Spring naar inhoud

Dr. Strange: de volgende Avenger?

6e0119933eSomething Strange is coming… Binnenkort start Fase 3 binnen het filmuniversum van Marvel, met Captain America: Civil War. Daarin worden de Avengers verscheurd, maar ze moeten zich op de een of andere manier zien te verzoenen tegen het derde (en vierde) deel van The Avengers. Fase 3 kent bijna evenveel films als de eerste en tweede fase samen. Na Avengers: Age of Ultron kregen we Scarlet Witch, Vision en onrechtstreeks ook Falcon als nieuwe Avengers en het ziet er naar uit dat Ant-Man er eentje wordt. En als Spider-Man en Black Panther geïntroduceerd worden straks, krijgen we een wel heel bonte bende. En dan is er nog Dr. Strange…

screen-shot-2016-04-06-at-10-35-22-amHet verhaal

Stephen Strange is de wereld meest vermaarde neurochirurg, die zijn carrière ineen ziet stuiken na een zwaar verkeersongeval. Zijn leven wordt overhoop gegooid als hij de Ancient One leert kennen, een eeuwenoude mysterieuze magiër die hem alles leert over magie en spiritualiteit, om de wereld van het slechte te redden.

De hoofdrolspelers

Benedict Cumberbatch (Star Trek, The Imitation Game, Sherlock) mag in de huid kruipen van Stephen Strange. Daarbij krijgt hij hommeles met Karl Mordo, een rol voor Chiwetel Ejiofor. Ook Mads Mikkelsen heeft een band met The Ancient One, die wordt vertolkt door Tilda Swinton. Daarnaast zien we ook nog Rachel McAdams opduiken als een collega van Strange. De regie ligt dan weer in de handen van Scott Derrickson, die met films als The Exorcism of Emily Rose, Sinister en Deliver Us from Evil vooral een verleden heeft in het horrorgenre.

doctor-strange-posterHet idee

De plannen voor een film zijn al dertig jaar oud, maar pas sinds 2010 werd er echt werk van gemaakt. Marvel had een plan klaar om uit te pakken met hun klassieke helden als Iron Man en Captain America, maar zocht ook een manier om hun ‘tweederangshelden’ op het grote scherm te krijgen. Want Dr. Strange is een tricky move binnen het universum van Marvel-films. De helden worden realistisch neergepoot en met buitenaardse gegevens kan je veel kanten uit, maar met het bovennatuurlijke begeef je op glad ijs, want daarmee kan je je gemakkelijk verliezen in ongeloofwaardigheid en vergezochte plotlijnen.

Is hij een Avenger?

In de comics gebeurt er heel veel. Zo dook hij in de jaren 2000 regelmatig op in The Amazing Spider-Man en ook bij The Avengers. Hij maakte geen deel van hen uit, maar wel van de Illuminati, een duistere groep waarvan gedacht wordt dat zij de échte controle over de wereld hebben. Uiteindelijk vervoegde hij de Avengers en mochten ze zijn thuis gebruiken als basis na de gebeurtenissen in Civil War. Daarbij gaan de nieuwe Avengers ondergronds en leidde hij een nieuw team met onder meer Luke Cage (die straks op Netflix een eigen serie krijgt). Het is nog niet duidelijk hoe Strange zal geïntegreerd worden in de toekomstige verhaallijnen.

De trailer

Die werd vandaag gelanceerd. De film zelf mogen we verwachten vanaf 26 oktober in onze bioscoop.


Vijf wist-je-datjes:

  1. NZybI0KBenedict Cumberbatch is een voor zichzelf veeleisende acteur. Voor deze rol heeft hij zijn meditatiesessies uitgebreid én deed hij een jaar lang vrijwilligerswerk als leraar Engels in India.
  2. Cumberbatch was eerst aan boord gehesen, maar moest afhaken toen het een conflict gaf met een theaterproductie, waarin hij Hamlet speelde. Gelukkig voor hem werd de productie naar voor geschoven, waardoor hij zich toch kon vrijmaken. Joaquin Phoenix was de tweede keuze voor de studio.
  3. Zijn kristallen bol was al even te zien in de schattenkamer van Thor en ook in de sequel is er een hint naar het bestaan van het universum van Dr. Strange. In The Winter Soldier wordt Strange genoemd als één van de mensen die Hydra in de gaten houdt.
  4. In 1992 werd Wes Craven nog aangesteld als regisseur. Later zouden David S. Goyer en Guillermo Del Toro nog in aanmerking komen.
  5. The Ancient One is in de comics een oudere man. Ze kozen voor Tilda Swinton omdat de titel naar eigen zeggen universeel is. Onofficieel kreeg Marvel al vaak het verwijt dat ze vrouwen te weinig neerpoten als sterke heldinnen.

Categorieën

Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: