Spring naar inhoud

Kan Kylo Ren toch Luke Skywalker zijn?

Star Wars: The Force Awakens..Ph: Film Frame..?Lucasfilm 2015

Voor u vreest dat ik het plot van Star Wars ga spoilen: no worries. Ik probeer zo weinig mogelijk over de inhoud te lezen, dus kan ik me enkel maar baseren op mijn eigen intuïtie/kennis en de trailers (met uitzondering van de Chinese die blijkbaar wat te veel laat zien). De mysterieuze Kylo Ren wordt de slechterik van de nieuwe saga. Wie het is? Ik gok, en vele fans waarschijnlijk, op Luke Skywalker, alhoewel er bij hoog en laag beweerd wordt dat het een andere acteur is. Welke redenen hebben we om wantrouwig te zijn?

1. Luke is niet in de trailers te zien.

We zien Chewbacca, Han Solo, Princess Leia… al oude klasbakken terug opdoemen in de trailers, maar van Mark Hamill ofte Luke Skywalker is geen spoor. Zelfs in de foto’s achter de schermen zien we hem amper. Over het algemeen wordt verwacht dat hij ontvoerd werd door de slechterik Kylo Ren, maar dan zou het extra spannend zijn om hem in een netelige positie te tonen in de trailer.

Star Wars: The Force Awakens

2. Luke heeft alle redenen om naar The Dark Side te gaan.

Een jonge prinses in nood, waar hij min of meer tot aangetrokken is, blijkt (awkard…) zijn zuster te zijn. Hij neemt het met zijn leermeester Obi-Wan Kenobi op tegen de ultieme slechterik Darth Vader. In een gevecht op leven en dood speelt hij eerst zijn hand kwijt en dan bijna zijn leven, vooraleer hij ontdekt dat Darth Vader zijn vader is. Bovendien heeft zijn onofficiële vader, Obi-Wan Kenobi, al die jaren daarover gelogen. Luke helpt mee aan de vernieting van het rijk van Darth Vader, maar die redt later wel zijn leven voor hij zelf sterft.  Luke gelooft immers dat er nog goeds zit in hem, dus moet hij diezelfde frustratie delen: hoe is het zover kunnen komen? En het ziet er niet naar uit dat er veel psychiaters rondlopen in a galaxy far, far away.

les0030.x1115.trl3_088366.v02

3. Waar heeft Kylo Ren het masker van Darth Vader vandaan?

In de trailer zien we hoe Kylo Ren het masker van Vader in zijn handen heeft. Dat masker werd op een eervolle manier verwijderd door Luke Skywalker voor Vader (what’s in a name) stierf. In de nasleep werd het op een vuur gegooid door Luke. Heeft hij het er dan toch uitgehaald toen hij besefte dat zijn vader dan toch niet zó slecht was?

4. Yoda heeft het voorspeld

Yoda heeft twijfels als Luke wel klaar is om een volwaardige Jedi te zijn, dezelfde twijfels die hij een generatie eerder had bij Anakin. “I’m not afraid”, zegt Luke daarop. “But you will be. You will be.” En we weten allemaal dat angst leidt naar de weg van de duisternis… Luke hetzelfde traject laten afleggen, zou een mooi eerbetoon zijn aan de vroegere films. Plus: het is de reden waarom de force ‘out of balance’ is en er herstel nodig is.

lex0040.x1.trl3_088838.v01

5. Regisseur J.J. Abrams flikte het al eerder.

Zowel J.J. Abrams als acteur Benedict Cumberbatch ontkenden maandenlang staalhard dat die laatste het personage Khan vertolkte in de tweede Star Trek-film. Hoewel het behoorlijk duidelijk was, tot op het ridicule af, dat hij dat wél zou doen. Abrams had er naar eigen zeggen achteraf dik spijt van. Niet dat hij gelogen had, maar hoe lullig de leugen wel was. Hij liet op de set van de nieuwe Star Wars onthullen, dat Kylo Ren vertolkt werd door Adam Driver. Dat kan een afleiding zijn, maar het kan ook kloppen dat Ren Skywalker gevangen neemt, waardoor die zich bevrijdt én de nieuwe Kylo Ren wordt. Zo heeft Abrams technisch gezien niet gelogen…

Star Wars: The Force Awakens

Hoe dan ook, de waarheid komen we te weten vanaf woensdag 16 december in Star Wars: The Force Awakens.

(Foto’s LucasFilm)

Categorieën

Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: