Spring naar inhoud

Krijgt Disneyland Parijs straks twee nieuwe attracties?

Als het regent in Californië, druppelt het in Parijs. Of toch als het over Disneyland gaat. Het is geen geheim dat de filmstudio de afgelopen jaren nog machtiger is geworden door de meesterlijke aankoop van twee andere studio’s: die van Marvel en die van LucasFilm. En met Pixar hadden ze al een goudhaantje beet. Dat straalt uiteraard ook af op de parken. Zo krijgen twee populaire attracties in de VS straks een make-over. En het zou niet bepaald een verrassing zijn als we straks hetzelfde mogen verwachten in Disneyland Parijs. Welke dat zijn?

De Hyperspace Mountain

hyperspace-mountain-star-wars-disneylandDisneyland Parijs heeft het nog niet officieel bevestigd, maar de welingelichte bronnen struikelen haast over elkaar om de plannen uit de doeken te doen. Space Mountain wordt straks Hyperspace Mountain. De oorspronkelijke attractie opende in 1995 en werd gebouwd in de Steampunk-stijl, eigen aan de afbeeldingen van Jules Verne. Tien jaar later kreeg de Space Mountain een flinke opknapbeurt. Volgend jaar zou de Space Mountain opnieuw omgebouwd worden en in een Star Wars-jasje gestopt worden. Twee andere parken, een Amerikaanse en een Japanse, ondergingen al dezelfde transformatie. Het is immers geen geheim dat Disney en LucasFilm na de succesvolle heropstart van de franchise elk jaar een nieuwe Star Wars-prent willen uitbrengen, dus zijn we daar nog even zoet mee.

maxresdefault-14

In plaats van in een raket naar de maan zit je straks in een X-Wing Starfighter. Volgens geruchten wordt de attractie gesloten van januari tot en met maart. Net op tijd dus om open te gaan in april, als de 25ste verjaardag van het park in Parijs gevierd wordt. (Hyper)Space Mountain vormt het centrum van Discoveryland in Disneyland, dat straks de fans van Star Wars nog blijer zal maken. Want Star Tours werd een tijdje geleden gesloten, na 24 jaar. Momenteel wordt volop gewerkt aan een nieuwe versie, want de vorige was hopeloos gedateerd. Het nabijgelegen Captain EO is al gesloten sinds vorig jaar. Wat daar komt in de plaats, is nog niet helemaal duidelijk. Wellicht zullen daar kortfilmpjes van Pixar te zien zijn. De heropening van Hyperspace Mountain en Star Tours 2 gebeurt waarschijnlijk gelijktijdig.

Guardians of the Galaxy – Mission: Breakout

maxresdefault-15The Twilight Zone Tower of Terror is nog geen tien jaar oud, maar is één van de kleppers van Walt Disney Studios Park in Parijs. Bovendien is hij haast identiek, qua interieur en exterieur aan diezelfde in Californië. De versie in Florida dateert al van 1994. Nu wordt de Tower of Terror in Californië omgebouwd tot Guardians of the Galaxy – Mission: Breakout. Al van bij de eerste Avengers-film werd duidelijk dat de superhelden van Marvel, gaande van Iron Man tot Thor, het in ‘hogere sferen’ gaan zoeken. Doorheen de films zagen we ook al Thanos opduiken, een soort God die leeft op een andere planeet. Hij wordt de ultieme slechterik om te verslaan in The Avengers 3. Met Guardians of the Galaxy trok Marvel in 2014 volledig de kaart van het buitenaardse. De film werd een instant hit en krijgt volgende zomer een vervolg: Guardians of the Galaxy Vol. 2.

zz26345682

Het origineel speelde zich letterlijk en figuurlijk af in hetzelfde universum van The Avengers, maar er was amper een link. Logisch ook, want Guardians speelde allesbehalve op safe. De film had geen decennialang vertrouwde personages als Captain America en was een groot risico voor de studio. Eentje die loonde overigens. In de film zagen we wél The Collector, de man die allerlei artefacten verzamelt, waaronder de tweeling die centraal stond in The Avengers 2, de enige link dus tussen de twee filmreeksen. Het is die uitgebreide collectie die centraal staat in Mission: Breakout. Het exterieur van het gebouw krijgt een serieuze make-over. Binnenin beleef je het verhaal samen met Rocket, die ontsnapt is en de rest wil bevrijden. De attractie wordt omgebouwd om volgend jaar in mei open te gaan, maar de kans bestaat erin dat ook het Parijse hotel wordt omgebouwd, simpelweg omdat het altijd interessant is om een attractie te koppelen aan een franchise, enkel en alleen al omwille van de merchandising. Benieuwd of dat er snel zit aan te komen en zoja, hoe snel?

Categorieën

Uncategorized

One thought on “Krijgt Disneyland Parijs straks twee nieuwe attracties? Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: