Spring naar inhoud

Nananana… Batkid!

De kans is groot dat je eind 2013 het verhaal zag passeren van Batkid. Toen werd een heel deel van San Francisco afgezet om de vijfjarige Miles Scott in de huid te laten kruipen van zijn favoriete held Batman. Scott leed aan leukemie en wilde heel graag eens de misdaad bestrijden. Met 25.000 mensen langs de weg, een eigen kostuum en zelfs bemoedigende woorden van president Obama himself, gingen de vertederende beelden de wereld rond. Zelfs Ben Affleck, die volgend jaar opduikt als de nieuwe Batman, liet optekenen dat Scott de beste Batman ooit is. Vorige zomer werden de beelden dankzij crowdfunding in een documentaire gegoten. In november verscheen Batkid Begins, een knipoog naar de film Batman Begins.

Boys Batman Wish

De jongen, die herstelde van de kanker en fysiek sterk genoeg was, wist amper wat hem overkwam. Meer dan 12.000 vrijwilligers hadden meegewerkt en dankzij de sociale media verspreidde het nieuws zich als een lopend vuurtje. Hij mocht zich verkleden, maar in het hotel werd het nieuws onderbroken door Batman, die zijn hulp inriep. Zijn klein broertje, verkleed als Robin, mocht ook opdraven. In een Batmobiel werd hij met de politie begeleid naSan Francisco Helps Miles' Wish To Be A Superhero Come Truear de crime scene, waar een vrouw was vastgebonden op de tramsporen. Hij had haar amper geholpen of moest opdraven om een bankoverval door The Riddler te verijdelen. Niet veel later bleek The Penguin een mascotte ontvoerd te hebben. Nadat ook die achter de tralies verdween, werd Batkid als een vollerde held ontvangen en kreeg hij zelfs de sleutel tot de stad.

De gebeurtenissen én de korte documentaire, waarvan een uitgebreide versie in november in de bioscoop verschijnt, inspireerden ook Julia Roberts, die zich de laatste jaren meer toespitste op het moederschap dan op acteren. Niet alleen gaat ze de film producen, maar zal ze ook opduiken in de prent. Batkid Begins zou in 2016 verschijnen.

Categorieën

Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: