Spring naar inhoud

Instafun (4): 1.000 dagen Instagram

2013-09-18_1379474184De mensen die me volgen op mijn persoonlijke Instagram, denken vast dat ik zo vol van mezelf ben, dat ik de behoefte heb om elke dag een foto de wereld in te sturen. Ik schreef al eerder over mijn beweegredenen, waarom ik dat doe, maar samengevat is het een soort uit de hand gelopen #100days. Er zijn vast mooiere Instagram-feeds dan de mijne, maar ik had gewoon niet kunnen denken dat ik het zolang zou kunnen volhouden, elke dag een foto posten. En ja, soms was het al even na middernacht, maar ik heb nooit een dag overgeslagen.

2014-02-06_1391676756Er zijn dagen dat de foto niet origineel was of misschien zelfs wazig, but again: ik doe het eigenlijk vooral voor mezelf, als uitdaging om creatief te zijn en een poging om mijn leven te capteren. De teller staat vandaag op bijna 1.500 foto’s en gene zwans: van 75 procent ben ik heel content. Als ik ze zo overloop, merk ik wel dat ik gaandeweg toch meer mijn best binnen gaan doen. Al is dat niet makkelijk als je bijvoorbeeld na een hele dag aan je bureau om 20 uur thuiskomt met nog een pak werk.

2013-05-29_1369865226Zoals zo veel is het een kwestie van gewoonte. Zelfdiscipline zo u wil. Inspiratie comes and goes overigens. Je hoeft het niet per se op voorhand een planning uit te werken, maar het kan wel handig zijn als je het in je achterhoofd houdt. Vaak heb je je smartphone altijd dichtbij, maar het loont soms om in moeilijke (licht)omstandigheden een fototoestel mee te nemen. En zelfs al is het een foto die niet veel zegt voor eventuele volgers, dan ben jij de enige die het mooi of betekenisvol moet vinden.

Maak ook afspraken met mensen die op de foto te zien zijn. Vraag hen of ze het erg vinden of het op Instagram belandt, zelfs al heb je een afgesloten account. Zeker als het over kinderen gaat. Je zal merken dat de meesten er absoluut geen punt van maken. Zorg elke dag voor een leuke invalshoek en wissel af met een aparte opstelling. Het is soms gemakkelijker om tien dagen na elkaar je kat te fotograferen, maar als je je totale feed ziet, is dat niet bepaald origineel. Maar als je dit echt wil doen, zelfs al is het maar een maand of honderd dagen, dan moet je het gewoon doen.

Categorieën

Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: