Spring naar inhoud

Trouwen in Disneyland Parijs? Het kan!

Het is de ultieme meisjesdroom: trouwen als een prinses. En geen betere manier om dat te doen, dan in Disney-stijl! Al 25 jaar kan je in de VS een huwelijk op maat maken en vanaf nu kan je dat ook in Disneyland Parijs. Jawel, vlakbij de stad van de liefde. Dat maakte het park een paar dagen geleden bekend.

nen024533_2023jul28_wedding-collections_16-9Daarvoor werden er twee formules opgezet: de Romantic Wedding Collections en de Royal Wedding Collections. Voor de Romantic kan je kiezen uit bepaalde arrangementen: de – nuja – goedkoopste formule is het trouwfeest in Hotel Newport Bay Club. Daar is de startprijs 32.000 euro. Wie een versnelling hoger wil schakelen kan terecht in het Disneyland hotel. Wie al in het hotel is geweest, weet dat het Victoriaanse interieur het summum van romantiek is. Maar dat komt ook met een gepeperd kostenplaatje: vanaf 44.000 euro.

n024712_2023jul28_wedding-collections_16-9Maar wie helemaal wil uitpakken, doet dat met een ceremonie vlak voor het kasteel, buiten de openingsuren welteverstaan. Startprijs: 55.000 euro. En wie het ziet zitten: met de Royal Wedding Collections kan je je feest helemaal personaliseren. Een wedding planner zorgt voor uitgebreide versiering, Disneyfiguren die langskomen en aangepaste muziek. Uiteraard zijn dat allemaal opties, apart te betalen.

En of de organisatie ervaring heeft: het bedrijfje Disney’s Fairy Tale Weddings & Honeymoons bestaat al sinds 1991. Ze begonnen kleinschalig met in 1995 de opening van het Disney’s Wedding Pavillion, in het gedeelte van de Seven Seas Lagoon in Walt Disney World in Florida. Er kunnen tot zes ceremonies per dag met telkens 300 gasten plaatsvinden. Ook in het park in Anaheim kan er getrouwd worden, net als op Hawaï en de befaamde Disneycruise. Sinds 1991 zijn er zo al 40.000 koppels in de echt verbonden. Maar ook in de VS is het Disney-huwelijk allesbehalve goedkoop. Het paviljoen is nog een van de goedkope oplossingen. Voor 18 gasten betaal je zo’n 7.000 dollar. Voor een fotosessie in het park, vóór de openingsuren, betaal je nog eens 2.125 dollar. Wil je wat variatie, door foto’s in de drie parken, dan moet je 3.600 euro ophoesten.

maxresdefault-20

Maar er zijn heel wat mensen die ook alles uit de kast halen. In het park in Florida alleen al zijn er zo’n veertien locaties, waar je kan trouwen. De meest magische plek is ook hier aan het kasteel na de openingsuren. De startprijs is een whopping 75.000 dollar. Hier kan je met zo mogelijk nog meer opties uitpakken, gaande van confettikanonnen en vuurwerk tot een oefendiner en een brunch de dag nadien. Wil je in de glazen koets van Assepoester naar de ceremonie gebracht worden, dan moet je daar net geen 3.000 dollar voor over hebben, voor twee uurtjes. Wie het volledige plaatje wil, inclusief fotograaf, diner en verblijf, betaalt voor honderd gasten, maar liefst 180.000 dollar ofte 170.000 euro in totaal. En wie helemaal wil opgaan in de leefwereld van Disney: er bestaat ook een bruidskledinglijn…

elsa-frozen-dress

Wie het liever iets bescheidener en dichter bij huis wil, kan dus voortaan ook terecht in Disneyland Parijs. Vreemd genoeg vind je er niets terug op de Nederlandstalige website, maar moet je je richten tot de Britse site.

Categorieën

Uncategorized

One thought on “Trouwen in Disneyland Parijs? Het kan! Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: