Spring naar inhoud

Tien simpele tips om kinderen koel te houden als het te warm wordt

Dertig graden is niet bepaald aangenaam als je een peuter van twee jaar en een baby van vier maand in huis hebt. De eerste zweette zich onlangs te pletter (maar dronk gelukkig ook veel), terwijl de tweede er -zoals alles- fel gerust in was. Tijdens die warme zomerdagen vorige maand probeerden we een aantal trucs uit, enkele die we zelf vonden, andere die ik zag passeren op Pinterest. In elk geval, here goes:

1. Stop lakentjes in de diepvries.

Vijf minuutjes voor je je kind in bed stopt, stop je de lakentjes even in de diepvriezer. Het zorgt voor wat verfrissing tot ze in slaap vallen. Leuke bijkomstigheid: het zorgt er voor dat bedbeestjes versmoord worden.

34f970e234fb2e642e12d480bc4661dd2. Maak druivenstokjes.

Druiven bevatten vocht en suiker, ideaal dus als snack in warm weer. Om ze aantrekkelijker te maken: steek ze op een stokje en daarna even in de diepvries. Sinaasappelschijfjes zijn ook een topper. En probeer gerust watermeloen, ananas of ander fruit uit, al dan niet in bolletjesvorm.

3. Hou de temperatuur bij.

Op zo’n hete dag is alles warm, maar het is wel handig om de temperatuur bij te houden, zowel binnen als buiten. Hou de slaapkamers binnen zo duister mogelijk, maar als de temperatuur hoger oploopt, dan zet je het best de ruit op een kier. Eentje in de andere ruimte zorgt voor de nodige tocht.

f49c9de4234ddde5832902cf0c2eb5654. Waterballonnen!

Daar scoort ge altijd mee. Maak er een wedstrijdje van (als piñata of als baseballbal), verstop er in de tuin, spreek af met je buren om ze te belegeren… En nee, je hoeft ze niet in de diepvries te stoppen.

5. Spuit water op de bomen.

Als je bomen hebt, dan ga je al snel daar in de schaduw een opblaasbaar zwembad plaatsen. Als je met de tuinslang op de kruin bovenaan spuit, druppelt het nog gemakkelijk vijf minuten en heb je het gevoel dat je in een tropisch oerwoud zit. Klinkt misschien onnozel, maar het is wél verfrissend.

533431357d653c4de66057b62c6227866. De makkelijkste en lekkerste waterijsjes ooit.

Poepsimpel. Vries drinkzakjes à la Capri Sun in. Knip de bovenkant open. Lepel uit. Score! Of laat ze een tijdje zitten en gebruik ze als gigantische ijslolly.

7. Fruit in ijsblokjes.

Speaking of which. Om kleine kinderen veel water te laten drinken, kan je het iets aantrekkelijker maken. Als je ijsblokjes maakt, plaats fruit als frambozen, druiven of andere stukjes in het ijsblokbakje als je het vult. Feest als je het in hun flesje doet!

8. Geen zwembad?

Sleur hun bad naar buiten of ergens een grote kuip dat staat te versterven op de zolder van je garage. Het maakt de kinderen geen fuck uit waarin ze kunnen spelen.

8f0099511da2a5cb315abfa7f192b9849. Maak een miniwaterpretpark.

Als je wat handig bent en oude restjes tuinslang, plastic buizen hebt, dan kan je met wat geluk een miniwaterpretpark maken. Boor er wat gaatjes in, sluit het aan op de waterkraan en go nuts. Gebruik je fantasie: maak er een carwash van of een hindernissenparcours. Fun gegarandeerd!

10. Bad voor bed

Als de kinderen een hele dag gespeeld hebben, zelfs in het zwembad, is het nuttig om ze nog even -letterlijk en figuurlijk- af te koelen in bad, net voor ze gaan slapen. Zo komen ze ook tot rust.

Categorieën

Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: