Spring naar inhoud

Sterke koffie in het Witte Huis dankzij… Tom Hanks

Het is frustrerend om te zien hoe Amerikaanse journalisten worden bestempeld als aasgieren en leugenaars. Er zijn er natuurlijk altijd, maar om iedereen over die kam te scheren… Bovendien is Trump, de zelfverklaarde profeet van de vrijheid, allerminst communicatief, constructief en eerlijk als het over zijn eigen administratie gaat.

In Hollywood worden er vrolijk mopjes gemaakt, is er af en toe een kritische noot te horen, maar verder gaat het zelden. Enter Tom Hanks.

C57N70VWcAAUNd1Die liet vorige week een nieuwe koffiemachine leveren in de persruimte van het Witte Huis, de derde espressomachine al in dertien jaar. Hij liet ze leveren met een briefje waarop stond: “Keep up the good fight for the truth, justice and the American way. Especially for the Truth part.”

In 2004 zond hij voor het eerst een espressotoestel op nadat hij naar eigen zeggen verrast was dat ze in de persruimte zelfs geen simpele koffiezet hadden. Toen hij zes jaar later opnieuw te gast was, deze keer met Steven Spielberg, ging hij nog eens kijken. “Jullie moeten wel ietsje netter zijn”, zei hij al lachend. “Laat ik eens kijken wat ik kan doen voor jullie stakkers.” Waarna hij een nieuw toestel liet leveren. Voor wie het absoluut wil weten: het gaat om een Pasquini Livia G4, waarvoor je zo’n 1.740 dollar moet neertellen. De pers zorgde ervoor dat het meteen viraal ging, waarna een aantal bedrijven op de kar sprongen en hen massaal koffie toestuurden.

USMC-100311-M-1318S-201Tom Hanks is overigens volop aan het schrijven aan zijn boek Uncommon Type: Some Stories, een verzameling kortverhalen, dat in oktober verschijnt. Hij is overigens best gefascineerd door de pers: zo starten binnenkort de opnames voor The Post, een nieuwe film van Steven Spielberg met Meryl Streep als zijn tegenspeelster. Daarin speelt hij een journalist van The Washington Post, die strijdt om de Pentagon Papers vrij te geven, een geheim rapport uit halfweg vorige eeuw over de politieke en militaire inmenging van de VS in Vietnam.

Categorieën

Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: