Spring naar inhoud

Dubbele rollen in Friends

Dat er een stand-in een paar keer in een effectieve aflevering van Friends te zien was, werd onlangs opeens bestempeld als nieuws. Maar wist je dat een vijftal acteurs een dubbele rol speelden en dat de meesten onder ons het amper doorhadden?

 1. De zoon van Ross wordt ter wereld gebracht door Estelle, de agente van Joey.

tve35332-19950511-444In aflevering 23 van het eerste seizoen zien we hoe een verpleegster helpt om Ben, het zoontje van Ross en Carol ter wereld te brengen. Een half seizoen later zien we June Gable opduiken als Estelle, de agente van Joey. In het finale seizoen sterft ze, maar vandaag is de 70-jarige gezond en wel. En ze woont in New York, by the way.

2. Phoebe ontmoette haar broer al eerder.

tve19827-19951102-444In seizoen 2 speelt Phoebe op straat, waarbij iemand zijn condoom in haar hoed heeft gegooid. Wat later komt hij teruggelopen om de condoom terug te vragen. Enkele afleveringen later duikt de man, gespeeld door Giovanni Ribsi, op als de broer van Phoebe, voor wie ze wat later draagmoeder zal zijn.

3. Mr. Simon eet ook papier

AlZebookerIn het vierde seizoen wordt Phoebe ontslagen nadat ze een klant kust en betrapt wordt. Haar bazin komt op dat moment binnen met een klant, Mr. Simon, die verontwaardigd vraagt: “Why wasn’t I offered that? I’d definitely pay more for that.” In het tiende seizoen zien we acteur E.J. Callahan opnieuw opduiken, op de begrafenis van de castingagente Estelle, als de man die erom bekend stond papier te eten. Hij at dan ook de afscheidsreden van Joey op.

4. Van casting director tot een trouwjurkenwinkel

CaptureDe amper bekende actrice Kim Harris heeft doorheen de reeks enkele jobs gehad. We zien haar voor het eerst als de casting director waarbij Joey een afgrijselijke auditie doet door zijn hernia. Twee jaar later blijkt ze de eigenares van de trouwjurkenwinkel waar Monica binnenstapt en nog eens twee seizoenen later zien we haar opduiken als de vrouw die parfum spuit op Phoebe (dat ruikt naar een Russische taxichauffeur) als ze gaat shoppen met Rachel en Charlie, de nieuwe vlam van Joey.

5. De conciërge = Ugly naked guy!

NBC121 1/12/99 FRIENDSUgly naked guy zorgt al van het eerste seizoen voor beroering, maar we zien hem pas voor het eerst als hij verhuist en Ross bij hem aanbelt. We zien enkel maar zijn rug, maar in werkelijkheid was dat Mike Hagerty, die ook Mr. Treeger speelde, de conciërge van het appartement van Joey, Chandler, Monica en Rachel.

Categorieën

Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: