Spring naar inhoud

Amazon Prime Video: de moeite?

amazon-prime-video-logo-2016-700x325Het is niet geheel onverwacht, maar Amazon heeft net aangekondigd dat de streamingsdienst Amazon Prime Video nu beschikbaar is in meer dan 200 landen, waaronder ook het onze. Wie al lid is van Amazon Prime (een dienst waarbij je extra snelle levering krijgt, boeken kan lezen en muziek kan beluisteren) kan meteen in gang schieten. De nieuwe bibliotheek aan films en series is inbegrepen in dat abonnement voor zo’n elf euro per maand.

Maar aangezien België geen ‘eigen’ Amazon-website heeft, is dat wat nutteloos. Je kan hier relatief vrij weinig aanvangen met dat Amazon Prime abonnement. Meer nog, enkele jaren geleden schaften ze al de gratis verzending naar België via de Britse Amazon af. Het is ook nog maar de vraag of ze een Belgische Amazon kunnen/willen opstarten, aangezien bol.com bijzonder sterk staat in de Belgische en Nederlandse markt. Je krijgt er nu wel films en series bij, maar of dat de investering waard is…

a519ac4a0746647ed02feb39566f3a2fWie volledig nieuw is bij Amazon Prime Video kan de service de eerste maand volledig gratis testen. Daarna kost het 49 euro per jaar. Je kan talloze films en series bekijken via de app en op verschillende smart TV’s. Ze kunnen ook gedownload worden, een handigheid die Netflix vorige week introduceerde. Ze zijn goedkoper dan Netflix, maar de service is er ook naar. Allereerst kan je het niet streamen via een Google Chromecast (wel via een stick te koop op, jawel, Amazon) en het integreren via Apple TV enkel lukt in de Verenigde Staten.

Bovendien zijn er geen Nederlandstalige ondertitels beschikbaar en is het aanbod van de eigen reeksen wat magertjes. Ja, ze hebben The Grand Tour, de onofficiële opvolger van Top Gear, die overigens nu al de meest illegaal gedownloade reeks is. Verder is er het rechtbankdrama Goliath, met Billy Bob Thornton, en hebben ze ook The Man in the High Castle in huis, een reeks waarin de Nazi’s gewonnen hebben en vandaag over de VS heersen. Maar dat is het dan.

2001338953

Clarkson en co mogen dan wel populair zijn, maar de modale Belg gaat daarvoor geen abonnement opstarten. Zeker als je het vergelijkt met wat de sterke series die Netflix allemaal in huis heeft op dit moment. Natuurlijk komen daar wel nog titels bij in de toekomst, maar voorlopig moeten ze bij Amazon Prime Video nog serieus het onderspit delven. Op termijn zullen bijvoorbeeld die Nederlandse ondertitels wel ingevoerd worden, maar dan nog moeten er heel wat inspanningen gebeuren voor ze maar aan de hielen van Netflix komen.

 

Categorieën

Uncategorized

One thought on “Amazon Prime Video: de moeite? Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: