Spring naar inhoud

Disneyland met (hele) kleine kinderen: tien tips

Ik krijg heel vaak de vraag naar de beste tips om (al dan niet voor het eerst) met jonge kinderen naar Disneyland Parijs te trekken. Mijn beste tip: laat ze thuis. Het klinkt cru, maar als je echt wil genieten van Disneyland, dan doe je dat beter op je eentje, zeker als je kinderen jonger zijn dan 4 of 6 jaar. Tenzij je echt voor hen gaat natuurlijk. Geduld is sowieso een heel schone deugd. Ohja, en de meest charmante Disney-beleving is ongetwijfeld in de kerstperiode, daar kan maar weinig aan tippen. Niettemin: dit zijn mijn tien beste tips voor een dagje/weekendje Disneyland met kinderen:

1. Zorg dat je goed voorbereid bent.

n016133_2020sep12_hotel-cheyenne_16-9Een goede voorbereiding is alles en dat gebeurt al bij de reservatie. Disneyland-hotels zorgen voor de meeste beleving en ze zijn logischerwijze ook het dichtst, dus het meest praktische. Ze zijn duur, maar anderzijds ook objectief gezien best betaalbaar, zeker buiten het seizoen. We hebben ze al bijna allemaal gedaan, maar Cheyenne vind ik persoonlijk één van de charmantste. Regelmatig doen ze ook acties, dus hou die zeker in de gaten. Dat kan soms al snel tot de helft schelen. Om je bezoek aan beide parken zoveel mogelijk te benutten, reken je sowieso beter twee dagen, inclusief overnachting. Online vind je supergemakkelijk allerlei plannetjes voor de verschillende activiteiten. Je wil geen stoet missen omdat je al een half uur staat aan te schuiven aan een attractie. Zit samen om te kijken wat je zeker wel en niet wil doen. Als je je bezoek wil optimaliseren, is dat zeker geen overbodige luxe, net als gemakkelijke schoenen. Zorg ook dat je letterlijk uitgerust bent: als je dacht dat een bezoek aan pakweg Plopsaland al intensief was: think again.

2. Plan ook het bezoek aan de attracties.

n018015_2050jan01_space-mountain_16-9Pick your battles. Sommige attracties zijn waanzinnig populair, waardoor de wachttijd kan oplopen tot anderhalf uur. En doe dat maar eens met een kind jonger dan zes… Hou rekening dat de wachttijd voor Space Mountain, Indiana Jones en Big Thunder Mountain Railroad in ‘volle spits’ al snel kan oplopen. Deze doe je beter als eerste. Ook leuk: als je verblijft in het Disney-park zelf, dan kan je al om 8 uur in het park in plaats van 10 uur. Met wat geluk kan je zo drie keer op rij op Space Mountain zonder uit te moeten stappen zelfs.

3. Ga eens voor een ontbijt met Disney-figuren.

n017985_2050jan01_plaza-gardens-restaurant_16-9Je hebt nu al enkele honderden euro’s gespendeerd, dus er kan nog wat van af, toch? In Café Mickey in Disney Village kan je ontbijten met de Disney-figuren. Ik beken: wij hebben dat gedaan, vóór we kinderen hadden. Best wel de moeite, want ze komen aan je tafel, nemen uitgebreid de tijd om op de foto te gaan en de kinderen zijn er compleet zot van. Als een kind schrik heeft, gaan ze ook heel omzichtig te werk. Vanaf maart verandert overigens de ontbijtformule. Voortaan is die niet meer standaard inbegrepen in je verblijf en moet je dat aanvragen. Vanaf 29 maart kan je voor het ontbijt met de figuren overigens niet langer terecht in Café Mickey, maar in het Plaza Gardens Restaurant.

4. Maak afspraken wat speelgoed betreft.

n019411_2021oct01_disney-and-co_16-9Hoe je het ook draait of keert: Disneyland is een commercieel gegeven. Kan ook moeilijk anders met miljoenen bezoekers per jaar. Je struikelt er haast over de winkels en sommige attracties komen er zelfs op uit. Zelfs een simpele pluchen beer kan je al flink wat centen kosten. Spreek daarom met je halve trouwboek én kinderen ofwel een aantal of een bedrag af, want verwateren en zagen zullen ze sowieso. In de Main Street heb je heel wat kleine winkeltjes, maar je vindt alles ook (aan dezelfde prijs!) in World of Disney, de grote Disneystore net buiten het park. Het grote voordeel is dat die laat open is en dat je er sowieso moet passeren richting parking of hotel. Voor wie echt niet kan wachten, leveren ze het ook gratis in je hotel. Let wel: Disneyland heeft ook enkele shops met specialiteiten, gaande van glaswerk tot kerstgerief, dat vind je niet terug in de grote Disneystore. Als je kinderen per sé een prinsessenkleed aan willen om door het park te struinen, koop dat thuis en stop het in de rugzak.

5. Hoe zit het met eten?

n017657_2050jan01_bistrot-chez-remy_16-9Eten in het park is allerminst goedkoop. Je vindt er ook niet bepaald een vrij variërende keuken, het is meestal beperkt tot fastfood, gaande van pizza tot frieten. En het is er sowieso altijd druk: om twee uur nog een hamburger smoefelen is geen garantie dat er geen wachtrijen meer zijn. Er zijn ook restaurants waar je een ‘deftigere’ maaltijd kan verkrijgen, maar daar betaal je een pak meer voor en je moet zéker op voorhand reserveren, minstens anderhalve op voorhand of van thuis uit. Persoonlijk vind ik Bistrot Chez Rémy een absolute topper: lekkere ratatouille en een onwaarschijnlijk gezellig én kindvriendelijk decor. Je mag technisch gezien eten meenemen naar binnen, maar overdrijf daar niet in. Laat je frigobox thuis, maar voorzie zeker wat stukken fruit en een gezonde koek. Het laatste wat je wil is je kinderen in zo’n park volproppen met suiker. Neem een rugzak mee, want een handtas is niet zo handig. Nog voor de ingang word je gecontroleerd, maar dat gaat over het algemeen vlot.

6. Mis het vuurwerk niet.

n012599_2019apr01_disney-dreams_16-9Ik begrijp het maar al te goed. Na acht uur lijkt het alsof je al een dag of twee wakker bent, beginnen uw kinderen te zagen en overweeg je ernstig om je schoenen uit te doen. Maar rek het bezoek nog even en mis zeker het vuurwerk niet. Als je een echt goed plekje wil, zoek je een plaatsje zo’n halfuur op voorhand. Gelukkig is het spectaculair genoeg om het zowat overal goed te kunnen zien. Een bezoek aan Disneyland en niét blijven voor het vuurwerk: oprecht zonde.

7. Stoet in aantocht: eventjes wachten, aub.

n015117_2020jul01_parade_dlp_16-9Ook voor de stoeten moet je geduld hebben. Reken ook maar snel twintig tot dertig minuten als je een mooie plaats wil. Tenzij je kinderen in je nek gaan zitten, dan is het probleem meteen opgelost. Omdat de route langsheen Main Street USA gaat, kan er veel volk staan, zodat je nooit meer dan 3 of 4 rijen dik staat. Omdat er veel volk gaat kijken naar de stoeten, is dat ook meestal het moment dat het iets kalmer is bij de populaire attracties. Win!

8. Op pad met een baby?

babydisneyHet kan. Al is een kinderwagen een ongelooflijk log ding in die drukte. Een draagzak is de meest compacte optie, als je het gewend bent natuurlijk. Bekijk op het plannetje ook op voorhand waar het dichtstbijzijnde toilet is. Als je dat nog moet zoeken met een krijsende baby… good luck. In Main Street kan je in een rustige omgeving je baby verversen en ook in Studios Park is er een aangepaste ruimte. Over het algemeen is het er kalm, dus kan je daar ook in alle stilte borstvoeding geven. Voor de iets oudere kindjes: je kan ook een buggy huren als je schrik hebt om je eigen buggy kwijt te spelen.

9. Schuif op tijd aan voor foto’s met Disneyfiguren.

n017938_2050jan01_meet-mickey_16-9Kinderen zijn zot van zo’n grote pluche dieren. En op regelmatige tijdstippen staan ze opgesteld om foto’s te laten nemen. Enig probleem: elk gezin ergert zich kapot aan diegene die er bij staan (hoeveel foto’s moeten ze nóg nemen, verdomme!), maar elk op zich nemen ze er hun tijd voor. Je kan daar gemakkelijk een halfuur tot drie kwartier verliezen als je te laat aanschuift. Als je dat niet echt incalculeert, kan dat wel eens een streep door je planning zijn. Check waar ze staan (op je plannetje) en ga wat vroeger om zeker vooraan de rij te arriveren.

10. Gebruik speeltjes als Fastpass, babyswitch of single ride.

n018313_2050jan01_crushs-coaster_16-9Het systeem van de Fastpass is alom bekend, maar de Babyswitch is dat amper. Stel dat je allebei op een attractie wil, maar je hebt het er niet voor over om twee keer een half uur aan te schuiven, dan kan je opteren voor een babyswitch. Het concept is simpel: één van de twee schuift aan, doet de attractie en wisselt na aankomst met de man/vrouw, die meteen op de attractie mag. Waar je dat kan doen, vind je terug op de plannetjes. Ook single ride vind ik persoonlijk een topper. Met hele kleine kinderen kan je toch niet samen op pakweg Space Mountain, maar in de single ride-lijn schuif je aan om alleen op een attractie te zitten en vullen ze zo de gaatjes in de karren. Ik heb nog nooit langer dan vijf minuten moeten aanschuiven, terwijl de klassieke rijen tjokvol zaten.

Je vindt alle praktische tips op de website van Disneyland Parijs. Meer details (zoals  up-to-date restaurantmenu’s vind je op www.pixiedust.be. Foto’s: Disneyland Parijs.

Categorieën

Uncategorized

2 gedachten over “Disneyland met (hele) kleine kinderen: tien tips Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: