Spring naar inhoud

De eerste Lego-baby komt eraan

lego-minifig-babiesWie net als mij een AFOL is, of wie de laatste keer door de speelgoedrekken is gegaan, heeft gemerkt dat Lego enorm geëvolueerd is het laatste decennium. Er komen nieuwe reeksen bij, maar ook een pak blokjes die tal van mogelijkheden bevatten. Sinds 2002 lanceerde Lego ook deeltje 41879, beter bekend als de ‘short legs’. Vandaag vind je ze in 204 sets. Met de kortere beentjes werd de illusie gecreeërd dat er voortaan ook kinderen bestonden in het Lego-universum. Maar een baby ontbrak nog in het rijtje.

lego-city-60134_4Sommigen gebruikten de microfiguurtjes die enkele jaren geleden bij de gezelschapsspelletjes van Lego zaten, maar dat leek er eigenlijk in de verste verte niet op. Online vind je heel wat websites die figuurtjes customizen (zie foto bovenaan), alsook babytjes maken. Meestal worden die gebruikt voor doopsuiker of aanverwanten. Maar nu heeft ook Lego onaangekondigd de verrassende keuze gemaakt om babyminifigures te introduceren. Dat doen ze bijna langs hun neus weg in een nieuwe set. Bovendien bevat die voor het eerst ook een ‘officiële’ rolstoel.

12545513_430298440496912_1997906520_nEn ja, in de figurenreeksen (serie 15 om precies te zijn) zat onlangs een indianenvrouw mét baby. Maar deze lijkt van een compleet nieuwe orde. Officiële foto’s zijn er nog niet, maar tijdens de recente Lego-beurs in Duitsland kwamen deze foto’s van de set naar boven. Voor de fans: het gaat om de Lego Creator 60134-set, die Fun at the Park gaat heten. De set bevat, naast de baby, 14 minifiguurtjes in verschillende thema’s, van iemand in een rolstoel tot een hotdogkraam en een picknicktafel. Wanneer de set precies verschijnt, is nog niet duidelijk, maar het wordt ergens deze zomer. De richtprijs wordt waarschijnlijk 35 euro.

60134-fun-at-the-park-lego-city-2016-600x445.jpg

www.lego.be

Categorieën

Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: