Spring naar inhoud

Instagram: volgtips! (2)

Een klein jaar geleden gaf ik al vijf Instagram-volgtips mee, dus hoog tijd voor nog enkele nieuwe aanraders uit mijn volglijstje.

1. Mister Fifty Three

igmrt

Wie/Waarom?

Eentje uit ‘eigen huis’. Mijn petekindje Tuur heeft sinds zijn geboorte een eigen account en elke week plaatst mijn broer een geweldig leuke foto, met daarbij ook nog een inspirational quote. De foto’s kunnen zo op de cover van een magazine en stralen belachelijk veel levensvreugde en onschuld uit. Er is geen enkele foto die ik niét like. Een absolute topper!

Link: www.instagram.com/misterfiftythree

2. Mom Runs The City

igmomruns

Wie/Waarom?

Karin werkt in de immosector maar besteedt haar vrije tijd aan haar gezin én haar leuke blog, waar ze onder meer op een originele (en goed uitgewerkte) manier sportieve mama’s in beeld brengt. Zowel op haar blog als haar Instagram-account vind je heel wat leuke tips en toffe adresjes. Dat Karin in levende lijve een sympathieke, no-nonsense en lieve dame is, zorgt alleen maar voor bonuspunten.

Link: www.instagram.com/momrunsthecity

3. Kortaf

igkortaf
Wie/Waarom?

Joke Van Caesbroeck is in het dagelijkse leven een freelance journaliste, die onder meer stukken maakt voor nationale weekendmagazines. Maar daarnaast schrijft ze ook kleine en soms absurde verhaaltjes. Op Kortaf doet ze het nog beknopter. Soms vreemd, vaak vergezocht maar altijd op het randje van geniaal. Ze verkoopt ook kaartjes met deze fijne uitspraken. Vrouwen met dit soort humor = topwijven.

Link: www.instagram.com/_kortaf

4. Fotofever

igfotofever

Wie/Waarom?

Tom Lefevere werkt als osteopaat in een groepspraktijk in Roeselare. Hij is al acht jaar gelukkig getrouwd en trotse vader van twee fotogenieke kinderen. Dat komt goed uit, want zij zijn een dankbaar onderwerp om zijn fotoskills op los te laten. Het leuke is dat heel wat van zijn portretten afwijken van het klassieke. Net door het gewone leven te tonen, zonder al te veel gedoe, blinkt hij uit in klasse. Ironisch genoeg ziet hij niet alles zwart/wit. Als hij dat laatste doet in zijn foto’s, krijgt het wel een extra dimensie. Met de regelmaat van de klok brengt hij evenementen uit de buurt mooi in beeld.

Link: www.instagram.com/fotofever

5. Daily Overview

igdailyoverview

Wie/Waarom?

De eerste in dit en het vorige lijstje van buitenlandse afkomst. Benjamin Grant uit New York had vorig jaar een bestseller beet met zijn boek, dat het beste van zijn Instagram-account Daily Overview bundelde. Daarvoor inspireerde hij zich op het Overview Effect, een perspectief dat astronauten ervaren als ze de aarde van bovenaf zien in zijn geheel. Hij begon met het project in december 2013 door onder meer 200 satellietfoto’s aan elkaar te knippen en drones de lucht in te sturen. Naar eigen zeggen wil hij een andere blik op onze planeet weergeven en ook aantonen wat de menselijke impact is.

Link: www.instagram.com/dailyoverview

Categorieën

Uncategorized

3 gedachten over “Instagram: volgtips! (2) Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: