Spring naar inhoud

Nieuw op tv: The People vs. O.J. Simpson

Police mugshotsHet levensverhaal van O.J. heeft altijd tot de verbeelding gesproken, zeker in Hollywood dat kickt op gevallen helden. Als succesvol footballspeler was hij geliefd bij het grote publiek, en na zijn carrière waagde hij zich ook aan een kortstondige carrière als commentator en acteur. In 1994 werd hij echter opgepakt nadat zijn ex-vrouw en haar minnaar vermoord werden teruggevonden. Zijn proces werd al snel het proces van de eeuw. Eentje waar de rassenstrijd opeens centraal stond, met procedurefouten, een verleden van huiselijk geweld en een verdwenen moordwapen. Het hele proces was achteraf gezien een lachertje, maar het hield Amerikanen dagenlang aan hun televisie gekluisterd. Meer nog: er werd ooit berekend dat er zoveel mensen keken naar de uitspraak dat het de economie 840 miljoen dollar kostte. Hij werd niet schuldig bevonden. In de jaren die volgden doken nog allerlei details en verhalen op, schreef hij een boek met de titel ‘Als ik het zou gedaan hebben’ en volgden er nog processen. In maart dook nog een mes op bij de afbraak van zijn vroeger huis, maar dat had niets met de moord te maken. Een betere reclame konden ze bij zender FX niet bedenken, net nadat American Crime Story: The People v. O.J. Simpson was verschenen.

The_People_v_O_J_Simpson_American_Crime_Story-3.0

Wat?

American Horror Story op kanaal FX (eentje van Fox) zorgt al sinds 2011 elk seizoen voor een miniserie waar een horrorverhaal centraal staat. Met American Crime Story gaan de makers een gelijkaardige toer op. Als eerste in de reeks pakken ze dus de beruchte rechtszaak aan. De reeks, die vorige maand eindigde in de VS, kon daar op flink wat positieve reviews rekenen.

Wie?

american-crime-story-oj-simpsonIn de hoofdrol zien we Cuba Gooding Jr., die sinds Jerry ‘Show me the money!’ Maguire geen rol meer had die het grote publiek was bijgebleven. Hij kruipt in de huid van O.J. himself. Sarah Paulson, die eerder al vaste gaste was in American Horror Story en bekend van Studio 60 on the Sunset Strip, speelt de rol van aanklager Marcia Clark. David Schwimmer, tot de eeuwigheid gelinkt aan zijn personage Ross in Friends, speelt Robert Kardashian, één van de beste vrienden van O.J. Zijn dochters zijn vandaag bijzonder populair, van Khloé werd jarenlang beweerd dat O.J. haar echte vader is. Maar één van de opmerkelijkste rollen is voor de zwaar gebotoxde John Travolta. Hij speelt Robert Shapiro, één van de verdedigers van O.J.

Wist je dat?

  • 150316-news-peoplevojCuba Gooding Jr. speelde naar eigen zeggen telkens een take waarin hij in zijn hoofd schuldig was en eentje waar hij dat niet was, waarna hij de regisseur liet beslissen welk beeld ze zouden gebruiken. Sarah Paulson ging dan weer zo op in haar rol, dat ze zelfs hetzelfde parfum droeg als Marcia Clark
  • Simpson zelf werd in 2007 veroordeeld voor een inbraak, ontvoering en een gewapende overval. Hij kreeg 33 jaar, maar maakt in 2017 kans om vervroegd vrij te komen.
  • Het is van 1975 geleden dat John Travolta een vaste televisierol had.
  • De zusjes Kardashian vonden ironisch genoeg dat hun familie te ‘sensationeel’ werd geportretteerd.

Trailer: 

American Crime Story: The People v. O.J. Simpson speelt vanaf maandag 2 mei om 20.35 uur op 2BE.

 

Categorieën

Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: