Spring naar inhoud

Preview: Coco van Pixar

Pixar pakt eind dit jaar met het hartverwarmende Coco. De verwachtingen voor deze animatieprent zijn torenhoog.

coco-movie-image-pixar

Coco brengt het verhaal van Miguel, een twaalfjarige knaap die droomt om een muzikant te worden net zoals zijn grote idool Ernesto de la Cruz. Als hij diens graf bezoekt en de gitaar van Ernesto bespeelt, raakt hij verzeild in het land van de doden. Hij ontmoet er de bevlogen Hector die samen met hem een groots avontuur onderneemt, dat een eeuwenoud familiegeheim blootlegt.

c6kmoqovoaiccjqLee Unkrich pitchte het idee voor het eerst in 2010. Unkrich is net als John Lasseter oldschool bij Pixar. Hij werkte voor het eerst mee aan Pixar met Toy Story. Leuk detail: Coco verschijnt op exact dezelfde dag, 22 jaar later. Toen hij het idee lanceerde was Toy Story 3 in de zalen te zien, waarvoor hij de regie op zich had genomen. Voor het tweede deel was het de eerste keer dat Unkrich in een regie stoel zat. Hij was co-director voor Toy Story 2, Monsters, Inc. en Finding Nemo. Ook aan Cars en Ratatouille werkte hij mee. Bij Monsters University en The Good Dinosaur trad hij vooral aan als producer, maar nu mocht hij opnieuw alle touwtjes in handen nemen. Unkrich is ook de man die het verhaal voor Toy Story 4 uitwerkt. Die wordt overigens een serieuze uitdaging, want de schrik is groot dat het de film te veel wordt.

161207_coco_miguel_14a435b7bb6824aba3954206a8ed8480.nbcnews-ux-2880-1000

Coco wordt de eerste film van Pixar waar musicalelementen in verweven zitten én dat een gekleurd hoofdpersonage heeft. Het verhaal en de sfeer is gebaseerd op Día de Muertos, de Mexicaanse feestdag waarbij de doden herdacht worden. Maar in tegenstelling tot onze Allerheiligen gebeurt dat op een iets feestelijkere manier. Toen Disney een aanvraag indiende om van de zinsnede ‘Día de los Muertos’ een handelsmerk te maken, omdat dat de titel zou worden, kwam daar flink wat protest op omdat er gevreesd werd dat ze cultureel geëxploiteerd zouden worden. Disney zag daar uiteindelijk van af en veranderde het naar Coco.

161207_coco_2_d9214670911a9eb9fa7aed105565c1c1.nbcnews-ux-2880-1000Opmerkelijk: Pixar werkt de komende jaren nog aan Toy Story 4 en The Incredibles 2, maar voor een volgende originele prent van de studio wordt het wachten tot… 2020. De trailer voor CoCo vind je hieronder:

Pixar speelt vanaf 29 november in de bioscoop.

 

Categorieën

Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: