Spring naar inhoud

De vijf mooiste Disney-restaurants ter wereld

Geef toe: soms ga je al eens naar een restaurant enkel en alleen voor de omkadering. Fans van Disney beleven in onderstaande restaurants de ultieme beleving:

1. Be Our Guest Restaurant in Walt Disney World in Florida.

be-our-guest-restaurant-00

Belle en het Beest is één van de meest sprookjesachtige Disneyfilms aller tijden, onder meer dankzij de knappe setting. In Florida kan je nu eten in de befaamde balzaal. Wie het liever iets knusser heeft, kan terecht in het heringericht bureau van het Beest of de bibliotheek. Alles samen biedt het plaats aan 550 mensen. Voor wie het helemaal romantisch wil maken: er is ook een selectie cadeautjes beschikbaar die je kan bestellen om je tafel op te fleuren. Die zijn uiteraard prijzig: voor een mooi boeket bloemen betaal je makkelijk zo’n 150 euro…

2. Bistrot Chez Rémy in Disneyland in Parijs.

n017658_2050jan01_bistrot-chez-remy_16-9

De attractie van Ratatouille is één van de recentste én charmantste attracties in Disneyland Parijs. Je krijgt een 3D-toer, waarbij je zo groot als een muis wordt en je in de film zelf waant. Op het einde van de attractie kom je uit aan het restaurant dat op zich óók een attractie is. Je zit er op grote champagnecapsules, met confituurdeksels als tafel, met boven je een gigantische cocktailparaplu, dito kerstlichten én met wat geluk kan je ook tussen de borden eten. Niet goedkoop natuurlijk, maar de ratatouille (of wat dacht je?) is er wel heel lekker en het zicht op zich is al een belevenis. Bon appétit!

3. Het Sci-Fi Dine-In Theater Restaurant in Walt Disney World in Florida.

sci-fi-dine-in-theater-00.jpg

Deze duikt vaak op in lijstjes van de mooiste bioscopen ter wereld. Dit restaurant flitst je helemaal terug naar de fifties, dankzij de retrolook en vintage memorabilia. Terwijl op het grote scherm filmpjes worden afgespeeld, kan je er in de autozetels genieten van de klassieke Amerikaanse keuken, met veel ribs & burgers uiteraard. Kitsch is het codewoord, want zelfs de ijsblokjes in je cocktail zijn glow-in-the-dark. Uiteraard reserveer je best op voorhand. Vroege vogels kunnen dat zelfs een half jaar van tevoren doen.

4. Cinderella’s Royal Table in Walt Disney World in Florida.

cinderella-royal-table-07

Jep, alwéér Florida en alwéér Fantasyland. Wie van klassiek houdt en echt een magisch diner wil, reserveert best bij Assepoester. Langs de gigantisch grote draaiende trap kom je centraal in de zaal, dat – hoe kan het ook anders? – in het kasteel zelf gelegen is. Je waant er je in de middeleeuwen en regelmatig springen ook andere Disneyprinsessen binnen. Daarnaast zijn er ook speciale arrangementen voor kinderen. Zo kan je er de Disney Fairy Tale Proclamation laten leveren, wat bestaat uit een soort prinsessendiploma, een glazen muiltje dat licht geeft, een tiara en een roze dekentje. Kostprijs: 250 euro. Tip voor de volwassenen: met een glazen slippertje op een bedje van rozenblaadjes, een glaasje champagne én een fotograaf kan je er op aanvraag je huwelijksaanzoek regelen…

5. Blue Bayou Restaurant in Disneyland Anaheim in Californië.

blue-bayou-restaurant-00 (1)

Op het New Orleans plein in het hart van het originele Disneyland, vind je niet alleen het befaamde Club 33 restaurant (enkel voor superexclusieve leden) dat Walt himself ontworpen heeft, maar sinds 1967 ook de Blue Bayou, waarmee je in het Zuiderse gedeelte van de VS waant. De keuken is Creools en Cajun: een Franse basis met Afrikaanse, Indische en Caribische invloeden. Je kan een tafeltje vragen aan het water, de zogenaamde Bayou, waar je de sfeer van Louisiana beleeft dankzij de donkere omgeving, kwakende kikkers, vuurvliegjes en krekels. Allemaal fake natuurlijk, maar wel heel knap nagemaakt. Zelfs zonder het lekkere eten is het restaurant naar verluidt een bezoekje waard.

Categorieën

Disney, Eten

2 gedachten over “De vijf mooiste Disney-restaurants ter wereld Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: