Spring naar inhoud

Na The Avengers… welkom, The Defenders!

Ondertussen is zelfs uw grootmoeder vertrouwd met figuren als Iron Man, Captain America en Thor. Maar liefst dertien films kregen we al waarin ze de wereld van het kwade moesten redden. En we zijn er nog niet meteen vanaf, want as we speak staan er nog negen (!) op stapel. En of het winstgevend is. De teller staat vandaag op 4 miljard dollar!

the_defenders__2017____teaser_poster_by_camw1n-daf8yd1We kregen daarbij enkele afgeleide televisiereeksen, gaande van Agents of S.H.I.E.L.D. en Agent Carter. Maar Marvel schakelde een tijd geleden een versnelling hoger door heel slim in te zetten op enkele ‘tweederangs’ superhelden. Superhelden die eerder al een kans kregen op het witte doek, maar gigantisch flopten. Denk maar aan het hemeltergende Daredevil. Aan de film wil niemand nog herinnerd worden in Hollywood, maar de reeks die Marvel en Netflix samen ineen boksten, krijgt wel bakken goeie kritieken. Sindsdien kregen we al Jessica Jones en sinds kort ook Luke Cage. Volgend jaar mogen ze ook een soort superheldenteam vormen in een afgeleide Netflix-reeks, onder de naam The Defenders, zowat het reserveteam van The Avengers. Maar als u geen Netflix heeft, is het even zoeken hoe alles nu precies in elkaar zit.

Wie is Daredevil?

daredevil_poster_without_text_by_muhammedaktunc-d8pgdhjPlot?

Matt Murdock werd als kind blind en – no pun intended – zag sindsdien zijn andere zintuigen alleen maar sterker ontwikkeld worden. Die krachten gebruikt hij om ’s nachts gemaskerd als de superheld Daredevil de criminaliteit aan te pakken in de duistere New Yorkse buurt Hell’s Kitchen. Overdag is hij advocaat en probeert hij de misdaad te bestrijden binnen de afgebakende lijnen van de wet. In het eerste seizoen moet hij het opnemen tegen de misdaadbaas Wilson Fisk, terwijl de wraakzuchtige Frank Castle én zijn ex-lief Elektra zijn pad kruisen.

Rol?

Matt Murdock/Daredevil wordt gespeeld door de Brit Charlie Cox, die in 2007 nog speelde naast Claire Danes in Stardust en sindsdien enkele kleine filmrolletjes op zijn conto schreef. Hij dook ook op in Boardwalk Empire. Cox is samen met Samantha Thomas, producer van Agents of S.H.I.E.L.D. en Jessica Jones.

Trailer?

 

Wie is Jessica Jones?

Actress Krysten Ritter, wearing a leather jacket and biker boots, films 'AKA Jessica Jones' with Wil Traval on March 24, 2015 in Tribeca, New York City

Plot?

Jessica Jones is een voormalige superheldin die aan lager wal is geraakt. Ze vloekt, drinkt, rookt en vrijt er op los. Ze heeft weinig scrupules en lak aan regels, waardoor ze besluit om privé-detective te worden. In het eerste seizoen duiken demonen uit het verleden weer op, met Kilgrave als belangrijkste antagonist: hij is de man die haar psychologisch heeft gekraakt en opeens weer opduikt. Ze sleept ongewild haar zus opnieuw in het verhaal en begint een stomende en destructieve relatie met barman Luke Cage, een man met gelijkaardige krachten door wie ze steeds meer geïntrigeerd raakt.

Rol?

Krysten Ritter is een voormalig model, die kleine gastrolletjes had in allerlei romcoms, gaande van 27 Dresses tot What Happens in Vegas. Ook voor televisie had ze flink wat werk, van Veronica Mars tot Gilmore Girls en daarna van Breaking Bad tot een vaste rol in Don’t Trust the B***** in Apartment 23. Het is één van de meest donkere en uitdagende rollen binnen het Marvel-universum, want ze gaan geen enkel heikel thema uit de weg, gaande van PTSD en verkrachting.

Trailer?

Wie is Luke Cage?

marvel-luke-cage-posterPlot?

Een – oh, verrassing – mislukt experiment zorgt ervoor dat Luke Cage onmetelijk sterk is en een ondoordringbare huid heeft. Hij duikt onder en probeert een nieuw leven op te starten in het ruige Harlem. Maar het duurt niet lang vooraleer het verleden hem inhaalt en hij terug moet vechten. En in het hart van Harlem wonen staat ook niet bepaald garant om problemen te vermijden met lokale vechtersbazen.

Rol?

Mike Colter kwam 14 kilo spieren aan voor zijn rol als Luke Cage. Colter debuteerde als bokser in Million Dollar Baby en was kort te zien in Salt, Men in Black 3 en Zero Dark Thirty. Op tv-vlak was hij te zien in The Good Wife, Ringer en een zevental afleveringen van Jessica Jones. Leuk detail: acteren zit blijkbaar in de familie, want Colter is een achterneef van Viola Davis.

Trailer?

Wie is Iron Fist?

mv5bmtrhmgq3ogetmja2zi00mtk4ltg3yzetyzjkmmezmzkxntaxxkeyxkfqcgdeqxvyndgwntqzndk-_v1_sy1000_cr006661000_al_Plot?

Danny Rand is een steenrijke wees, die na vijftien jaar terugkeert naar New York om het familiebedrijf op te eisen. Al die tijd ging hij in de leer bij de boeddhisten, die via kung fu en andere gevechtstechnieken zijn IJzeren Vuist onder controle heeft. Zijn vuist bevat immers een bovenmenselijke kracht, die hij moet aanwenden om slechteriken te verslaan. Maar ondertussen moet hij opnieuw zijn plek zien te vinden binnen het bedrijf én New York.

Wie?

Danny Rand ofte Iron Fist wordt gespeeld door Finn Jones, die in werkelijkheid Terrence heet (maar niet verward wilde worden met Terry Jones van Monty Python). Los van wat onbekende en kleinschalige films en series, kennen we Rand vooral van zijn rol als Loras Tyrell in Game of Thrones.

Trailer?

Categorieën

Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: