Spring naar inhoud

Maak zelf je baardolie

Baarden zijn niet langer hip, maar eerder mainstream geworden. Een baard vraagt eigenlijk niet meer onderhoud dan je elke dag scheren. Maar als de baard wat langer wordt dan de doorsnee stoppels, dreigt hij misschien wat droger te worden, net als je huid. Bovendien lijken je haren elke kant uit te gaan. Enter baardolie.

Beard-Oil-Before-After

Baardolie vind je gemakkelijk online dezer dagen, bij de barbier of de ‘betere’ kapper. Het gamma is bijzonder uitgebreid en ook qua prijs is het uiteenlopend. Voor 50 ml betaal je al snel 25 euro, tot zelfs het dubbele.

Wat je zelf doet, doe je niet per se beter, maar vaak wel goedkoper. En gemakkelijk. Ik vond bij Holland & Barrett in Roeselare (met ook filialen in Knokke, Kuurne, Oostende, Brugge en de grootste winkelsteden) de ingrediënten voor dit basisrecept.

Recept?

Die bestaat uit de helft jojoba-olie en amandelolie, aangevuld met essentiële geuren. Die zijn afhankelijk van ‘smaak’. Test ze dus eerst uit, want je mag wel gek zijn van basilicum in je pasta, je wil dat niet in je gezicht smeren.

Kies iets wat samenpast qua geuren en het liefst ook niet te zwaar. Tijm of rozemarijn met een houtgeur bijvoorbeeld passen samen, maar ook bergamot en sinaasappel. Combineer geen vijftien geuren en gebruik slechts een paar druppels, zeker niet meer dan een tiental, want het gaat al snel overheersen. Online vind je wel duizend recepten en geurcombinaties.

Praktisch

jigger-1andhalfOmdat je slechts enkele druppels nodig hebt om het er in te smeren, zijn zo’n kleine bruine pipetflesjes ideaal. Die vind je gemakkelijk in elke apotheker of drogisterij, ook kleine en grotere van 100 ml. De olie mengde ik in een jigger, dat kleine metalen maatbekertje dat je vindt in een cocktailset. Let wel: het is een geklooi om dat van daar uit in zo’n pipetje te gieten. Het eenvoudigste is een (stevig) blad papier nemen en dat in een trechtervorm houden.

De kostprijs?

2016-01-07_1452201922Ik betaalde voor 2 x 150 ml zo’n 10 euro in totaal (er was wel 50 procent korting). Voor drie geuren betaalde ik samen zo’n 20 euro. Voor een pipetflesje betaalde ik 85 cent. Als je het uitrekent, kom je dus zeker al snel onder de vijf euro uit per flesje. Een flink pak goedkoper dus. Print ergens een leuke sticker af (wij hadden nog eentje over van op de doopsuiker) of wees creatief en maak zelf iets. Ideaal voor jezelf of als gepersonaliseerd geschenk voor uw beste vriend/vader/lief!

Categorieën

DIY, Lifehacks

Tags

One thought on “Maak zelf je baardolie Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: