Spring naar inhoud

Na The Donald, president The Rock?

Ondertussen hebben we al allemaal onze mening gegeven over de recente presidentsverkiezingen. Daarbij ergeren we ons massaal aan de imbeciliteit van de uitspraken van Trump, terwijl we volle bak artikels aanklikken over hoe zijn haar precies gekamd wordt, hoeveel zijn Mexicaanse muur dan wel moet kosten en hoe een oud Bulgaars besje WO III aankondigt. Het is niet eens verzonnen. Bovendien verkopen ze dit onder de noemer journalistiek. Enfin, nu al wordt volop gespeculeerd wie er in 2020 kandidaat is om Trump op te volgen. 

Bizar genoeg willen sommige anti-Trumpers effectief Kanye West als president, die mogelijks nog megalomaner en zelfvoldaner is dan Trump. Naar verluidt wil acteur Ron Perlman ook zijn kans wagen en Michelle Obama is nu al de topfavoriete, alhoewel ze waarschijnlijk een kandidatuur amper overwogen heeft. Als er dan toch mensen zonder politieke ervaring in aanmerking komen, dan lijkt Dwayne ‘The Rock’ Johnson de geschikte kandidaat. Een tijdje geleden werd daarover gegrapt op zijn Instagram-account. Maar eigenlijk zou het allesbehalve een slechte zaak zijn. Waarom?

1. Hij weet wat hard werken is.

13687007_1246867238659494_1109626206_nEn of. Johnson had een turbulente jeugd: op zijn veertiende zag hij hoe zijn familie uit hun huis werd gezet. Dat had zo’n impact op hem dat hij zwoer dat hij of zijn familie zoiets nooit meer zou moeten meemaken. Hij werkte zijn frustraties uit in de fitnesszaal en leek jarenlang geen richting te vinden in zijn leven. Tijdens zijn studies had hij zelfs geen matras om op te slapen en moest hij het doen met eentje dat hij vond in een container. Zijn footballcarrière liep niet zoals gepland: door een blessure moest hij afhaken. In 1995 had hij letterlijk slechts 7 dollar op zak, maar wist hij dat hij er wel zou geraken. Hij volgde het voorbeeld van zijn vader en waagde zich aan worstelen. Hij stond op kleinschalige markten, kermissen, vocht voor een handvol dollars.

12599097_191183807908183_1723275938_n“Maar als ik het opnieuw moest doen? Dan zou ik het twee keer doen.” Hij wist dat hij hard moest werken, maar had een onuitputtelijk geloof in zichzelf, dat hij het wel zou halen. Zelfs toen hij doorbrak als worstelaar, die wereld nieuw leven inblies én zijn kans waagde in Hollywood, schreven ze hem daar al snel af. Vandaag is hij de bestbetaalde acteur van 2016, staat hij nog steeds elke dag op om 4 uur om keihard te trainen en volgt hij een aangepast voedingspatroon. Zo heeft hij sinds 1989 geen snoep meer gegeten, go figure.

“I don’t know what it’s like to be born into wealth, nor do I know what it’s like to be a career politician. I do know what it’s like to put in the hard work every day with my own hands and earn my success from the sweat of my brow. That’s all I know and I’ll continue to do.”

2. Hij is verzot op iedereen.

13108913_1032919813410206_1016570866_nOp zijn Instagram-pagina post hij regelmatig foto’s van fans, die hem opwachten vlakbij een set of op weg naar zijn vaste fitnessstek. Hij gaat niet alleen graag met hen op de foto, maar hij neemt er ook de tijd voor. En wat helemaal atypisch is voor Hollywoodsterren van zijn kaliber: hij luistert graag naar hun verhalen. Niet zelden laat hij een opname stilleggen als hij verneemt dat een gehandicapte fan hem staat op te wachten.

14705060_1125150727581863_1430404648518287360_nVaak post hij een foto van iemand wiens levensverhaal hem oprecht geraakt heeft. Hij volgt hun verhalen ook op. Toen onlangs een knaap overleed die hij vorig jaar ontmoet had, was hij daar van aangedaan en schreef hij een mooi eerbetoon aan de jongeman en diens familie. Daarbij doet hij nooit uit de hoogte, integendeel. Als het kan, zwanst hij er nog een pak op los, vaak enkel om het ijs te breken. Dat levert bij momenten geweldige filmpjes op. Zelfrelativering is één van zijn grootste charmes.

“Kinda stuff I never take for granted and can’t express enough how grateful I am for this kind of luv.”

3. Hij heeft verstand van ondernemen.

13636052_185537451865990_850453900_nJohnson weet hoe belangrijk financiële stabiliteit is, dus stort hij zich niet zomaar in een avontuur. Een tijd geleden richtte hij Seven Bucks Productions op, een studio waarvan de naam verwijst naar de zeven dollar die hij ooit op zak had toen hij begon. Daarmee stapt hij vooral in zijn eigen producties, zoals de succeshit Ballers op HBO. De studio ondersteunt ook films als Jumanji, die hij nu volop aan het draaien is, en Baywatch, dat ook volgend jaar in de bioscoop verschijnt. In beide films speelt hij een hoofdrol.

14478591_573748306164388_3108283710609293312_nSinds kort hebben ze ook een eigen YouTube-kanaal en lanceren ze in samenwerking met kleine zenders ook enkele tv-programma’s, zoals Clash of the Corps, waarin fanfarekorpsen het tegen elkaar opnemen.

In maart is Johnson een partnership aangegaan met kledinglijn Under Armour, gaande van rugzakken tot t-shirts. Nog geen 24 uur na de lancering was alles uitverkocht. Binnenkort wordt de lijn ook verkocht in Europa. Hij staat er ook op dat hij van bij het begin in het productie- en creatieproces betrokken wordt.

4. Hij kan als geen ander mensen motiveren en begeesteren.

12277611_1194650113897779_95348086_nJohnson beleefde de American Dream en weet dat het mogelijk is van niets iets te maken. Met de regelmaat van de klok laat hij weten hoe dankbaar hij daarvoor is, maar stimuleert hij anderen ook om er voor te vechten. Nooit op een belerende manier, met een vermanend vingertje, maar vaak met een komische twist. Iets zegt mij dat hij met gemak een speech uit zijn hand kon schudden die een hele natie kan beroeren. Hij laat overigens niet na om regelmatig de ordediensten te bedanken, op en naast de set.

“Blood, sweat and respect. First two we give, last one we earn.” 

5. Hij is een Amerikaan in hart en nieren.

14712320_1829885250632039_166589326006681600_nDwayne heeft roots in Polynesië, werd geboren in Californië en verbleef jarenlang op Hawaï. Hij beseft dat hij in de VS een enorm platform kreeg, door worstelen of acteren, om zijn droom waar te maken. Alles wat het land aangaat, belangt hem ook aan. Zeker als het om veteranen of soldaten gaat – Johnson is immers een liberaal denkende republikein. Onlangs organiseerde hij nog een groots festival voor de buitenlandse troepen. Als hij fans begroet en daar zit een militair tussen, mag je er zeker van zijn dat hij er ook uitgebreid aandacht voor heeft.

“To me our flag stands for strength, self betterment and an unbreakable spirit.
I stand for it, salute it, respect it and protect it.”

Bron en foto’s: www.instagram.com/therock.

Categorieën

Uncategorized

One thought on “Na The Donald, president The Rock? Plaats een reactie

  1. Ik stem voor. Serieus voor. 😉
    Het is zoals je zegt, die vent staat nog met zijn 2 voeten op de grond. Eén van DE kwaliteiten die iemand van zo’n kaliber kunnen sieren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: