Spring naar inhoud

Nieuw op Netflix: Jessica Jones

De overname van Marvel heeft Disney allerminst windeieren gelegd, integendeel. Na twaalf films staat de teller op 7 miljard dollar aan de bioscoopkassa’s. En dan is er de wereldwijde merchandising, die de teller flink doet aantikken. Met nog elf films tussen 2016 en 2019 loopt dat zeker nog een stuk op.

how-jessica-jones-star-krysten-ritter-crushed-her-audition-to-be-marvels-next-female-superhero.jpg

Maar ook televisie mag niet vergeten, zeker nu het medium populairder is dan ooit. Met Agents of S.H.I.E.L.D. vulde Marvel op een slimme manier de gaatjes op tussen de films. Wie de reeks in combinatie ziet met de films, krijgt aanvullende info, maar die is niet noodzakelijk om de heldenprenten te volgen. Met de groeiende populariteit, stijgt ook het belang van de verhaallijn. Zo is het recentste seizoen van S.H.I.E.L.D. een rechtstreekse inzet voor de film Inhumans (2019).

“God didn’t do this. The devil did. And I’m going to find him.”

De reeks Agent Carter spitst zich toe op het oud lief van Captain America, terwijl Marvel met Damage Control besteld heeft, over het team dat de rommel opkuist van de superhelden en alle losje eindjes aan elkaar knoopt. In samenwerking met Netflix forceren ze nu vijf Marvel-reeksen, waarbij Daredevil draait rond een blinde advocaat die ’s nachts het kwaad bestrijdt in Hell’s Kitchen, een wijk in New York. Dat is ook het speelterrein van Jessica Jones.

Wie? Jessica Jones
Geboren als: Jessica Campbell
In comics sinds: 2001
Heldennaam: Jewel, Knightress en Power Woman.

Ontstaan: Haar vader werkte voor Tony Stark. Van hem kreeg hij kaarten voor Disney World. Op weg daarnaar botste hun auto op een konvooi met radioactieve chemicaliën. Toen ze wakker werd uit een coma, bleken haar ouders dood en had zij speciale gaven.

Screen-Shot-2015-09-10-at-11.46.51-AM-945x1242Connecties met superhelden: Ze was erbij toen Peter Parker gebeten werd door een spin en had een crush op hem, maar ook op Johnny Storm van Fantastic Four. Nam het op voor Daredevil in Hell’s Kitchen, maar kreeg het aan de stok met zijn aartsvijand Kilgrave, onder wiens invloed ze onder meer de Avengers aanviel. Na een woelige periode werd ze privé-detective en werd ze verliefd op Luke Cage, die ook al over speciale gaven beschikte.

Invloed op huidig universum: In het voorjaar krijgen we Civil War, een belangrijke verhaallijn, als leidraad voor Captain America 3. Op het einde van die comicreeks wordt Luke Cage leider van de nieuwe generatie Avengers, die we zagen ontstaan in Age of Ultron. Bovendien krijgt Luke Cage een eigen tv-serie, volgend jaar op Netflix.

dac75eo40mde-full

Actrice? Krysten Ritter.
Kennen we van? Breaking Bad, waar ze het drugsverslaafde liefje speelde van Jesse. Ze speelde ook Chloe in de reeks Don’t trust the b…. in Apartment 23. Was ook te zien in Veronica Mars en Gilmore Girls.

De moeite? Jesssica Jones is behoorlijk duister naar Marvel-normen, maar het ziet er naar uit dat Captain America 3 ook richting the dark side gaat. Jessica zuipt, vloekt en slaat er op los. Haar getormenteerd karakter, twijfels en een haast onzichtbare vijand zorgt voor een boeiend relaas, waar veel meer uit te halen valt dan deze dertien afleveringen. Veelbelovend!

Wist je dat? Rachael Taylor, die haar hartsvriendin speelt, was eerder te zien in Transformers, Grey’s Anatomy én in de Amerikaanse remake van Loft. Zij speelde de rol die Veerle Baetens had in het origineel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: