Spring naar inhoud

Een mix tussen Center Parcs en Disneyland? Hell yeah!

Je hebt er vast nog nooit iets over gehoord, maar binnenkort vindt ge de doorsnee Center Parcs al even mottig als uw achtertuin, dankzij Villages Nature. Villawadde?

Villages_Nature1

Village Nature is een vakantiepark, dat gezamenlijk werd gesubsidieerd en ontwikkeld door het Franse Pierre & Vacances (dat eigenaar is van Center Parcs) en Euro Disney. Het komt er op nauwelijks zes kilometer van het park in Parijs en zou zo’n 700 miljoen euro kosten.

dlp-villagesnature-03

De plannen bestaan al sinds 2003, maar werden pas geofficialiseerd in 2007. In 2010 werden ze voorgesteld aan het grote publiek. De eerste fase wordt dit jaar afgewerkt, de opening zou voor het voorjaar van 2017 kunnen zijn. Het zou dan nog eens vijf extra jaar kunnen duren vooraleer het helemaal afgewerkt is.

dlp-villagesnature-13

Hoe groot wordt dat complex, vraagt ge u af? Gi-gan-tisch. 259 hectare om precies te zijn, goed voor 2.450 verblijfplaatsen, twee meren en waterparken en uiteraard een pak winkels. Het overdekt aquapark zou maar liefst 9.000 m² groot worden. Hoeft het gezegd dat Disneyland Parijs, de grootste toeristische attractie van Europa, zo die titel nog een aantal jaar met gemak kan verzilveren? Bovendien levert het nog eens 4.500 jobs op.

villagesnature_600_440

Uiteraard zijn duurzaam en milieuvriendelijk de sleutelwoorden en staat de natuur centraal. Met gezondheid, bos, aarde en water wordt er gewerkt rond vier thema’s. Dat moet respectievelijk een sportcentrum, een camping, landbouwzone én een buitenmeer opleveren. Dat laatste wordt trouwens constant op dertig graden gehouden. De harmonie tussen de mens en de natuur staat in alles voorop. Ambitieus? Dat is wel het minste wat je ervan kan zeggen.

dlp-villagesnature-31

De link naar Disneyland zal nooit veraf zijn, maar dit vakantiepark zal automatisch een pak extra volk richting Disneyland lokken. En dat verwerkt al dagelijks enorm veel volk. In 2015 mochten ze net geen 15 miljoen fans ontvangen. Tot 2017 was er een overeenkomst voor een haalbaarheidsstudie om te bekijken waar er uitbreidingen mogelijk zijn. Grond in de buurt is geen probleem, maar het financieel plaatje is wat anders.

dlp-villagesnature-11

Recent werd het contract overigens verlengd tot 2030, wat het bedrijf tot dan de tijd geeft om een derde park uit te werken en voor te stellen. Met het verwerven van megabedrijven als Marvel en LucasFilm zijn de mogelijkheden eindeloos. Momenteel krijgen de attracties in de twee parken een update en worden ook de hotels opgefrist. Daarna staat niets hen in de weg om flink te investeren in een derde Disneylandpark en de uitbouw van de buurt om alles perfect te integreren. Hoera!

Categorieën

Uncategorized

4 gedachten over “Een mix tussen Center Parcs en Disneyland? Hell yeah! Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: