een aflevering die je meer dan vijf keer gezien hebt.
The One with All the Thanksgivings van Friends (seizoen 5, aflevering 8). Ook wel bekend als deze met de flashbacks.

MacGyver (ABC) 1985-1992 Shown: Richard Dean Anderson (as MacGyver)

13. Favoriete tv-programma uit je kindertijd.
Wat de Vlaamse tv betreft, de klassieke waslijst van Plons, De Snorkels, Mik, Mak en Mon, Postbus X en Dag Sinterklaas. Qua Amerikaanse reeksen vond ik The Wonder Years boeiend, Boy Meets World, maar ook de klassiekers van Knight Rider tot McGyver en uiteraard The Fresh Prince of Bel-Air en Baywatch!

14. Favoriet mannelijk personage.
Er zijn er zoveel, maar aan Homer Simpson kunnen er maar weinig tippen.

15. Favoriet vrouwelijk personage.
Er zijn er ook al zoveel: Sookie uit Gilmore Girls, omdat Melissa McCarthy er toen nog uitzag als het schattige en lieve buurmeisje. Topanga, maar iederéén was daar zot van. Het trio Kate Mulgrew (Red), Uzo Aduba (Crazy Eyes) en Samira Wiley (Poussey) uit Orange is the New Black zijn ook al heerlijke actrices en topwijven.

sookie_background2-1

16. Je guilty pleasure.
Mike & Molly. Zo sitcom als een sitcom kan zijn, maar wel geweldig makkelijk verteerbaar. Na een paar seizoenen was het – haha- vet wel van de soep.

17. Favoriete miniserie.
Da’s een moeilijke. Ik zou zeggen 11.22.63, maar aan het boek kon niets tippen. The People vs OJ Simpson, dan maar? Ik moet nog beginnen aan The Night Manager en The Night Of dus…

18. Favorite titelsequentie van een tv-programma.
Je hebt heel wat goeie zoals die van House, Daredevil, Game of Thrones en Mad Men. Maar The Simpsons, The Fresh Prince of Bel-Air en The Big Bang Theory ‘zing’ ik nog steeds graag mee.

LOST

19. Beste cast in een tv-programma.
Ik kan toch moeilijk wéér Friends oprakelen? Doe maar Lost dan. Heel breed palet aan personages, die erg uiteenlopende karakters speelden, maar op de een of andere manier toch heel goed blenden.

20. Je favoriete tv-kus.
De allereerste van Rachel en Ross, net niet in de regen terwijl U2 speelt. Schoontje. Het gaat om de aflevering The One Where Ross Finds Out (seizoen 2, aflevering 7), nipt gevolgd door The One with the Prom Video (seizoen 2, aflevering 14), waar Rachel met één kus alles vergeeft na het zien van de trieste prom video. He’s her lobster!

Categorieën

Uncategorized

2 gedachten over “TV-show challenge (2) Plaats een reactie

  1. Die laatste van Friends was vandaag op tv!

    Aanraders op Netflix: 13 Reasons why en Riverdale (Luke Perry! Skeet Ulrich! Cole Sprouse!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: