Spring naar inhoud

Eerste Hulp Bij… Verveling

Als  je kinderen hebt lijken de vakanties en vrije momenten zich wel op te stapelen. Je wil dat je kinderen daarin creatief bezig zijn, niet te veel voor de televisie of computer zitten én dat je bij voorkeur niet je hele zaterdag moet spenderen aan het rondrijden en entertainen van dat klein grut.

Enter Sarah Devos. De jonge schrijfster van fijne boeken als ‘Relax! – 100 manieren om te relaxen’,  ‘Life Hacks’ en freelance copywriter van ‘Yoga met Evy’ en ‘Fabriek Romantiek’, heeft sinds een tijdje het boek ‘Mijn kind verveelt zich nooit!’ uit. Daarin bundelde ze 150 ideeën en antiverveeltips, waarmee je de kinderen met gemak nog tot de volgende zomervakantie kan bezighouden. De focus ligt daarbij vooral op kinderen tussen 3 en 10 jaar.

14294912_1315990815131806_9151876220244197376_nWaarom is dit zo’n leuk boek? Het is belachelijk eenvoudig en overzichtelijk. Want geef toe: we worden om de oren geslagen met allerlei informatie, in boeken, apps of online… Wie inspiratie zoekt tegen verveling kan met dat laatste alleen al alle kanten uit. Op Pinterest vind je leuke tips, maar let’s face it: vaak is het dezelfde voorspelbare en voorgekauwde rommel van over de plas. Wat als je opeens een paar uur moet zien te vullen met een handvol kinderen? Ga je eerst een half uur googelen met zoektermen als ‘verveling’ en ‘niks in huis’?

Sarah toont aan dat je het letterlijk en figuurlijk niet ver hoeft te zoeken. Je hoeft geen doorwinterde DIY-er zijn, eerst nog langs een winkel te rijden en/of veel geld uit te geven. Maak toverzand, ga op expeditie in je eigen huis, speel omgekeerd verstoppertje of maak zelf een knikkerglijbaan. Naast klassiekers als papieren vliegtuigjes en vliegeren krijg je ook tips om een hindernissenbaan in elkaar te boksen (voor binnen én buiten), of bouw je in een wip een coole dinogrot of een minigolfparcours.

COVERBovendien komt ook elk seizoen uitgebreid aan bod, van een zomerse dauwtocht tot halloweenpetanque. Voor de meeste zaken kan je al aardig weg met wat je in huis hebt. Elke vijf pagina’s vraag je je af waarom je dáár niet op gekomen bent. Soms hoeft het ook niet eens moeilijk te zijn om boeiend te zijn, zeker voor kinderen. Per ideetje geeft ze ook fijntjes mee of ze het alleen kunnen doen, hoeveel voorbereiding er in kruipt en wat je allemaal nodig hebt. En dankzij de guitige illustraties van Emma Thyssen heb je meteen zin om erin te vliegen!

Mijn kind verveelt zich nooit!, uitgeverij Lannoo, 14,99 euro. Check ook hier haar andere leuke (jeugd)boeken.

Categorieën

Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: