Spring naar inhoud

The Fast and the Furious viert zijn 15de verjaardag

Op 22 juni is het 15 jaar geleden dat The Fast and the Furious in de bioscoop verscheen. Naar aanleiding daarvan verschijnt de film (in de VS dan toch) opnieuw even in de zalen. 15 jaar lijkt wel een eeuwigheid. Ik had kunnen schrijven: ‘Tien dingen die bewijzen hoe oud The Fast and the Furious is. Nummer zeven moet je echt uitleggen aan de jonge gasten. Dit geloof je nooit!’, maar ik laat onderstaande lijst liever voor zichzelf spreken. En ja, ik voel me oud nu.

325096

1. Ja Rule was populair.

Ja, wie? Begin de jaren 2000 scoorde deze rapper nog aan de lopende band met in zijn kielzog nog ene Ashanti en Fat Joe. Toen 50 Cent opdook in 2003, kraaide geen haan meer naar Rule. In maart kondigde hij nog één laatste album aan, omdat hij zich voortaan wil focussen op acteren. Hopelijk niet meer in deze franchise…

2. Ze stalen videorecorders.

Nu vind je er af en toe een verdwaald exemplaar in het containerpark, maar toen waren ze blijkbaar nog geld waar. Speaking of which…

r9NSxex

3. De film werd verkocht op videocassette.

Nochtans bestond het format van de dvd al een viertal jaar in Hollywood. VHS stierf een snelle dood een tijdje nadat The Fast and the Furious uitkwam. De derde film in de reeks verscheen bijvoorbeeld enkel op dvd.

4. Tuning was nog cool.

Enfin, niet dat het nu oubollig is, maar er was een periode waar je er nog enig aanzien mee genoot, terwijl je nu al sneller omschreven wordt als een verkwistende snelheidsfreak, die het geld beter in een degelijke opleiding had gestoken.

vycbqol0xwx3g5eltowzrgf9oe1-1200x678-c

5. Vin Diesel en Michelle Rodriguez waren een koppel.

Vin Diesel en Michelle Rodriguez raakten verliefd tijdens de opnames. Die laatste liet haar lief staan, maar de relatie met Vin was uiteindelijk geen lang leven beschoren. Michelle outte zich vijf jaar later als biseksueel. Momenteel is ze single. Diesel is sinds 2007 getrouwd met een Mexicaans model en vader van drie kinderen.

6. Limp Bizkit klonk stoer in een trailer.

De groep van Fred Durst beleefde indertijd haar hoogtepunt. Een paar jaar later brokkelde de band uiteen, kreeg het zijn cd’s niet meer verkocht maar toert vandaag nog steeds rond. In afwachting van een nieuw album, traden ze onder meer op op een cruiseschip. They still do it for the nookie, dus.

xxjkrrliupc82pcv4n5y

7. Er werd gewerkt met diskettes.

Als Brian (Paul Walker) het nieuwe design ziet voor zijn auto is dat niet online, maar staat de data op een heuse floppydisk. Het is bovendien twijfelachtig of je een bewegende animatie met het beoogde eindresultaat op een schijfje kunt krijgen van 1,44 Mb.

8. De film bracht maar 200 miljoen dollar op.

Nuja, 207 miljoen om precies te zijn. De film was een succes te noemen, terwijl dat vandaag verre van het geval zou zijn. Ter vergelijking: Furious 7 werd gedraaid voor 190 miljoen dollar en bracht 1,5 miljard (!) op.

9. Vin Diesel kreeg ‘slechts’ 2,5 miljoen dollar voor zijn rol.

Vin Diesel verdiende aan de eerste film 2,5 miljoen dollar en had duidelijk geld geroken. Voor de sequel vroeg hij het tiendubbele. De studio weigerde en zette in op Tyrese Gibson als bad boy van dienst. In ruil voor de rechten op Riddick deed Diesel een cameo in deel drie. De terugkeer naar de franchise, ook als producer, was geen domme zet. Hij verdiende aan het zevende deel zo’n 47 miljoen dollar, wat hem dat jaar in de top drie van de best betaalde acteurs deed belanden.

the-fast-and-the-furious (1)

10. Paul Walker leefde nog.

Het meest trieste punt in deze reeks. Walker was 28 en vader van een dochter toen hij in de eerste film opdook. Hij stierf op veertigjarige leeftijd in een auto die na onaangepaste snelheid crashte en uitbrandde.

The Fast and the Furious speelt straks opnieuw in de bioscoop. Hoe die film er weer uit zag? Zo:

Categorieën

Uncategorized

3 gedachten over “The Fast and the Furious viert zijn 15de verjaardag Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: