Spring naar inhoud

Frustratie much?

Wie mij kent, weet dat ik af en toe wel eens gefrustreerd kan zijn. En dan druk ik mij eigenlijk nog zacht uit. En wat frustratie betreft, heb ik een behoorlijke kutweek achter de rug, met ergernissen over verschillende items:

Tijd

Vorige maandag naar Gent hossen, voor een interview met een cafébaas en in het UZ over twee woorden die je nooit in één zin wil lezen: kinderen en kanker. Meteen daarna naar de gynaecoloog moeten hossen om nog maar net op tijd te zijn en achteraf net op tijd weg te geraken om naar de gemeenteraad te gaan. Thuiskomen en een telefoon krijgen van de burgemeester met nog een vette primeur. Eentje die je er eigenlijk onmogelijk nog tussenkrijgt op je planning…

De gynaecoloog

Hoe bestaat het dat we op afspraak gaan en de laatste vijf keer al telkens minstens drie kwartier moeten wachten? Na drie kwartier bleken er nu slechts drie mensen voor te zijn in plaats van vier. Geen klagen van onze gynaecologe (integendeel: topwijf!), maar hoeveel vragen kunnen koppels eigenlijk stellen?

Your-Ecards-ImagesOnze zoon

Het zal ook ‘maar een fase zijn’, of dat hoop ik toch, maar ook hij sneuvelde aan griep vorige week en zag zijn kans schoon om ons steeds meer uit te dagen, een pruillip te trekken voor de minste onnozelheid en bij momenten echt tegendraads te doen.

Griep

Ik haat ziek zijn. Ik haat mottig zijn. Als je een week lang niets te doen hebt en vrolijk in je bed kan liggen, zou ik het nog kunnen verdragen. Maar nu, met een puberpeuter en een hoogzwangere vrouw, moet ik daar zelfs niet aan dénken.

Griep (2)

Sinds de dokter zei dat een vrouw in arbeid kan gaan als ze koorts doet bij griep, durf ik amper ademen in dezelfde ruimte. Bovendien heb ik de neiging om alles uit haar handen te slaan. Als ze de was durft uit te halen als ik thuis ben, dan maak ik mij al kwaad. Allerminst geestig voor haar, en eigenlijk ook niet voor mij, want het liefst wil ik de laatste weken voor de bevalling nog zoveel mogelijk genieten, want dat zat er door mijn druk werksschema eigenlijk niet in.

232088f91adecc0a48e370abae461431De zetel

Speaking of which: omdat ik neig naar snurken als mijn neus verstopt zit én mijn vrouw al eigenlijk slecht slaapt, ben ik op eigen initiatief naar de zetel verhuisd. Daar slaap ik nu al een kleine twee weken. Eerst om haar niet te storen, nu om haar niet ziek te maken. But it sucks. Al mag ik mij gelukkig prijzen dat we vorig jaar een nieuw exemplaar gekocht hebben…

Kim Kardashian

Hoe bestaat het eigenlijk in godsnaam dat iemand als haar wereldwijd zoveel aandacht krijgt? Om nog maar te zwijgen over hare vent. Elk bericht of tweet van die gasten is toch alle zin voor smaak, realiteitsbesef of rationaliteit voorbij?

Pizza delivery

Zaterdagavond was ik uitgenodigd bij de schoonfamilie, die die avond pizza’s zouden bestellen. Tegen dat ze er uit waren, wie zou bellen, had ik al lang de telefoon in handen. Na vijf keer proberen, bleek de connection lost. Die mannen hadden doodleuk de telefoon uitgetrokken. Tegen dat ze er uit waren hoe we het zouden oplossen,was ik naar ginder gereden. ‘Tja, het is druk, meneer’. Maar de telefoon uit het contact trekken, kan je bezwaarlijk service noemen. Pak dan op en zeg dat het een halfuur extra zal duren, pipo’s.

Dear-Lord_c_104267Twitter

Ik deel ook graag mijn theorieën of mening tijdens De Mol of Temptation Island op Twitter. Wordt het gelezen of volgt er een leuke reactie, dan is dat ok, maar sommigen drijven daar gewoon op. Meer nog: iemand in mijn tijdslijn waagde het om naar Telenet te tweeten of dit geen kist wijn waard was, ‘want kijk maar eens wat voor bereik mijn tweet haalde’. Daar moet ik van kotsen.

Twitter (2)

Ik volg de verkeerde mensen, vrees ik. Daarbij erger ik me aan twee dames. Eentje heeft een blog, waarbij ze details deelt die eigenlijk een ander totaal niet aangaan. En dan zie je dat zoiets massaal traffic lokt, om daarop te reageren: ‘goed bezig, haha, dat heb ik ook’. ‘Oh, zo lieffff’. Maar eigenlijk is het te leeghoofdig voor woorden en lijkt het steeds meer een schreeuw voor aandacht. En net dat wordt zo gretig gelezen, als we ons maar kunnen verkneukelen aan anderen. Een andere spuwt om de vijf voeten ongevraagd haar mening, vrolijk tegen schenen schoppend van iedereen die ook maar een mening durft te verkondigen die haaks op die van haar staat. En als het woord feminisme valt: Shitstorm².

Twitter (3)

Ik gebruik Twitter vooral als een manier om zelf leuke verhalen en meningen op te pikken, en er af en toe zelf mijn steentje aan bij te dragen. Ik deed onlangs een oproep om iets te testen, maar daar kwam geen reactie op. Blijkt dat die test een tijd later wel opduikt bij een andere blog. Serieus, ik vind van mezelf dat ik best wel een influential ben, ik heb een grote vrienden- en kennissenkring en sta erom bekend om tips en tricks over 1001 zaken uit mijn mouw te schudden. En dan sta je daar bloggewijs maar te roepen in de woestijn.

Your-Ecards_10Twitter (4)

Als ik sommige reacties of tweets lees bij bepaalde mensen, dan heb ik steeds meer het idee dat Twitter vooral bevolkt wordt door die leerlingen die vroeger maar stonden onnozel te doen op de middelbare school en die je na een tijd het liefst ging negeren, omdat ze alleen maar praat verkochten, om praat te kunnen verkopen. En nu drijven ze op een platform, dat door de media aanzien wordt als een gemakkelijke voxpop, maar eigenlijk allesbehalve representatief is voor de doorsnee bevolking.

Marketingdudes

Ik zal er niet te veel op ingaan, maar eentje flikte het om bij een werkgerelateerd item werkelijk geen klop uit te steken, maar tijdens de afloop ervan bij een event vorige week met de pluimen te gaan lopen. Als je voorstellen zich beperken tot iets wat eind de jaren 90 zelfs al niet meer populair was op speelplaatsen, dan zou je wat mij betreft toch diep onder grond moeten kruipen. Mijn sarcasmemeter ontploft dan op zo’n momenten. De reden dat ik nooit ofte nimmer promotie zal krijgen of benoemd zal worden als baas, is simpelweg omdat ik gewoon mijn klep niet kan houden.

Medewerkers

Bewijze daarvan toen iemand van de medewerkers het flikte om zonder bronvermelding een stuk over te nemen voor de concurrerende krant en daarbij het nog aandurfde om mij te dienen van antwoord met woorden als ‘doe eens normaal’. Geloof mij: ware het niet dat hij zo verstandig was om zelf zijn ontslag aan te bieden als medewerker, dan had ik hem ongetwijfeld vastgestekt als ik hem de volgende keer zou zien.

too-busy-people-workplace-ecard-someecardsLopen

Door al anderhalve week zwaar mottig rond te lopen, heb ik het nog niet aangedurfd om me al zwetend in de koude te begeven. Ik zou er nondedju wel deugd van hebben, denk ik.

Spookrijder

Ik blijf erbij dat mensen vanaf 60 jaar op regelmatige tijdstippen hun rijbewijs opnieuw zouden moeten afleggen. Gisteren zag ik een man doodleuk aan de verkeerde kant van de autostrade rijden. En de auto’s maar flikkeren met hun lichten en toeteren. Meneer had het slechts na een paar kilometer door…

Categorieën

Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: