Spring naar inhoud

Nieuw op uw tv: Mr. Robot

De kans dat u al gehoord heeft van Mr. Robot is bijzonder klein, maar in de States was Mr. Robot één van de hoogst gewaardeerde televisieseries van 2015. Onlangs kregen de makers nog een Golden Globe voor beste dramareeks. Narcos en Game of Thrones zagen het beeldje aan hun neus voorbij gaan.

mr-robot-55682c155114b

Wat?
De reeks draait rond Elliot Alderson, een jongeman die werkt voor een New Yorks bedrijf rond online veiligheid. Hij is asociaal, depressief en lijdt aan paranoia en waanbeelden. Als hij op een dag gecontacteerd wordt door de mysterieuze Mr. Robot vervoegt hij het team van de zogenaamde hacktivisten, hackers/activisten, dat bekend staat als fsociety. Zij hebben het onder meer gemunt op E Corp, één van de grootste bedrijven ter wereld én de grootste klant van Allsafe, het bedrijf waarvoor Elliot werkt…

Ontstaan?
Sam Esmail, een New Yorker met Egyptische roots, was naar eigen zeggen al jaren gefascineerd door hackers en wilde daar graag een film over maken. De Arabische lente en de invloed van de sociale media was een andere invloed. De film raakte uiteindelijk niet van de grond, maar hij goot het uiteindelijk in een televisiereeks, dat werd opgepikt door USA Network, dat niet zo bekend is als HBO, maar met eigen reeksen als Suits het allesbehalve slecht doet. Esmail gaf toe dat hij tijdens het schrijven sterk beïnvloed was door films als American Psycho, Taxi Driver, A Clockwork Orange, The Matrix en… Fight Club. Van de reeks werd nog voor de lancering een tweede reeks besteld, dat dit jaar verschijnt. Mr. Robot was overigens eerst online te zien, goed voor zo’n 2,7 miljoen kijkers.

mrrobot_prelinear_aspot

Wie?
In de hoofdrol zien we Rami Malek, die fans van televisieseries zullen herkennen uit het achtste seizoen van 24 en The Pacific. Je zag hem ook al in het werk in films als Night at the Museum en het laatste gedeelte van Twilight.

Mr. Robot wordt vertolkt door Christian Slater, die vooral bekend was in de jaren 90. De laatste jaren heeft hij heel wat bijrolletjes, in zowel films als series. Carly Chaikin kruipt in de huid van de zus van Elliot, terwijl Portia Doubleday een jeugdvriendin is. De twee dames waren vooral te zien in B-films. Martin Wallström speelt de grote baas van E Corp. De Zweed hoopt na een carrière van 15 jaar ook in Hollywood door te breken.

Mr.-Robot

Waar te zien?
Nog niet op een Vlaamse zender (misschien dit najaar), maar wel vanaf woensdag 20 januari op NPO 3 (het vroegere Nederland 3) vanaf 22.35 uur. Wie wil wachten tot het op Netflix verschijnt, is er aan voor de moeite. De uitzendrechten werden exclusief verkocht aan Amazon Prime, het streamingkanaal van Amazon.com.

Categorieën

Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: