Spring naar inhoud

Wie zijn de nieuwe babes van Baywatch?

Het moet zowat dé reeks zijn die de jaren 90 typeerde. Baywatch draaide rond een groep redders aan het strand van Malibu, die tussen hun reddingsoperaties ook nog eens werden getrakteerd op een hoop slechteriken, gezever uit het verleden en onderlinge spanningen (lees: een shitload aan geflikflooi).

tyqbr02ex84eHet kon ook haast niet anders met de megalomane remakegekte die Hollywood doormaakt, dat ook dit concept nieuw leven zou ingeblazen worden. En net als de serie zelf, hoeven we ons geen zorgen te maken dat ze zichzelf al te serieus zullen nemen. Dwayne Johnson kruipt immers in de huid van Mitch Buchannan, terwijl Zac Efron het personage Matt Brody (vroeger gespeeld door David Charvet) voor zijn rekening neemt. Pamela Anderson en David Hasselhoff, de meest iconische acteurs uit de reeks, keren terug voor een gastrol. Maar de echte sterren van deze prent worden tegen wil en ondank de vrouwen in badpak. Maar wie zijn ze?

Alexandra Daddario als Summer Quinn

nicole-eggert-baywatchRoberta ‘Summer’ Quinn was een personage die te zien was in seizoen 3 en 4, vertolkt door Nicole Eggert. Haar carrière raakte sindsdien nooit meer echt van de grond, los van enkele gastrolletjes zoals in Married… With Children. Sinds 2014 – ik verzin dit niet – rijdt ze rond met haar eigen ijscrèmewagentje. Ze heeft twee kinderen. Haar laatste televisieoptreden dateert van vorig jaar in een programma waar ze plastische chirurgen volgen. Ze klopte bij hen aan voor een borstverkleining.

2qHaar rol wordt nu ingevuld door Alexandra Daddario, een 30-jarige New Yorkse met staalblauwe ogen, die de afgelopen tien jaar allesbehalve heeft stilgezeten. Vorig jaar was ze aan de zijde te zien van Dwayne Johnson in de natuurrampenfilm San Andreas.

Alexandra was eerder al te zien in verschillende politieseries met een gastrolletje, White Collar en True Detective als het lief van Woody Harrelson. Je zag haar ook in de twee Percy Jackson-films, Texas Chainsaw 3D en San Andreas. Ook haar broer Matthew is acteur. Hem kennen we onder meer van de fantasyreeks Shadowhunters.

Kelly Rohrbach als C.J. Parker

473b134c52f3c7eb97828dcfbed5a190-1457600375Dé ster van Baywatch was ongetwijfeld Pamela Anderson. Het rondborstige model met een tumultueus verleden werd in één klap een wereldster. Haar carrière kwam nadien nooit echt meer van de grond. Ze haalde vooral de media door haar huwelijken met bad boys als Tommy Lee en Kid Rock. Af en toe duikt ze nog eens op in een realityprogramma of springt ze in de bres voor dierenrechten.

De nieuwe C.J. Parker wordt gespeeld door het 26-jarig model Kelly Rohrbach. Vijf jaar geleden zat ze nog op de schoolbanken en daarna probeerde ze het te maken in Hollywood. Dat leverde haar een gastrolletje op in onder meer Two and a Half Men en Rizzoli & Isles. Deze film moet haar grote doorbraak worden, al staan er in tegenstelling tot haar collega’s geen andere films op til.

Ilfenesh Hadera als Stephanie Holden

alexandra-paul-sizzled-as-the-sexy-stephanie-holden-in-the-baywatch-tv-series-685294Stephanie Holden was een atypische schoonheid in de reeks, waar ze vijf seizoenen meedraaide. Actrice Alexandra Paul brak door met haar rol in de Stephen King-verfilming van Christine. Met meer dan honderd films op haar conto ging ze gewoon verder met haar carrière en was ze ook te zien in Melrose Place. Grote rollen bleven echter uit en ze moet zich al jaren tevreden stellen met kleine rollen in televisiefilms. Dit jaar is ze nog te zien in een vierde deel van Sharknado en dat zegt genoeg…

ilfenesh-hadera-on-the-set-of-baywatch-part-1-12Ilfenesh Hadera is een relatieve nieuwkomer in het vak. Zij was in de pilootaflevering van The Blacklist te zien en datzelfde jaar in de Amerikaanse remake van Oldboy. Een drietal afleveringen lang deed ze mee in Chicago Fire en een tijdlang was ze een vast gezicht in Billions, de nieuwe reeks met Damian Lewis uit Homeland. Haar personage wordt – net als in de reeks – verliefd op Mitch Buchannan.

Priyanka Chopra als Victoria Leeds

priyanka-chopra-baywatch-set-florida-3216-13-compressedPriyanka speelt de onbekende Victoria Leeds. Het is nog niet duidelijk wie haar personage is – waarschijnlijk een love interest – maar ze is geen redster. Nochtans is deze Indische schone het gewend om in badpak te paraderen, want in 2000 won ze de Miss World-verkiezing. Daarna begon ze aan een indrukwekkende carrière in Bollywood, met iets meer dan vijftig films op haar conto. Ondertussen zingt ze ook, komt ze op voor kinderrechten en palmt ze langzaam maar zeker ook Hollywood in. Ze sprak de stem in van een vliegtuig in Planes, maar scoort dezer dagen met de hoofdrol in de populaire reeks Quantico, die ook bij ons te zien is.

Nog even een beeld uit de vervlogen jaren…

tcdbayw-ec003-h-jpg_220054
Nicole Eggert, David Hasselhoff, Alexandra Paul, David Charvet en Pamela Anderson in 1992, bij de opnames voor het derde seizoen.

En hoe de cast er volgend jaar uit ziet:

bw-16917r
Jon Bass, Alexandra Daddario, Zac Efron, Dwayne Johnson, Kelly Rohrbach en Ilfenesh Hadera, in de film Baywatch (2017).

Baywatch verschijnt volgend jaar in mei in onze bioscopen. De trailer geeft al aardig mee wat je kan verwachten. Tip: zet je verstand op nul:

Categorieën

Uncategorized

3 gedachten over “Wie zijn de nieuwe babes van Baywatch? Plaats een reactie

  1. Ik zat in het vierde leerjaar toen ik aan mijn vader ging vroegen of het ok was om op woensdag te mogen opblijven ervoor. Ik had nooit gedacht dat hij er mee akkoord zou gaan. Maar er waren vast ergere dingen om te doen voor je kind. 🙂

  2. ik heb het nooit gezien (te jong toen nog denk ik) maar wel fragmenten en ik weet wel waar het over ging. Op de voorlaatste foto: Nicole Eggbert en David Hasselhoff, zo’n gigantisch verschil! (trouwens al die reeks gezien waarin Hasselhoff zichzelf parodieert? Of is dat geen woord?)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: