Spring naar inhoud

Leuke trend: reizen in vintagestijl

Een tijd geleden stelde TUI hun zomerprogramma voor en daarbij viel mijn oog op één van de trends voor het komende seizoen: retrohotels ofte verblijfplaatsen die baden in een nostalgische sfeer en dat soms slechts op een paar uurtjes rijden verwijderd:

Hotel Joséphine in Parijs

64295dDit boetiekhotel met 41 kamers is gelegen in de wijk Montmartre in Parijs. In 2013 opende het de deuren en liet het zich inspireren op de Amerikaanse Joséphine Baker die het schopte van Broadway tot Parijs, waar ze naam en faam maakte als erotische danseres. Later deed ze dat door verzetswerk te doen tijdens WO II.

17394647Nadien zette Joséphine zich in voor de rechten van Afro-Amerikanen. Ze was de enige vrouw die sprak naast Martin Luther King tijdens de befaamde March on Washington. In dit hotel siert ze vaak de verschillende zwartwitfoto’s, waarop vooral cabaretartiesten te zien zijn. Hotel Joséphine ligt symbolisch genoeg op 200 meter van Moulin Rouge en ook de bloemenmotieven capteren de sfeer van weleer. En wie er helemaal wil in opgaan: elke avond is er ook een absintdegustatie in de lobby. Het hotel is bovendien gelegen op 250 meter van het theesalon van het Musée de la Vie Romantique.

Retrome Urban Resort in Barcelona

68993jDit hotel is eerder een hostel, met vrij kleine kamers en ook geen klassieke grote lobby. Het is gelegen in de wijk Eixample, waar vroeger de Catalaanse bourgeoisie vertoefde, met hele mooie art nouveau gebouwen. Die stijl wordt ook doorgetrokken in de hostel zelf. Het ligt niet pal in het centrum, maar vlakbij is er een metrostation. De Sagrada Familia ligt op een kwartiertje stappen, voor de Ramblas trek je best een halfuurtje uit. Dat de gastvrouw naar verluidt vloeiend Nederlands spreekt, is een extra pluspunt. Charmant is hier het codewoord.

Hotel My Story Rossio in Lissabon

75672bLissabon mag dan wel geen uitgesproken monumenten hebben als andere grote hoofdsteden, maar het herbergt toch wel een aantal historische bezienswaardigheden, heel wat parken en uiteraard ook altijd een warm klimaat. Hotel My Story Rossio is vrij nieuw – sinds 2015 – en heeft eerder sobere kamers, maar ze moeten het vooral hebben van het uitzicht. Het hotel is immers gelegen op het Rossioplein, pal in het oude centrum van Lissabon. Volgens Tripadvisor is het ontbijt en vooral de service een grote opsteker.

Hotel La Malmaison in Nice

62737iDit boetiekhotel met 46 kamers liet zich inspireren door de jaren 20 en werd in februari 2016 compleet gerenoveerd. De art-decostijl past bij de Victor Hugo-boulevard, waar het hotel gelegen is, overigens nog geen 500 meter van de befaamde Promenade des Anglais. Aan de desk kan je een Travel Wifi vragen, je eigen mobiele hotspot waarmee je aan 7,90 euro per dag verbonden bent in gans Frankrijk. Je kan er ook een ritje boeken op een tricycle, een soort riksja waarmee je Nice op een andere manier kan ontdekken.

Zum Kostbaren Blut in Keulen

88843899Dit hotel in het hart van Keulen heropent in maart 2017. Het is centraal gelegen in Altstadt-Nord, de perfecte locatie voor iedereen die geïnteresseerd is in musea, kathedralen en winkels. Het is ook het meest historische gedeelte in Keulen. Zum Kostbaren Blut, genoemd naar de nabijgelegen kerk, is een retro designhotel waarbij elke kamer beschikt over een eigen platenspeler. Je krijgt ook een heuse platenbak waaruit je vrij kan kiezen. Voor de vintagefans: je verblijft ook op een boogscheut van vintagewinkels als Vintage & Rags (20 minuten stappen), Vintage Emde (30 minuten stappen) en Polyesterschock (10 minuutjes met de auto). Leuk detail: als je op zondag weer vertrekt, hoef je pas om 15 uur uit te checken.

 

Nota: bovenstaande werd geïnspireerd door een recente werktrip. Net als bij mijn andere blogposts, is deze geschreven op eigen initiatief en werd die op geen enkele manier gesponsord. Daarom heb ik er ook geen rechtstreekse link bij geplaatst, maar alle info vind je natuurlijk terug op TUI.be/autovakanties.

Categorieën

Uncategorized

One thought on “Leuke trend: reizen in vintagestijl Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: