Spring naar inhoud

Inspiratie voor een bucket list (1/4)

We hebben allemaal, onbewust of niet, een lijstje met dingen in ons hoofd die we nog willen doen, voor het te laat is. Voor het geld aan de kinderen is opgesoupeerd. Vooraleer de jaren of de gezondheid hun tol hebben geëist. Bucket lists zijn heel uiteenlopend, maar wat zijn de zaken die je een ander zou aanraden?

1. Verken de Westkust van de VS met je ultieme playlist

2013-09-19_1379565797Als kind was de Verenigde Staten altijd het beloofde land. Het land waar alles kon, waar helden werden geboren en grootse dingen gerealiseerd konden worden. Het was altijd veraf, tot ik stommelings in New York belandde. De andere kant van het land leek nog een stap te ver, maar toen we trouwden en het plan rees om aan kinderen te beginnen, was het onze kans om die ultieme reis te doen, van Los Angeles tot Las Vegas naar San Francisco, met daar tussenin de bekendste nationale parken. Monumentaal, dat is het minste wat je kan noemen. Ligt het aan die fascinatie voor film of gewoon omdat we nooit anders gewend zijn, maar bij mooie beelden hoort ook een mooie soundtrack.

2013-10-03_1380779493Ik had in de weken daarvoor offline playlisten gemaakt in Spotify, met roadmuziek om de vele honderden kilometers langs eenzame wegen te overbruggen. Hollywood uitrijden terwijl deze plaat speelt: heerlijk. Over de bekendste brug ter wereld rijden, terwijl San Francisco van Scott McKenzie speelt: onvergetelijk. Maar het meest fijne moment vond ik ’s avonds door de straten van Los Angeles, op een rustig tempo, terwijl de soundtrack van Drive zich afspeelde. Een geweldige film, die het nachtelijke L.A. prachtig capteert. Het is nog een andere wereld dan die in New York, maar de plaat die erbij hoort, deed het me uit eerste hand beleven. Vind je reis, vind je soundtrack en geniet ervan.

Hoe het er trouwens uit ziet in de film? Zo:

Categorieën

Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: