Spring naar inhoud

De ultieme droombestemming voor de Disney-fan

Volgens mij kan je Golden Oak resorts niet beter omschrijven. Ik zag het voor het eerst opduiken in Steps en ik had er nog nooit van gehoord. Op het gigantische domein rondom Disney World in Florida, vind je er naast een pak hotels ook een heus resort met luxevilla’s, die je kan kopen. Jawel, je kan dus effectief in de wereld van Disney wonen.

Lot-007-Outdoor-Living-1200x500

Golden Oak is genoemd naar het vastgoedconcern dat eigendom is van Disney. Veel mensen weten dat niet, maar Disney is een industrie op zich, met tal van takken en factoren. De plannen voor dat resort, dateren van 2010 en het jaar nadien stond het project al bijzonder ver. Golden Oak Resort is een heuse villawijk, met een zuiderse bouwstijl.

GO_Neighborhoods_Lot-3-Back-Exterior-4031-09-2011-Dan-Forer

Er zijn vier buurten. Kimball Trace met huizen van 280 tot 460 m²; Silverbrook en Marceline (genoemd naar de buurt waar Walt opgroeide) met huizen tot 650 m². Carolwood heeft de grootste huizen van het resort en is zowat het meest prestigieuze, midden in een natuurpark, met villa’s tot 1.150 m². Die bieden uiteraard alle mogelijke luxe. Naar verluidt heeft de grootste villa zeven slaapkamers en elf badkamers.

GO_Neighborhoods_Lot-3-Living-Space-4031-13-2011-Dan-Forer

Alles samen herbergt het resort net geen 300 villa’s. Je vindt er al eentje vanaf 1,7 miljoen euro. De duurste werd al verkocht voor 5 miljoen euro. De duurdere komen dan ook met wat extraatjes. Wat dacht je van een bar in je zwembad, een privé-bioscoop in het thema van de Pirates of the Caribbean of… een deurbel die weerklinkt als je favoriet Disney-nummer.

GO_Neighborhoods_Lot_18_Outdoor_Living

Verder heb je er nog de Golden Oak Club, een privé-club die op regelmatige tijdstippen evenementen organiseert voor de buurt, een soort clubhuis waar je gezellig kan dineren, uiteraard aangepast vervoer naar het park dat op een boogscheut van het resort ligt én toegang tot speciale evenementen in en rond het park naar aanleiding van speciale gelegenheden. En met VIP-tours, toegang tot het golfterrein en de spa is het pakket compleet. Afhankelijk van wat je in je pakket wil, betaal je al snel iets meer dan 20.000 euro per jaar. Ik kan het mij in geen honderd jaar permitteren, maar als dat ooit zo zou zijn: shut up and take my money!

Lot-006-M-Cinderella-Bedroom-1200x500

Wie het dichter bij huis wil zoeken (al kan je er geen kopen), kan terecht binnenkort bij Villages Nature, nabij Disneyland Parijs.

Categorieën

Uncategorized

4 gedachten over “De ultieme droombestemming voor de Disney-fan Plaats een reactie

  1. Misschien ben ik een zuurpruim geworden, of is het simpelweg praktisch denken, maar hoor je niet iedereen gillen op die rollercoasters? Of dat typische lawaai zo “dagkdagkdagk” van zo’n karretje dat omhoog gaat. Lijk me wijs voor een dag of een weekend of misschien zelfs nog een week, maar langer echt wel niet! Toch weer wat bijgeleerd, waarvoor merci.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: